Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu
09:28, 28 mar 2020
Na wstępie podzielę się innym problemem. Zablokowało mi poprzednie konto z niewiadomych względów. Pisałem maila na kontakt ale z uwagi na brak kontaktu postanowiłem założyć nowe do czasu odblokowania bo bardzo chciałbym już coś działać na ogrodzie ale bez Waszej pomocy będę miał ciężko.
Dziękuję Pani Danusiu za cenne uwagi, krytyka tylko mnie zachęca do ciężkiej pracy więc spokojnie wal prosto z mostu
To zabieram się do pracy. Noż w kosiarce naostrzony i koszę nisko.
Potem sypnę delikatnie ziemią - znalazłem lokalnie "ziemia podłoże do trawnika z firmy Planta" o coś takiego chodziło?
Proszę wybaczyć za głupie pytanie ale lubię wiedzieć to posypanie ziemią co ma na celu?
Wyczytałem na forum że przed pierwszym nawozem poleca Pani posypanie saletrą wapniową, czy w moim przypadku to dobry pomysł czy jednak pozostać przy samym nawozie.
Wyczytałem również mógłbym oddać ziemię do zbadania celem określenia jakości i dobrania odpowiedniego składu nawozu, czy proponowała by Pani użyć bez sprawdzania np hydrocomplexu?
Tak sobie cały czas myślę o tej łaciatej krowie i zastanawiam się czy przy posianiu siewnikiem kołowym uzyskuje się taki efekt czy po prostu zmaściłem sprawę. Nieważne teraz będzie pierwsza próba ręcznie a druga siewnikiem rotacyjnym, czas pokaże co lepiej wyjdzie.