Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:19, 03 paź 2013

Do góry
Ewo, a więc "x" nie oznacza hybrydy i mieszańca tylko zrośnięcie z rodzajem. Bardzo dziękuję za fragment. Cudowne. Gdybym jeszcze wiedziała co w botanice jest rodzajem a co gatunkiem? Rodzaj - genus?
Gatunek - species? A jak ma się do tego rodzina? Dlaczego ja nie uczyłam się w szkole tego, czego powinnam? Z własnej winy - dodam.

Mus zgłębić temat.

Ewa, podaj jakiś przykład please, bo bez praktyki nie pojmiemy teorii.

Taka rozplenica jest pennisetum czy Pennisetum? A 'Little Boy' tej samej rozplenicy jest czym? Uffff.
A miało być tak pięknie.... 08:20, 03 paź 2013

Do góry
Jaki piękny radosny awatarek !!!
od razu sama się uśmiechnęłam

masz rację rozplenica sama w sobie jest piękna
nieważne gdzie ją posadzisz ...wszędzie będzie ładnie ...

daj fotki z tymi kulkami...ciekawa jestem

buziolki Reniu
A miało być tak pięknie.... 22:39, 02 paź 2013

Do góry
Ela,miło powitać w moich progach skromnych
Masz rację,dzięki rodzinie ogrodowiskowej moje rabatki nabierają szlifu,ale jeszcze cały czas jestem do tyłu z wszystkim
Rozplenica jest piękna,gdziekolwiek ją dasz będzie super
Ogród z widokiem na jezioro 20:54, 02 paź 2013

Do góry
Katkak napisał(a)
Cześć Kochana, dziękuję za odwiedzinki u mnie U Ciebie też bardzo mi się podoba. Powiedz mi proszę co to za urocza trawka na przedostatniej stronie z tymi ślicznymi "pędzelkami" na końcach? Śliczna. A piwniczka będzie super, uwielbiam takie Z największą przyjemnością będę Cię odwiedzać Buziaki
Oooo! Witaj w moim ogrodzie. Trawa nazywa się rozplenica japońska-dobrze zimuje, chociaż ja po związaniu w snopek lekko podsypuje ziemią w taki sposób aby woda odpływała z dala od kępy. Gdzieś wyczytałam, że niektórym trawom bardziej niz mrozy szkodzi zalewanie poźną jesienią i w zimie. Pozdrawiam
A miało być tak pięknie.... 20:14, 02 paź 2013

Do góry
Reniu ... Przybiegam do Ciebie z rewizytą ... Jak spojrzalam na fotki z początku i z teraz ... To Ci powiem, że kawał dobrej roboty odwaliłaś . Fajne te rabaty Ci wyszły i wszystko powolutku nabiera " smaczku " ... Rozplenicę z wrzosami sobie skopiowałam , ( mam nadzieje ,że nie masz nic przeciw ) bo właśnie rozplenica stoi mi na tarasie i czeka na wenę

Buziaki
Ogród w skali mikro :) 19:55, 02 paź 2013

Do góry
Kindzia napisał(a)
Gierczuś...no...co mam mówić...żal mi d... ściska...jak te Wasze szczebioty ze spotkania czytam i zdjęcia celebruję...siła wyższa...FINITO

Hameln będziesz upychać??? Jesteś niemożliwa

Szczyrkowy buziol

Kaśko ... Noo szkoda , że nie mogłaś być ... Ale to tak wyszło na szybciora , noo i Anka teź pogodę musiała mieć.. Nie martw się , kiedyś sobie odbijemy , może już niebawem

A ta rozplenica ... Kaśku ... Potfffór normalny ... Pięknista

Wiesz ,że miszcz upychanka jezdem ... Przeca jej za płot nie wywalę...

Pozdrów góry ode mnie ... Buziole
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 16:10, 02 paź 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Świetne widoki z ogrodu ja bardzo lubię ogród o tej porze, gra światła jest odlotowa i możemy nadal się cieszyć, bo pogoda dopisuje
zbiory obfite, więc nie dziwię się, że masz dośc tej robótki, ale jeszcze zabawa z winem...będzie wyborne
wstawiam ci dla porównania rozplenicę, rok temu sadzona była, tak samo jak miskant Ml, zobacz jak szybko urosły! potem daj znać, wywalę foty
na pierwszym planie rozplenica, mam ich 3 i 2miskanty

Dzięki za te zdjęcia. Nie usuwaj ich, ładne są. Moje rozplenice są dokładnie takie same jak te Twoje w chwili posadzenia. Rzeczywiści pieknie się rozrosły.

Co do wina - jakie będzie to chyba nigdy nie wiadomo. Na razie idzie dobrze
Wrzosy - Calluna 14:49, 02 paź 2013

Do góry
Rozplenica, jest też trzcinnik a na tyłach miskant variegatus, ale jeszcze mały. Bażyna i modrzewnica też tam rośnie. Radzą sobie jakoś, ale modrzewnica niestety słabo znosi susze
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 12:23, 02 paź 2013

Do góry
Świetne widoki z ogrodu ja bardzo lubię ogród o tej porze, gra światła jest odlotowa i możemy nadal się cieszyć, bo pogoda dopisuje
zbiory obfite, więc nie dziwię się, że masz dośc tej robótki, ale jeszcze zabawa z winem...będzie wyborne
wstawiam ci dla porównania rozplenicę, rok temu sadzona była, tak samo jak miskant Ml, zobacz jak szybko urosły! potem daj znać, wywalę foty
na pierwszym planie rozplenica, mam ich 3 i 2miskanty
Ogród w skali mikro :) 21:16, 01 paź 2013

Do góry
anna_g napisał(a)
Eluś - a gdzie Ty tą rozplenicę planujesz upchnąć... ??? bo ona to podobno jest "taaaakaaa" No chyba, że to nie ta co się Kindzia marwiła jej wielkością
Brunera śliczna też... Mam - ale chyba nie taką samą. A hostusie to będziesz miała cudne w mikrokosmosie
Prześliczne macie to zdjęcie w czwórkę z wieszaczkami Same gracje... Ale fajnie. Buziole.

