Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Wieloszka 14:05, 19 kwi 2012

irena_milek napisał(a)

Wieloszka, oj chcesz sobie nagrabić ani mru, mru M. wie gdzie jadę i kiedy, ale wykorzysta to pewnie na odpoczynek, bo nie będzie ekonoma w postaci mnie, który ciągle chce aby jakieś dołki kopać

a to moje ostatnie kulki, po prawej stronie, gdzie rh, chyba już wprawiłam się

Irenko, piękna kulka Ci wyszła!!!!!!!!!!!!!!!
Milka 14:09, 19 kwi 2012

Cieszę się, że wszystko się spodobało pigwowiec ma duże owoce, wielkości cytryny a może i większe; ten jest mniejszy, bo go ciacham, tak się rozrasta, a drugiego, który jak kwitł, to było zjawisko, przycięłam przy ziemi aby dębowi malutkiemu lepsze warunki stworzyć

masz rękę, tak szybko korzonki wypuścił a u mnie tyle gałązek w ognisku ląduje, bo już za dużo tego

a tulipany, to te cebule, które schowałam i przez miesiąc szukałam i chyba za późno posadziłam
justi 14:14, 19 kwi 2012

Ta kuleczka to z trzmieliny czy taki bukszpan? bo gapię się i nie wiem? Kształt wyszedł super, coś zielonego za nią jest? bo robiło by za dobre tło do takiego koloru.
monteverde 14:16, 19 kwi 2012

trzmielina, ładnie wyszła, moja duża kulka z trzmieliny po ostatnich przymrozkach zrzuciła prawie wszystkie listki, ale widzę, że odbija
Martek 14:20, 19 kwi 2012

Jaką rękę??? To zależy naprawdę od momentu kiedy się włoży i miejsca z których mają wychodzić korzonki muszą być oderwane,nie cięte ,ktoś o tym pisał.Poza tym ja wole sadzonkę jednak włożyć w wodę jak puści już kilka korzeni wtedy wkładam do ziemi Też trzeba na początku pilnować,żeby gałązka była mokra i ukorzeniała się w nowym miejscu ,ale przynajmniej mam świadomość ,ze te korzenie już są .Kiedy wkładam gałązkę łysą do gleby zaglądam co jakiś czas czy już coś ma ,a to nie służy roślinie

Jak spóźnione?Przecież są duże i dorodne Wiesz,o których pisałam?Różowy,pomarańczowy już rozwinięty i żółty w kulce będzie pełny
Milka 14:22, 19 kwi 2012

justi napisał(a)
Ta kuleczka to z trzmieliny czy taki bukszpan? bo gapię się i nie wiem? Kształt wyszedł super, coś zielonego za nią jest? bo robiło by za dobre tło do takiego koloru.

Justi, to te bukszpany co po 8zł kupowałyśmy i to jest ten pstry, a zanim jest rabata z różowymi i czerwonymi różami i hortensje pinky vinky
Milka 14:25, 19 kwi 2012

monteverde napisał(a)
trzmielina, ładnie wyszła, moja duża kulka z trzmieliny po ostatnich przymrozkach zrzuciła prawie wszystkie listki, ale widzę, że odbija

Ania, to bukszpan, jeden z 50 pstrych
wszystkie trzmieliny zrzucają liście i potem widać z boku jak nowe świeże wyrastają, zaraz wrzucam foto mojej po zimie jak ruszyła - to złota

Milka 14:28, 19 kwi 2012

Martek napisał(a)
Jaką rękę??? To zależy naprawdę od momentu kiedy się włoży i miejsca z których mają wychodzić korzonki muszą być oderwane,nie cięte ,ktoś o tym pisał.Poza tym ja wole sadzonkę jednak włożyć w wodę jak puści już kilka korzeni wtedy wkładam do ziemi Też trzeba na początku pilnować,żeby gałązka była mokra i ukorzeniała się w nowym miejscu ,ale przynajmniej mam świadomość ,ze te korzenie już są .Kiedy wkładam gałązkę łysą do gleby zaglądam co jakiś czas czy już coś ma ,a to nie służy roślinie

Jak spóźnione?Przecież są duże i dorodne Wiesz,o których pisałam?Różowy,pomarańczowy już rozwinięty i żółty w kulce będzie pełny

Ja tak jak mówisz zrobiłam z lawendą, wszystkie odrywane z głównej matecznej rośliny; stoją sobie w odzie, na zewnątrz i są nowe igiełki, ale korzonków jeszcze nie ma

wiem o których pisałaś, ale odnalazłam je w listopadzie i całe szczęście było ciepło i wsadziłam
ale było więcej, część zgniłą, jak zamarzły czubki przy tych mrozach w marcu
popcorn 14:50, 19 kwi 2012

irena_milek napisał(a)

Irenko piękna ta kulka! To z tego bukszpanu o które ja prosiłam?? Te po 8 zł?
Czy może już je masz, czy kupisz przed spotkaniem u Bogdzi?
Tak się nie mogę doczekać, a tu brzoskwinbia nie wycięta i muszę pod nie nowe miejsce szykować

To właśnie te twoje mam , stoją bez strzyżenia, sama sobie uciachasz będziesz mieć frajdę!

super, dzieki! ale fajnie, ciesze sie!
Milka 14:55, 19 kwi 2012