Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród w skali mikro :)

Ogród w skali mikro :)

gierczusia 11:15, 06 paź 2013

Madzenko... Cieszę się niezmiernie ,że Ci sie podoba

Aniu Asc.... Trol został obracany przez moje dzikie 14 - latki dokumentnie ... I jeszcze sobie z nim zdjątko zażyczyły

Aniu Mathildis... Ja się cały czas zastanawiam , jak to jest możliwe,że u Ciebie jeszcze się nie przebarwił... Może to ten Twój las tak łagodzi klimat .....

Ewciu od hortensji... Tak to czasem bywa ,że wątek pędzi jak struś pędziwiatr ... Buziaki
gierczusia 12:04, 06 paź 2013

anna_g napisał(a)

Wałek do ciasta??? No takie moje pierwsze skojarzenie Może dlatego, że dzisiaj po dwóch blacha muffinek teraz ciasto jabłkowe do pieca zawędrowało
Buziole Eluś - piękna dzisiaj pogoda

Aniu ... Tobie po takim maratonie pieczeniowym , to chyba wszystko będzie się z ciastem kojarzyć .... Ale takie ciasto jabłkowe to bym wsunęła ...z lodami aaaaa... Mniam

To cuśśś nie byli kompletnie podobne do walka do ciasta , bo miało uchwyt tylko z jednej strony... Tak więc zbieżność budowy " urządzeń " jest niewielka ...
PTak na serio , no trol był jeszcze w budowie , bo drugiej ręki jeszcze nie miał i to byc może było coś potrzebne do obróbki drewna

Buziaki wielkie c u nas dziś już się zepsuło ... Choć 14 stopni to przy ostatnich przymrozkach prawdziwy luksus temperaturowy
gierczusia 12:11, 06 paź 2013

JulkAd napisał(a)
Elu śliczny ten Twój przedogródek, a ja właśnie pomysłów szukam na swój....i chyba też otoczakami wysypię, taki uporządkowany się wtedy robi, a pod świerkiem (wcale niemałym) i tak niewiele roślin chce rosnąć....słonka na weekend

Julciu ... Miło Cię widzieć ... Ostatnimi czasy rzadko bywasz .... Teź Cię przydusił początek roku szkolnego ???....my tak zażarcie walczyliśmy z alertami Librusa ,że już obawialiśmy się o zdrowie psychiczne naszej kadry ... Ale wyszliśmy zwycięsko z potyczki i librus został pokonany

A co do przedogródka... Troszku żałuję ,że zrobili go takiego wielkiego ,a ogród właściwy jest maciupki.... Ale tak to już jest ,jak się buduje osiedle przy pomocy dzipiesa a nie geodety ... Dobrze ,że domami wogóle na działkę trafili , bo mogli nas pobudować " u sąsiada "...

Aaaa
gierczusia 12:15, 06 paź 2013

Kindzia napisał(a)
Ja bym też koło oczka rozplenicę...

To nie Troll...to Shrek!!! Tylko bezwstydny...

Nie wiem czy wiedzą co to "pulał"

I tak chyba będzie Kasiu ,że rozplenica wyląduje koło oczka

A mówisz ,że to Shrek i tooo na golassssaaa ??... No cuś niemożliwego ,że ja go nie poznałam ... Slę to dlatego że jak jest ubrany to na inksze elementy się zwraca uwagę ....

A w kwestii " pulania "... Zawsze chętnie wyjaśnię , jak kto nie będzie wiedział
gierczusia 12:27, 06 paź 2013

A teraz parę fotek z rozświetlonego wczorajszym słońcem mikro ogrodu

Rdeścik wyszabrowany u Alinki na spotkaniu ... Dalej szaleje ... Kofffam go za ten kwiatuszek , kiedy inne rosliny już zmarzły......

Owoce żółtego berberysu też wyglądają bardzo efektownie

Miłorząb ... A raczej jego szczątki ... Nie wiem dlaczego w tym roku padł nawet wcześniej niż moja figo- hortensja

Alinkowa rozplenica ... Prawda ,że pięknista ??

Potrzebuje ktoś szczoteczek do mycia butelek ??

Bea 12:48, 06 paź 2013

Ja bardzo proszę rdeścik i szczotkę do mycia butelek
gierczusia 13:35, 06 paź 2013

Bea napisał(a)
Ja bardzo proszę rdeścik i szczotkę do mycia butelek

Cześć Beatko ... Jesteś już ???...

Te szczoteczki to do mycia butelek dla wiewiórek
malgorzata_s... 13:42, 06 paź 2013

Witaj Elu. Przeczytałam u Kasi że chcesz mnie poznać więc jestem. Twój ogród z lustrem oglądałam już kilka razy i jestem nim zachwycona. Z Twoich wpisów kipi aż od humoru. Uwielbiam ludzi którzy potrafią się śmiać pomimo wszystkiego co się w koło dzieje. Którzy w każdej sytuacji widzą jakiś plus. Wydaje mi się że Ty właśnie taka jesteś. Pozdrawiam serdecznie.
Madzenka 14:35, 06 paź 2013

Ela kuruj się bo trzeba jeszcze cieszyć się jesienią!
gierczusia 14:44, 06 paź 2013

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Witaj Elu. Przeczytałam u Kasi że chcesz mnie poznać więc jestem. Twój ogród z lustrem oglądałam już kilka razy i jestem nim zachwycona. Z Twoich wpisów kipi aż od humoru. Uwielbiam ludzi którzy potrafią się śmiać pomimo wszystkiego co się w koło dzieje. Którzy w każdej sytuacji widzą jakiś plus. Wydaje mi się że Ty właśnie taka jesteś. Pozdrawiam serdecznie.

Witaj Nieznajoma ... Nie wiem kompletnie jak to się stało,że jeszcze Twego ogrodu nie odkryłam, choć przecież mieszkamy niedaleko ... ... Muszę to niezwłocznie naprawić ...

Mój ogródeczek maleńki ,za to licznych perypetii nam przysparza .. Noo i nie jest to tajemnicą ,ze ja z leksza dzika jezdem .. Tak wiec zapraszam do małego ogródeczka dzikiej osóbki ... I dobrej zabawy życzę .. A ja lecem do Ciebie

Buziam goRrrąco