Anka .. Ta rozplenica jest naprawdę wielgaśna... Według naszej ogrodowiskowo - gierczusiowej miary- " do cycków ".... Wprawdzie moje cycki dość nisko z powodu wzrostu ( żeby nie było niedomówień ...)ale i tak jest olbrzymia....... ,

Mammmmoo , mam wrażenie ,że Alinka pór rabaty rozpruła

Na wprost tarasu , tam koło kieścienia jest zaplanowana nowa rabata... Może tam mi wlezie ... Zreszta Dziewczyny miały pracę koncepcyjną i tak im sie to widziało

A zdjątko .. Fajne .. A na szybciora robione .. I te wieszaczki są super
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 15:17, 30 wrz 2013

Do góry
Tworzę swój ogródek i chcę posadzić kilka różnych traw. Podejrzałam o Zety rabatę rozchodnikową połączoną z trawam (rozplenica hammeln i jeszcze inna niska trawa nie wiem jak się nazywa)i i chciałabym zrobić taką u siebie. Chcę też posadzić kilka kępek traw (różnej wielkości) obok krzewów. Poradźcie jakie wybrać,aby nie rozrastały się za bardzo i nie wymarzały w zimie i były dekoracyjne.
Ogród z widokiem na jezioro 14:04, 30 wrz 2013

Do góry
Jolu rabata piękna .A jaka rozplenica super.Pozdrawiam
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 10:26, 30 wrz 2013

Do góry
Hej Motylku - przybiegłam się przywitać
Posadzone ostnice w taaakiej masie - oh przepięknie wyglądają... Też mam derenie - w szpalerze i planuję podsadzić coś pod nimi... jakieś np. beatlesy coś w tym kierunku... a jak u Ciebie z zimowaniem trawek? Dają radę? U mnie tej zimy padły wszystkie stipy a były już dwuletnie... i pięknie kwitły. Padła mi też jedna rozplenica, ale reszta znakomicie sobie radzi . Mówisz, że siałaś trawki? Mam szklarenkę - może wiosną coś pokombinuję w tym kierunku...
Pozdrawiam - będę wpadać częściej bo lubię taką formę nasadzeń jak u Ciebie
PS
Pozdrów Heritage
Ogródkowy chaos u monitki 20:36, 29 wrz 2013

Do góry
Jola rozchodnika czyli kapustę warto w ogrodzie mieć to naprawdę bezproblemowa roślina, polecam

Ewcia z tego co wiem to zimują u mnie przetrwaly zimę takie maluchy ledwo posadzone.

Aniu rozchodnik i rozplenica to bardzo zgrany duet jak dopiero zaczynają kwitnąć to mogą być te same. Mam jeszcze odmianę z jaśniejszymi listkami i one szybciej przekwitają.

Marzenko jak cię znam to napewno coś wymyślisz żeby taką rabatę mieć
Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 20:25, 29 wrz 2013

Do góry
baraga1904 napisał(a)

...ależ rozplenica.wow

To jedna z mniejszych.
To jest mój gigant.

Mój ogród - radością dla oczu, pokarmem dla duszy. 20:16, 29 wrz 2013

Do góry
zuza12 napisał(a)

...ależ rozplenica.wow
Ogród na torfowisku 18:43, 29 wrz 2013

Do góry
Tak to rozplenica.
Świerzo przesadzone sadzonki zeszłoroczne, w tym sezonie urosły ogromnie, niewyobrażalnie!
Jestem pod wrażeniem ich możliwości.
Lepszej jakości zdjęcie już niebawem.
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 18:26, 29 wrz 2013

Do góry
ewsyg napisał(a)
Nie wiedziałam, że ona kwitnie, no tak, ale to całkiem normalne.

Masz super widoki za oknem

Tak myślę, że chyba każda trawa kwitnie
Ja się cieszę, że ta moja hakone tak sie ładnie przyjęła w tym miejscu. Miejsce chyba dobre, bo i rozplenica i pęcherznice rosną tu wspaniale.
A wiesz, w sąsiedztwie mają dławisza nie taki diabeł straszny, jak go malują. Mam go pod kontorlą, po prostu.
Ogród na torfowisku 13:23, 29 wrz 2013

Do góry
powyżej na zdjęciach ta pomarańczowe trawa to rozplenica?ale ładny kolor
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 11:17, 26 wrz 2013

Do góry
Rozplenica od Alinki

Moje własne żurawki

Dopiero teraz wzięła się za rośnięcie cukinia...

Kula w pomidorach

Nawet tawuła się przebarwia:/

Na to patrzę teraz - jeżówka zagląda mi do pokoju
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies