Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB

Wieloszka 09:12, 19 kwi 2012

KasiaWB napisał(a)
Dzisiaj zrobiłam sobie małą wycieczkę do szkółki celem obejrzenia zamówionych (przez telefon) serbów, żeby nie kupować w ciemno i ...... niestety tych raczej nie kupię , bo są nieciekawe, a w zasadzie poprostu już przebrane.... pokażę, bo to materiał poglądowy na tym polu, moje zaznaczone białą kartką

wszystkich nie fotografowałam, ale mniejwięcej wyglądają tak - w dolnej części ładne, ale im wyżej tym różnie z przyrostem...:

Byłam po drodze jeszcze w 4 innych szkółkach i sytuacja przedstawia się podobnie - wymiotło. Muszę zmienić kierunek poszukiwań.

Kasiu, u nas z serbami też ciężko, bo podobno od zeszłego roku modne są i wszyscy kupują...
Spośród tych, które pokazałaś na fotkach dałoby się wybrać jakieś ładne sztuki - ale zależy za jaką cenę... Domyślam się jednak, że szukałaś jakichś większych. U nas bywają, ale ceny zawrotne, a takich jak u Danusi w Warszawce, to niestety nie uświadczysz.
Owocnych poszukiwań Ci życzę !
popcorn 09:35, 19 kwi 2012

Kasiu wydaje mi sie ze z tych serbow na zdjeciu daloby sie ladne wybrac - zalezy tylko za jaka cene. No i sa spore, wiec kopanie bedzie pracochlonne - zeby nie uszkodzic za bardzo korzeni... mysle ze bedzie trudno, bo one maja spory system korzeniowy...
Piekny zywoplot z ciwos! A te bonsai cisowe w jakich cenach - masz moze jakies fotki?

pozdrawiam!!
KasiaWB 11:10, 19 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)

Dzisiaj zrobiłam sobie małą wycieczkę do szkółki celem obejrzenia zamówionych (przez telefon) serbów, żeby nie kupować w ciemno i ...... niestety tych raczej nie kupię , bo są nieciekawe, a w zasadzie poprostu już przebrane.... pokażę, bo to materiał poglądowy na tym polu, moje zaznaczone białą kartką

wszystkich nie fotografowałam, ale mniejwięcej wyglądają tak - w dolnej części ładne, ale im wyżej tym różnie z przyrostem...:

Byłam po drodze jeszcze w 4 innych szkółkach i sytuacja przedstawia się podobnie - wymiotło. Muszę zmienić kierunek poszukiwań.

Kasiu, u nas z serbami też ciężko, bo podobno od zeszłego roku modne są i wszyscy kupują...
Spośród tych, które pokazałaś na fotkach dałoby się wybrać jakieś ładne sztuki - ale zależy za jaką cenę... Domyślam się jednak, że szukałaś jakichś większych. U nas bywają, ale ceny zawrotne, a takich jak u Danusi w Warszawce, to niestety nie uświadczysz.
Owocnych poszukiwań Ci życzę !

cześć Agnieszka ciekawe dlaczego są modne )))
Na tym szkółkowym polu na zdjęciu rosną różne gatunki, a dla mnie już wybrali i zaznaczyli kartką z nazwiskiem (troszkę je widać na zdjęciu) mniejwięcej żeby równe były, ale...... może i na wysokość będę równe ale to pomiędzy to różnie wygląda, zauważ, że dziwnie wyglądają, na dole zagęszczenie a potem łyso i dłuuugi przyrost... - nie były nigdy cięte. Ostatnio sprzedali 70 sztuk.... więc inni już sobie powybierali ;( cena ujdzie 60 zł/sztuka, ale wolę dać więcej a kupić ładniejsze
KasiaWB 11:22, 19 kwi 2012

popcarol napisał(a)
Kasiu wydaje mi sie ze z tych serbow na zdjeciu daloby sie ladne wybrac - zalezy tylko za jaka cene. No i sa spore, wiec kopanie bedzie pracochlonne - zeby nie uszkodzic za bardzo korzeni... mysle ze bedzie trudno, bo one maja spory system korzeniowy...
Piekny zywoplot z ciwos! A te bonsai cisowe w jakich cenach - masz moze jakies fotki?

pozdrawiam!!

