Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodnik mimo woli

Ogrodnik mimo woli

Madzenka 23:26, 18 kwi 2012

Pomysl na czarne trawy i źwirek świetny!
Celina 23:47, 18 kwi 2012

asc napisał(a)

Justynko...konwalnik był po 8 zł..ale to są całkiem duże sadzonki..i w niektóych doniczkach jest tam po 2 sadzonki. Mam zamówionych kilka.. ale te wzięłam extra.. więcej - ładniej.

Aniu super ten konwalnik!! ja byłam w sobotę na zakupach !! relacja jest a jakże!!,trzmielinki takie jak twoje ale pójdą obok rh ,zgodnie z sugestią Danusi Konwalnik był porażką!! Kosztował 24 zeta!!!!
wielkość policzyłam!! 4 nitki dosłownie! Twój jest kapitalny, jakby na mnie trafiło, to chyba bym nakupiła
bez opamiętania!! Kurcze że ja nie dostałam takich konwalników!!
Aniu kapitalne masz zakupy

Celinko, ogladałam Twoje zakupy ..... kukam do Ciebie na wątek
Ale już mi się wszystko plącze..... czy aby na pewno były tam te zakupy????

Nu pewnie str 81
Martek 01:06, 19 kwi 2012

Ile masz pomysłów Anno w głowie.Działaj kuj żelazo póki gorące
Do następnego postu
Mala_Mi 06:43, 19 kwi 2012

monteverde napisał(a)
Aniu moja relacja wszystko przyszło oki, dziękuję bardzo za trud

Anuś....dla Ciebie sama przyjemność
Bogdzia 08:22, 19 kwi 2012

asc napisał(a)

Ania nadrabiam zaległości w czytaniu. Już sie martwiłąm, że Ciebie nie będzie a tu taka przyjmna niespodzianka
Konwalniki są piękne, tylko do czego je komponować? A trzmielinki ja uwielbiam, klon planowy w ubiegłym roku 20 cm kupiłam teraz już ma ponad 1 m

Robię ciurkadełko i będą tam tylko kamienie...i .rozplenice MOUDRY (ciemne kłosy)... i rzut takich czarnych traw........ może być fajnie I coś jeszcze by nie za ponuro Napewno będzei klonik...... już kupiony Ale z dala od konwalnika, bo on ma takie łaciate kolory

A teraz dobranoc wszsytkim.

Aniu te rozplenice z ciemnymi kłosami zimy nie przetrzymają wiec czy warto je sadzic? A przy ciurkadełku posadz tego klonika co wczoraj kupiłas.
Ewa 09:22, 19 kwi 2012

Aniu, powiem krótko: podziwiam Cię, ale Anie takie są zwłaszcza w Rzeszowie
Milka 10:20, 19 kwi 2012

monteverde napisał(a)

Super cena, zawsze mi się wydawało, że on drogi między 20-40 zł.

konwalnik bardzo tanio za takie ładne sadzonki, ceny są od 16 do ponad 20 zł, za byle co ale on nie jest trawka tylko byliną lubi gleby dostatecznie wilgotne, nie toleruje jednak zamakania. Na glebach torfowych wypadnie już pierwszej zimy. Dlatego przy bardziej gliniastych ziemiach i na ziemiach torfowych pod roślinę koniecznie dajemy dobry drenaż. Poza tym praktycznie nie stawia większych wymagań. Zwyczajne standardowe warunki ogrodowe.

Cieszę się Aniu, że dotarłaś cała i zdrowa i do tego z fajnymi zakupami nowe plany też ciekawe

A tu do tekstu powyżej; Ania pisze, że konwalniki lubią wilgotną glebę, teraz wiem czemu mój taki mizerota, dobrze, że nie przemarzł; przesadzę w inne miejsce
Wieloszka 11:07, 19 kwi 2012

Aniu, u Ciebie właściwie nuuda, to co zwykle: cudne zakupy, udane wyjazdy, uroczy piesio, i głowa pełna nowych, wspaniałych planów... No nuda totalna Zazdraszczam Ci TAKIEJ nudy !!!!!
Mala_Mi 11:11, 19 kwi 2012

Bogdzia napisał(a)

Ania nadrabiam zaległości w czytaniu. Już sie martwiłąm, że Ciebie nie będzie a tu taka przyjmna niespodzianka
Konwalniki są piękne, tylko do czego je komponować? A trzmielinki ja uwielbiam, klon planowy w ubiegłym roku 20 cm kupiłam teraz już ma ponad 1 m

Robię ciurkadełko i będą tam tylko kamienie...i .rozplenice MOUDRY (ciemne kłosy)... i rzut takich czarnych traw........ może być fajnie I coś jeszcze by nie za ponuro Napewno będzei klonik...... już kupiony Ale z dala od konwalnika, bo on ma takie łaciate kolory

A teraz dobranoc wszsytkim.

Aniu te rozplenice z ciemnymi kłosami zimy nie przetrzymają wiec czy warto je sadzic? A przy ciurkadełku posadz tego klonika co wczoraj kupiłas.

Bogdzia...te rozplenice przetrzymują nasze zimy..., tak podają producenci... nie przetrzymują te z ciemnymi kłosami i z czerwonymi liścmi...nawet okryte zdychają z zimna Miałam 2 podejścia i sie nie udało. A klonik kupiony obowiązkowo do ciurkadełka....... zadzwoniłam do szkółki co kupiłam i jakoś mi nie pasuje jedno do drugiego...znów roślinka niespodzianka
Marzenko....Red baron i konwalnik.... i przeszło by kolorystycznie do klonika....dobry pomysł...... wart przemyslenia.
Mala_Mi 11:37, 19 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)
Aniu, u Ciebie właściwie nuuda, to co zwykle: cudne zakupy, udane wyjazdy, uroczy piesio, i głowa pełna nowych, wspaniałych planów... No nuda totalna Zazdraszczam Ci TAKIEJ nudy !!!!!

Tekst boski........ usmiałąm się Prosze o więcej ....
Dla Ciebie dzisiejsze foto