Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

AnnaCh 20:06, 19 mar 2016

Coś tam dzisiaj porobiłam. Czasu miałam mało, ale zawsze coś. Musiałam wsadzić moje The Fairy, a ponieważ nie ma jeszcze roślin na całą rabatę wzdłuż chodnika do śmietnika, to wycięłam tylko kwadraty na róże Posadzone za radą Miry co metr

No i zajęłam się bardzo dokładnym oczyszczaniem byłego warzywnika, w miejscu gdzie ma nie być już skrzyń, tylko rabatka. Kupione jest 5 szmaragdów, które mają zrobić tło roślinom. Pełno tam było różnych korzeni i lubczyk ogromny. Przesadziłam go do skrzyni, udało mi się na razie posadzić 2 szmaragdy. Sadzone są co 60 cm.
kasja83 20:28, 19 mar 2016

Hej Aniu-Ty widzę też pracowicie spędziłaś sobotę. Pisałaś u Anny_t, że brukarze po świętach przychodzą-co bedziesz robić?
Sebek 20:32, 19 mar 2016

Moje The Fairy po 4 latach nie są tak gęste jak Twoje świeżaki Ojjj będzie szał z kwitnieniem, czuję to
AnnaCh 20:53, 19 mar 2016

Kasiu, pod wiatą na samochody, którą zrobiliśmy jesienią mam tylko tłuczeń wysypany. Mają nam tam zrobić kostkę i jeszcze teren przed płotem uporządkować, zrobić obrzeża przy podjeździe i parking, bo jak ktoś do nas przyjeżdża, to nie ma gdzie stanąć. Będzie już super jak to zrobią, to już tylko kupić ziemię i trawkę posiać

Sebek, witaj u mnie Miło, że piszesz The Fairy kupił mi M w "Stonce" Już się nie mogę ich doczekać, bo bardzo mi się podobają
kasja83 20:56, 19 mar 2016

A to widzę, że takie grubsze roboty Cię czekają.Dla mnie akurat fajne roboty, bo efekt uporządkowania i ładu robi się szybko.
AnnaCh 11:12, 20 mar 2016

Kasiu, grubsze Ale mam nadzieję, że jak już będzie zrobione, to się właśnie uporządkuje i będzie ślicznie
MirellaB 11:28, 20 mar 2016

The Fairy dobrze posadziłaś w takiej odległości, one się ładnie rozrosną

Kancik też masz tam do zrobienia jak już wszystko będzie posadzone

Już mi się podoba
AnnaCh 11:44, 20 mar 2016

Mirelka cieszę się, że się podoba
Kancik będzie tak jak kiedyś ustaliłyśmy z dziewczynami, tylko musiałam już róże posadzić, a reszty roślin i tak nie mam, to z braku czasu wycięłam tylko kwadraty
O jakoś tak będzie:

Pamiętasz? Tylko jak zwykle nie umiem ładnego łuku narysować
iwka 11:48, 20 mar 2016

też trzymałam te róże w rękach i odłożyłam, miejsca na nie na razie nie mam
Katkak 12:21, 20 mar 2016

Ania niesamowitego masz tatę , zajączek żółciuchny też uroczy . No Kochana, stipa już woła o pikowanie . Tylko nie podlewaj jej przed pikowaniem, nawet niech ma trochę sucho, to wtedy znacznie łatwiej z ziemi wychodzi. Takie rady wyczytałam u Iwonki i zastosowałam u siebie. Sprawdziły się doskonale .