Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 14:05, 19 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

Wieloszka, oj chcesz sobie nagrabić ani mru, mru M. wie gdzie jadę i kiedy, ale wykorzysta to pewnie na odpoczynek, bo nie będzie ekonoma w postaci mnie, który ciągle chce aby jakieś dołki kopać

a to moje ostatnie kulki, po prawej stronie, gdzie rh, chyba już wprawiłam się

Irenko, piękna kulka Ci wyszła!!!!!!!!!!!!!!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 14:01, 19 kwi 2012

Do góry
Pszczółko

Wasko dzięki za odwiedzinki . W natłoku wielu spraw (praca zawodowa, dzieci, różne problemy i problemiki) każda chwila skradziona dla ogrodu bardzo mnie cieszy, a złości, że tak mało mogę ich ukraść
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:42, 19 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

M. chyba jednak platana zasadzi jak tylko gdzieś mnie wyprawi
magnolie tak krótko kwitną, że chciałam aby wszyscy się nacieszyli

Irenko, a Tobie nie podobają się platany??? Podpowiem Twojemu M., że już w najbliższą niedzielę ma szansę

Wieloszka, oj chcesz sobie nagrabić ani mru, mru M. wie gdzie jadę i kiedy, ale wykorzysta to pewnie na odpoczynek, bo nie będzie ekonoma w postaci mnie, który ciągle chce aby jakieś dołki kopać

a to moje ostatnie kulki, po prawej stronie, gdzie rh, chyba już wprawiłam się
Ogrodnik mimo woli 13:40, 19 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Aniu, u Ciebie właściwie nuuda, to co zwykle: cudne zakupy, udane wyjazdy, uroczy piesio, i głowa pełna nowych, wspaniałych planów... No nuda totalna Zazdraszczam Ci TAKIEJ nudy !!!!!

Tekst boski........ usmiałąm się Prosze o więcej ....
Dla Ciebie dzisiejsze foto

Dzięki kochana! Foto jak zawsze - boskie aż do znudzenia . Skoro dla mnie, to ustawiłam sobie jako tapetę w kompie .

Wooow... ale jakoś na tapetę za słaba ...... i ten krokus w tym roku taki z lekka niedorobiony Postaram sie zrobić coś fajniejszego w przyszłosci
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:01, 19 kwi 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)

M. chyba jednak platana zasadzi jak tylko gdzieś mnie wyprawi
magnolie tak krótko kwitną, że chciałam aby wszyscy się nacieszyli

Irenko, a Tobie nie podobają się platany??? Podpowiem Twojemu M., że już w najbliższą niedzielę ma szansę
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:57, 19 kwi 2012

Do góry
Jak to co będzie Karolina??? Pięknie będzie!!!!
Sadzę rh, a co tam . Wydrukuję już wcześniej przygotowaną ściągę (jak sadzić, w czym sadzić itp.) i spróbuję. Ktoś w końcu musi być tym "miernikiem", a nie tylko ziemniaki i nawłoć dookoła . No ale praktyczne sadzenie zacznę może od początku, czyli od zakupu rh...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:55, 19 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Ewo, dziękuję za rozsądny i optymistyczny głos w sprawie rh . Wprawdzie w moje bliskiej okolicy żadnych nie ma tak dla porównania, ale cóż, będę prekursorką i inni będą mogli mieć "miernik (nie)powodzenia naturalnego" (bardzo mi się podoba to określenie) .

Bardzo się cieszę, że będziesz prekursorką rh w okolicy szykuj torf
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:51, 19 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
"miernik (nie)powodzenia naturalnego" (bardzo mi się podoba to określenie) .

fajny tekst To co, sadzisz Rh?
Ja codziennie przejezdzam obok takiego wielkiego, ze 2 metry ma moze, stoje sobie grzecznie przed przejazdem kolejowym (zwykle zamknietym i na niego patrze I sie zastanawiam co bedzie jak moje 5 tak urosnie
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:46, 19 kwi 2012

Do góry
Domi napisał(a)

Pooglądałam zmiany w ogrodzie i muszę przynać, że świetnie to wszystko Wam wyszło. Wizualne i emocjonalne odcięcie się od części ogrodu na pewno ułatwi Wam życie. A z czasem, jak już sobie wyprowadzisz "na swoje" tę część działki okalającą bezpośrednio dom, to zajmiesz się resztą. Ładny trawnik w oddali sam w sobie jest ozdobą i stanowi fajne tło dla roślin posadzonych bliżej domu.

Domi, jak zwykle podnosisz mnie na duchu . Pochwały od kogoś, kto ma tak piękny ogród jak Ty, to sama przyjemność !!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:44, 19 kwi 2012

Do góry
Ewo, dziękuję za rozsądny i optymistyczny głos w sprawie rh . Wprawdzie w moje bliskiej okolicy żadnych nie ma tak dla porównania, ale cóż, będę prekursorką i inni będą mogli mieć "miernik (nie)powodzenia naturalnego" (bardzo mi się podoba to określenie) .
Ogrodnik mimo woli 11:47, 19 kwi 2012

Do góry
asc napisał(a)

Aniu, u Ciebie właściwie nuuda, to co zwykle: cudne zakupy, udane wyjazdy, uroczy piesio, i głowa pełna nowych, wspaniałych planów... No nuda totalna Zazdraszczam Ci TAKIEJ nudy !!!!!

