Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:49, 15 gru 2014

Do góry
07_Rene napisał(a)
Witaj Aniu Znam Twój ogród od dawna, czytałam jak powstawał Wasz dom i ogród, ale w końcu postanowiłam Ci powiedzieć, że jest super Najbardziej cenię Twoje indywidualne podejście do ogrodowania Pozdrowienia dla psiaka... Wytrwałości dla Ciebie.

Witaj u mnie.... indywidualnie i oficjalnie Cie witam.
Trochę oschle to wyszło, ale zajrzałam tylko na chwileczkę..

Zostawiam widoczek magnolii w pąkach.... jeszcze kilka miesięcy i zakwitną

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:45, 15 gru 2014

Do góry
anka_ napisał(a)

To taki świąteczny pakt o nieagresji.

Dobre, dobre....
Lepszy pakt o świątecznej nieagresji niż świąteczna wyżerka.....
Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to! 11:28, 15 gru 2014

Do góry
Ewkakonewka napisał(a)
Hej Edytko, Ty ciągle na wesoło heheehe buziak

Dokopałam się jeszcze do jednego wianka zeszłorocznego
Czapeczki żołędzi i sznurek.
Wizyta na strychu zaowocowała jeszcze odkryciem, że muuuuszę kupić nowe bombki I kupiłam A radochę mam jakbym była małym dzieckiem, chociaż są błyszczące i brokatowe to w życiu nie kombinowałam tak z kolorami, żeby nieprzekokoszyć
Puki co wianek.

Wianek z zeszłego roku bardzo pomysłowy ale roboty bylo trochę z tymi czapeczkami, żeby to wszystko pomalować a bombki tegoroczne pokażesz coś kupiła?
Co z tym ogródeczkiem począć 11:27, 15 gru 2014

Do góry
Ciurkadełako na zimę poszło do garażu

Teraz królują kule

Pod mchem jest blacha którą zakryłam dziurę
Co z tym ogródeczkiem począć 11:26, 15 gru 2014

Do góry
Kokardkowo tez się u mnie troszkę zrobiło

Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:12, 15 gru 2014

Do góry

Miłego dnia!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:07, 15 gru 2014

Do góry
Słonko wyszło, ale w ogródku niestety szaro-buro będzie już do wiosny:/ ech...

Carex The Beatles

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:00, 15 gru 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
A za oknem komitywa.... krogulec czy jaki jastrząb i głupie sikorki co pałaszują z karmnika i w nosie mają drapieżnika.. Fota niezbyt ostra ale cykana przez szybę.

To taki świąteczny pakt o nieagresji.
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:59, 15 gru 2014

Do góry
Kuklik napisał(a)
Anuś, napisałam u siebie, ale napiszę też tu, będzie prościej.
Niestety piękna naparstnica Illumination u mnie porażka totalna. Ona jest zwykła dwuletnia, ale u mnie się nie rozsiała ani troszeczkę, nasion wstyd powiedzieć zapomniałam zebrać, więc nie wiem czyby coś wykiełkowało. I tyle. Może jeszcze kiedyś spróbuję jak ją spotkam, ale bez emocji, bo jakby chciała to mogła się sama wysiać, no nie?
Zimowe buziaki zostawiam

Kukliczku..... czyli się nie myliłam twierdząc, że nie ma wieloletnich naparstnic, to tylko chwyt reklamowy. Trzeba starać się o przetrwanie gatunku z nasion. Dalej nie wiem czy te gatunkowe sie wysiewają .. miałam kiedyś gatunkową (nazwa gdzieś do odszukania, ale po co.... jak już jej nie mam). Szukałam czy u kogoś taka siewka sie nie trafiła z tych co rozdawałam.. Rosła w grupie z innymi.. niestety tak dużo sie tego ponasiewało, że musiałam pielić.. I nie wiem czy się rozsiewa, i czy powtarza cechy.. Ogółnie też na dobrą sprawę piękna byłą jeden sezon, drugi już mniejsza.. a trzeciego była byle jaka i wyciepałam.