Cześć Karolinko cena ujdzie. Świerki wykopuje szkółka w beloty nie ja i może mi zorganizować transport, więc sama kopać nie będę wybiorę się jeszcze do naszego zielonego zagłębia tam to dopiero mają hektary szkółek ))
Niestety nie zrobiłam zdjęcia bonsai, bo mi mała zaczęła troszkę szaleć m.in. w magnoliach stojących obok i musiałam jechać, ale pewnie jeszcze tam zajadę jakby co, nr tel. mam
Juzia 21:35, 19 kwi 2012

Jestem z rewizytą, ale przeczytam wszystko jutro, bo dzisiaj padam na twarz!

Dobranoc
KasiaWB 21:40, 19 kwi 2012

Juzia_G napisał(a)
Jestem z rewizytą, ale przeczytam wszystko jutro, bo dzisiaj padam na twarz!

Dobranoc

Witaj Justynko, spokojnie.... u mnie to dopiero nuuuda ) dom się dopiero zaczyna budować, więc jeszcze daleko mi do pasjonujących działań ogrodowych )) ale nadejdzie ten czas....mam nadzieję, że w niedługiej przyszłości )))
dobrej nocy!
andziulka 23:33, 19 kwi 2012

Kasiu, zaczęłam czytać kilka stron po kolei, ale wybacz już poźna pora, wiec zaczęlam tak przeskakiwać co 5 stron. Jestem pod wrazeniem, jaki ogrom pracy włożyliście. Widziałam, jak działka wyglądała na początku, a jak wygląda teraz. Szalałaś z tym roślinami, ale udało Ci się w tak krótkim czasie stworzyć ładny ogród. Treaz budując dom, masz gdzie wypoczywać Wiem, co to jest budowa domu, bo 3 lata temu, my zaczynaliśmy, ale u nas było puste pole. Fajnie, że zostawiłaś stare drzewa, masz dużo cienia masz śliczną córeczkę, imienniczkę mojej córci Życzę powodzenia w budowie domu
monteverde 23:50, 19 kwi 2012

Ja też życzę Kasiu jaka mama taka córka
KasiaWB 00:23, 20 kwi 2012

andziulka napisał(a)
Kasiu, zaczęłam czytać kilka stron po kolei, ale wybacz już poźna pora, wiec zaczęlam tak przeskakiwać co 5 stron. Jestem pod wrazeniem, jaki ogrom pracy włożyliście. Widziałam, jak działka wyglądała na początku, a jak wygląda teraz. Szalałaś z tym roślinami, ale udało Ci się w tak krótkim czasie stworzyć ładny ogród. Treaz budując dom, masz gdzie wypoczywać Wiem, co to jest budowa domu, bo 3 lata temu, my zaczynaliśmy, ale u nas było puste pole. Fajnie, że zostawiłaś stare drzewa, masz dużo cienia masz śliczną córeczkę, imienniczkę mojej córci Życzę powodzenia w budowie domu

Kochana, dziękuję, jestem w trakcie realizacji marzeń, które Tobie już udało się zrealizować - cudownie jestem dopiero na samym początku, ale bardzo się cieszę, że trafiłam na Ogrodowisko w porę ) niestety obecnie nasza działka to plac budowy, ale conieco będę działać - ogrodowisko uzależnia )) Pozdrawiam serdecznie
KasiaWB 00:26, 20 kwi 2012

monteverde napisał(a)
Ja też życzę Kasiu jaka mama taka córka

)) Ania, jesteś kochana )) ... muszę przyznać, że temperament to moje dziecko ma, ojjj ma hahahahahah........ Mam nadzieję, że będzie mnie wspierać w działaniach ogrodniczych