Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Juzia 09:55, 20 mar 2016

babka 11:04, 20 mar 2016

Edzia, kwiatuchów niewiele, nic nie straciłaś
babka 11:08, 20 mar 2016

07_Rene napisał(a)
Bardzo ładna łazienka. Meble w moim stylu

Twoja stipa zwala z nóg. Niby się ją po jednym źdzble pikuje?

Ty mi nie przypominaj, przkładam jej pikowanie z dnia na dzień ale w końcu muszę się za to zabrać bo mi zmarnieje.
W łazience da się jakoś mieszkać i to mnie cieszy Mebelki kupione wiele lat temu, dziś wybrałąbym inne ale też w takim charakterze. Takie ponadczasowe są
babka 11:11, 20 mar 2016

Juzia napisał(a)

Co się hahasz Juzia ?

Pojadła, popiła a w międzyczasie słoneczko zaczęło się pokazywać więc zbieram się do grabienia mojej chusteczki Wieczorkiem pobuszuję u was

Miłej niedzieli wszystkim

Anda 15:01, 20 mar 2016

Jak tam prace ogrodowe?
Na łazienkę się nie załapałam, ale z postów innych wynika, że ładna
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
babka 16:10, 20 mar 2016

Z prac ogrodowych niewiele dało się wykonać. Zimno.
Trawnika nie ma sensu grabić, próbowałam i nic nie zgrabiałam. Za młoda, za delikatna ? Posypałam go popiołem z kominka i tyle.
Obcięłam kostrzewy na jeża - jak dziewczyny radziły.
Oczyściłam jukke z brzydkich (spalonych moczem ) liści. Ciężka robota.
Przycięłam anabelkę i posprzątałam zalegające jeszcze liście na opasce domu.
Czy nie jest za wcześnie na obcinanie pozostałych hortensji?
Wszystko.

Ewa, łazienka zwyczajna, nie masz czego żałować Przed chwilą zaliczyłam pierwszy prysznic w odnowionej wannie. Jakiś stabilizator muszę zanabyć bo niezwyczajnam do tak śliskiej powierzchni

07_Rene 08:48, 21 mar 2016

Hortensje można śmiało już ciachać. Ja już wszystkie przycięłam i próbuję rozmnożyć.
Robię Ci nowe sadzonki hortensji pnącej

Powiedz mi... bo widziałam ostatnio w supermarkecie hortensje ogrodowe, kwitnące. Długo z sobą walczyłam, żeby nie kupić Czy dobrze myślę, że jak kwitną teraz, to do lata przekwitną i kolejne kwiaty dopiero za rok przy szczęściu będą? Jak długo kwitną takie ogrodowe hortki?
babka 10:29, 21 mar 2016

A wiesz, że nie wiem
Ovrodowe w sumie kwitną od lata do jesieni, tak samo jak pozostale. Jesli te są pędzone to pewnie kwitnienie zakończą wcześniej. Trzeba by zasięgnąć języka u hortensjady
G
No i kupując teraz należaloby je chronić przed wiosennymi przymrozkami bo ich pąki są szczególnie wrażliwe.

Na pnącą juz się cieszę
beata_m 20:16, 22 mar 2016

i to to mało było Olka matko ja na razie jedynie obeszłam trzy razy do koła i machnęłam grabiami na 1m2 ... i dobrze, że wpadłam ... czyli trza brac się za hortensje
buziaki zostawiam
beata_m 20:16, 22 mar 2016

i to to mało było Olka matko ja na razie jedynie obeszłam trzy razy do koła i machnęłam grabiami na 1m2 ... i dobrze, że wpadłam ... czyli trza brac się za hortensje
buziaki zostawiam