W 2013 posadziłam odmianową naparstnica purpurowa Castro Primose... widziałam , że sie wysiała (tak posadziłam by sie nie mieszała z innymi).. ale musiałam przesadzić i zrobić rewolucję na rabacie.. nie wiem czy przeżyją siewki bo przesadzałam maluśkie i przyszedł zaraz przymrozek. Na Ilumination liczę, że jednak nie zawiedzie.. a jak zawiedzie, to przez rok będzie piękna.. a potem będzie co innego
Moja Castro limonkowo- biała. Była ogromna.

Ogrodnik Mimo Woli cd 10:39, 15 gru 2014

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

A za oknem komitywa.... krogulec czy jaki jastrząb i głupie sikorki co pałaszują z karmnika i w nosie mają drapieżnika.. Fota niezbyt ostra ale cykana przez szybę.

A może wiedzą, że jegomość najedzony i nie będzie polował??

Zdjęcia super a u mnie tylko jak na razie gołębie i sikorki,bogatki, modraszki i ostatnio czarnogłówki
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:32, 15 gru 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Miałam nadzieje ze wstawisz jakies zdjecie Felusia dla internetowych ciotek i jest. Ślicznie się bawi mały cukiereczek.

A może wiedzą, że jegomość najedzony i nie będzie polował??

Wianki, dekoracje wyłącznie na Boże Narodzenie 10:29, 15 gru 2014

Do góry
Wianek z czapeczek żołędzi i sznurka.

Kwiatowy ogródek Monteverde 10:29, 15 gru 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka

kartka pod Kuklika a ja mam + 4 st.C, bez słońca, pozdrawiam odwiedzających
W cieniu - zacieniona 09:34, 15 gru 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Śliczną pogodę miałas , u mnie cały dzień deszczyk siąpił i o wyjściu do ogrodu mowy nie było ale rh mi podlał wiec sie cieszę bardzo.Koczki urocze. Pozdrówka.
dzisiaj nie jest już tak pięknie...od rana szaro.
Twoje kwiatuszki pięknie kwitły...
Ogród w skali mikro cz.II 09:31, 15 gru 2014

Do góry
A u mnie .. Dalszy ciąg manufaktury .. Tym razem do rączek dostały się kartki świąteczne .. Zabawę z synkiem mieliśmy przednią .. Buziole dla Was..wnet już Święta , hurrra

Ogród w skali mikro cz.II 08:39, 15 gru 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)
Elu, jaki duży ma być klon crimson docelowo ? Faktycznie ładny
Wszystko u ciebie cudne, i wianki i piernik.

Ewciu .. Nie mam tak do końca pojęcia , jaki on będzie duży..Mała Mi ma crimsona i to jest wielki potfffór, ale moj jest szczepiony , a to podobno osłabia znacznie siłę wzrostu. Póki co ani razu go nie cięłam , ale jest u mnie dopiero pierwszy sezon . Zobacz na zdjęciu jaki ma pokrój..teraz w stanie łysym bardzo dobrze widać układ gałęzi a za komplimenta dziękuję bardzo

Lawendowy zawrót głowy 07:58, 15 gru 2014

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Jola tosz to zdjęcia z jakiegos magazynu !!!!!!!!!!!!! Przeslicznie !!!!!!!
Ogrodowe przygody 07:45, 15 gru 2014

Do góry

Ogrodowe przygody 07:36, 15 gru 2014

Do góry
Ogrodowe przygody 06:55, 15 gru 2014

Do góry
dziewczyny dziękuję za odwiedziny
weekend miałam pracowity, bo oprócz rodzinek córki (2 dni), bo rodzinka a potem dzieci, zachciało mi się piec 3 turę pierników.
Lukrowanie zostawię sobie na ten tydzień.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies