Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I

Mala_Mi 13:32, 19 kwi 2012

Irenko..posadziła mobie kilka magnolii, w tym jedną gwiaździstą... mam ich razem 5 szt. Dzieki wielkie, że o mnei pamiętasz..ale jak masz nadwyżki ofiaruj ją którejś koleżance co nie ma, bo naprawdę warto.....a ja już miesca dla niech ne mam Ale w kolejce do bukszpanu stoję dalej..dla niego miejsce jest
Milka 13:33, 19 kwi 2012

Ok Aniu to pokazuj kwitnienie swoich
Milka 13:38, 19 kwi 2012

popcarol napisał(a)
Rany - to jest jedna sztuka??? Masakra!!! A ja swoje co jakies 15 cm max sadze
Ile ona u Ciebie rosnie, ile ma lat??
Musi im byc dobrze u Ciebie Irenko skoro sie rozsiewaja!
super
k.

Karolina, za jakiś czas też twoje będą wielkie ta wielka ma już 14 lat i tylko regularnemu strzyżeniu wygląda dobrze, bo inaczej potem taki suchy dół sie robi; a miałam jeszcze piękniejszą, niestety psy w pogoni za jeżem zniszczyły ją totalnie a przy okazji budę na narzędzia!
Ja je sadzę na czuja, nie na rozum, aż się dziwię, że rosną

a tu juz rusza krzewuszka, jak sie rozrośnie będzie cudowna, u kogoś taką widziałam, aż dech zapiera
Milka 13:39, 19 kwi 2012

jotka napisał(a)

Irenko, też myślę, że na wyrzucanie jeszcze będzie czas. A roślinki, którym daliśmy szansę pięknie potrafią się odwdzięczyć

Miego dnia

Posłucham was, bo ja to taki szybki Bill, zaraz rach ciach i po ptokach Jola, a ja w lipcu w twoje strony zawitam i chyba się spotkamy, jeśli masz chęć

Tobie też miłego dnia, chociaż ja mam zwroty głowy, chyba błędnik mi się znowu uruchomił, znowu leki

a dla ciebie tulipanek, kiedy tę piękniś w końcu sie otworzy

Już się cieszę na spotkanie Byleby to nie był ostatni weekend lipca, bo wtedy nie ma mnie w Szczecinie

Dziękuję za tulipanka, już jestem spakowana i jadę oglądać swoje. Na razie pogoda rowerowa-działkowa

Będę pamiętać ale ci zazdroszczę, super pogoda, zrób fotki
Milka 13:42, 19 kwi 2012

Wieloszka napisał(a)

M. chyba jednak platana zasadzi jak tylko gdzieś mnie wyprawi
magnolie tak krótko kwitną, że chciałam aby wszyscy się nacieszyli

Irenko, a Tobie nie podobają się platany??? Podpowiem Twojemu M., że już w najbliższą niedzielę ma szansę

Wieloszka, oj chcesz sobie nagrabić ani mru, mru M. wie gdzie jadę i kiedy, ale wykorzysta to pewnie na odpoczynek, bo nie będzie ekonoma w postaci mnie, który ciągle chce aby jakieś dołki kopać

a to moje ostatnie kulki, po prawej stronie, gdzie rh, chyba już wprawiłam się
popcorn 13:44, 19 kwi 2012

Irenko piękna ta kulka! To z tego bukszpanu o które ja prosiłam?? Te po 8 zł?
Czy może już je masz, czy kupisz przed spotkaniem u Bogdzi?
Tak się nie mogę doczekać, a tu brzoskwinbia nie wycięta i muszę pod nie nowe miejsce szykować
Milka 13:45, 19 kwi 2012

AgnieszkaBK napisał(a)
Irenko pięknie już jest u Ciebie Też podziwiam Twoją magnolię i oczywiście inne kwiatki... ja jeszcze czekam na swoje

To ja czekam z tobą u nas przekwitnie, a u ciebie zakwitnie i dłużej będziemy się cieszyć

te idą powoli, ale całe łany na drugą stronę wywinął kret!!

Milka 13:48, 19 kwi 2012

popcarol napisał(a)
Irenko piękna ta kulka! To z tego bukszpanu o które ja prosiłam?? Te po 8 zł?
Czy może już je masz, czy kupisz przed spotkaniem u Bogdzi?
Tak się nie mogę doczekać, a tu brzoskwinbia nie wycięta i muszę pod nie nowe miejsce szykować

To właśnie te twoje mam , stoją bez strzyżenia, sama sobie uciachasz będziesz mieć frajdę!
Martek 13:55, 19 kwi 2012

Cześć Irena
Przebrnęłam przez zaległości.
O magnolii gwiaździstej i odmianach bo i różowa tam była na zdjęciach przeczytałam w miesięczniku.Kupiłam go dużo wcześniej,ale ucieszyłam się na widok właśnie tego artykułu skoro na bieżąco wzdychamy do twojego egzemplarza

Pigwę musisz chyba mieć tą wielkoowocową ,albo wypróbowałaś funkcję w aparacie co daje efekt dużych ,pięknych kwiatów?

Koniecznie chciałabym zobaczyć jak te trzy tulipany pękną .Jeden z nich będzie pełny,mają wszystkie takie mocne,silne nóżki ech...Oczywiście te w innych miejscach również

Kluka wykulona jak trzeba,a lawendy pięknie rozrośnięte

Czuwaj !
Martek 13:59, 19 kwi 2012

Włożyłam jedną gałązkę bukszpanu zakupioną na święta i puściła już taki korzonek na cm ))Ale puściła,pisałam gdzieś nie wyrzucać kupionych gałązek Ja z takiej mam swoją kulkę