Dzięki kochana! Foto jak zawsze - boskie aż do znudzenia . Skoro dla mnie, to ustawiłam sobie jako tapetę w kompie .
Ogrodnik mimo woli 11:37, 19 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 11:10, 19 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Dzisiaj zrobiłam sobie małą wycieczkę do szkółki celem obejrzenia zamówionych (przez telefon) serbów, żeby nie kupować w ciemno i ...... niestety tych raczej nie kupię , bo są nieciekawe, a w zasadzie poprostu już przebrane.... pokażę, bo to materiał poglądowy na tym polu, moje zaznaczone białą kartką

wszystkich nie fotografowałam, ale mniejwięcej wyglądają tak - w dolnej części ładne, ale im wyżej tym różnie z przyrostem...:

Byłam po drodze jeszcze w 4 innych szkółkach i sytuacja przedstawia się podobnie - wymiotło. Muszę zmienić kierunek poszukiwań.

Kasiu, u nas z serbami też ciężko, bo podobno od zeszłego roku modne są i wszyscy kupują...
Spośród tych, które pokazałaś na fotkach dałoby się wybrać jakieś ładne sztuki - ale zależy za jaką cenę... Domyślam się jednak, że szukałaś jakichś większych. U nas bywają, ale ceny zawrotne, a takich jak u Danusi w Warszawce, to niestety nie uświadczysz.
Owocnych poszukiwań Ci życzę !

cześć Agnieszka ciekawe dlaczego są modne )))
Na tym szkółkowym polu na zdjęciu rosną różne gatunki, a dla mnie już wybrali i zaznaczyli kartką z nazwiskiem (troszkę je widać na zdjęciu) mniejwięcej żeby równe były, ale...... może i na wysokość będę równe ale to pomiędzy to różnie wygląda, zauważ, że dziwnie wyglądają, na dole zagęszczenie a potem łyso i dłuuugi przyrost... - nie były nigdy cięte. Ostatnio sprzedali 70 sztuk.... więc inni już sobie powybierali ;( cena ujdzie 60 zł/sztuka, ale wolę dać więcej a kupić ładniejsze
Przedogródek Agniechy973 11:08, 19 kwi 2012

Do góry
Tak czy siak bardzo drogo - na pewno znajdziesz taniej .
Ogrodnik mimo woli 11:07, 19 kwi 2012

Do góry
Moje roślinki 10:57, 19 kwi 2012

Do góry
Maju, niech M. się przyzwyczaja, że ma żonę ogrodowiskowo nakręconą, bo lepiej to już miał nie będzie i jeszcze dużo będzie się musiał nasłuchać na różne ogrodowe tematy, hihihi
Przedogródek Agniechy973 10:53, 19 kwi 2012

Do góry
Magda, nie wiem, gdzie te brzozy za takie pieniądze, ale to jakieś zdzierstwo! We Wrocku wysoką na 4m brzozę pospolitą, ale młodą, niezbyt gęstą kupisz za 150-200zł! A że brzozy szybko rosną, to w ich cieniu za parę sezonów na pewno będzie można wypoczywać. Chyba że to ceny za jakieś lepsze odmiany brzóz, np. doorenbos?
Ogródkowe perypetie:) 10:48, 19 kwi 2012

Do góry
abiko napisał(a)

Uwielbiam jak Syla coś takiego narysuje! Od razu wszystko widać ! Szkoda, że 3 serby się nie zmieszczą, a jak mają być dwa, to posadziłabym różnych rozmiarów - jeden trochę większy od drugiego.
Aguś 3 nie wejdą.. ale 2 będą też super, tyle, że na taki efekt trochę poczekam

Aga, widziałaś moje serby - też na efekt "zrośnięcia" będę musiała poczekać. Ale będzie fajnie, bo bedziemy sobie czekać razem na ogrodowisku - tu każdy czeka aż coś urośnie, zarośnie, zagęści się
Kiedyś będzie tu pięknie ... 10:41, 19 kwi 2012

Do góry
Jeden wieczór poświęciłam ogrodowi a nie ogrodowisku i taka impreza mnie ominęła ; )
Marzenko, GRATULACJE 200 stron!!! Zawsze ciekawie jest u Ciebie - czy to ogrodowo, czy wnętrzarsko - tu można pogadać na każdy temat, a przede wszystkim zainspirować się . Cieszę się, że jesteś na ogrodowisku !!!
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:40, 19 kwi 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Mają super ofertę - a ile odmian rododendronów! Fajnie, że ich znalazłaś ! Przy Twoich powierzchniach i ilościach roślin możesz skorzystać z oferty hurtowej

Myślę, że aż tak nie zaszaleję
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies