Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pszczelarnia

Pszczelarnia

Pszczelarnia 22:42, 03 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)

Ewo co to za piekna trawka w tle ?

Troszkę późno ale odpowiadam: Madżenno masz ja na pewno. To rozplenica - nie pytaj jaka. Nie wiem, u Agniechy czytałaś jak ja się zmagam z genusami i speciesami (oraz antonówką w chwili obecnej).
barbara_kraj... 22:56, 03 paź 2013

Pszczelarnia napisał(a)
Chciałoby się jeszcze zachować smak owoców:

Sielski spokój z tego zdjęcia emanuje
Ewo, a miodobranie udane było?
Pszczelarnia 23:01, 03 paź 2013

Marzena2007 napisał(a)
Ewo zapytuję się w imieniu forum czy tegoroczna zima będzie mrożna i długa czy raczej lekka? Jak się zachowują pszczółki? Czy już nazbierały zapasów czy jeszcze leniuchują?

Zima będzie solidna. Pszczoły miały nastroje rabunkowe: bardzo drażliwe były podczas zakarmiania, skłonne do rabunku. Pod koniec lata przypomniały sobie, że zima idzie a nic nie mają w ulu.

Jest zimno, wrzesień był zimny, ziemia już zimna, mokra, sztywna.

Izabello-Konstancjo (przypomniało mi się, że prosiła o mgły) - będą, bo są cudne!
Pszczelarnia 23:06, 03 paź 2013

popcarol napisał(a)
Ale masz wypasione limki!! cudnie u Ciebie, zachwycam się co jakiś czas, za rzadko, zdecydowanie. Pozdrawiam, Ewo! Kołatka boska stuka obcasem??

Kołatka stuka (głośno): a dla porównania 2 rodzaje hortensji 'Limelight' i 'Tardiva'. Te pierwsze zdecydowanie szlachetniejsze.'Phantom' w tym roku nie zakwitł.

Pszczelarnia 23:08, 03 paź 2013

barbara_krajewska napisał(a)

Sielski spokój z tego zdjęcia emanuje
Ewo, a miodobranie udane było?

Nie bardzo, coś tam było ale bez entuzjazmu z naszej strony. Ta sytuacja (słabe zbiory) pozwoliła mi rozejrzeć się za miodami u innych pszczelarzy i tak np. miód wrzosowy podbił moje podniebienie.
Tosia 23:31, 03 paź 2013

Pszczelarnia napisał(a)

Nie bardzo, coś tam było ale bez entuzjazmu z naszej strony. Ta sytuacja (słabe zbiory) pozwoliła mi rozejrzeć się za miodami u innych pszczelarzy i tak np. miód wrzosowy podbił moje podniebienie.

Ewo, podziwiam ogród i to co robisz..w sensie Twoją pszczelarnię
mira 00:31, 04 paź 2013

Ale front robót a planów - pomyśleć co to będzie jak będzie jak już jest Ewo !!!

a z tą zimą to przykre - ale idzie - mój kot je jak opętany -nic nie jadł a teraz na gwałt szykuje się do zimy

Limki mam a te 'Tardiva mnie intrygują poproszę więc o sesję foto zwłaszcza jak się starzeją

sielski ten widok z cyniami w tle

pozdrawiam

Gabisia 09:05, 04 paź 2013

Dawno mnie nie było, a dzieje się!
Piękne połączenia roślinno-warzywne i roślinno-rośline.
Zakupy bylinowe imponujące.
Dziękuję za klimatyczne zdjęcia
Gardenarium 09:34, 04 paź 2013

GorAna napisał(a)

Dawno mnie tutaj nie było..piękny jesienny ogród, nie wspomnę juz o ławeczce...uroczy zakątek
.takimi nożycami mój Tato strzgł owce...a Mama przędła wełnę...tylko gdzie są teraz te nożyce nie wiem?...dziękuję za przywołanie wspomnień
Pozdrawiam

Aniu, ja także kolekcjonuję takie nożyce, a aktualnie mam takie w naszym sklepie, co prawda Bentley a nie antyk, ale tną doskonale. Będą niedługo w Mai, bo cięłam nimi bonsaia a antyki pokazałam.

Instagram Ogrodowiska
Mala_Mi 11:57, 04 paź 2013

Pszczółko, pszczółki wiedzą jaka będzie zima.. mi zima prawdzie zimowa nie przeszkadza.. bardziej denerwuje zima bez zimy.... tylko niech sobie przyjdzie trochę później

A teraz zagęszczamy ruchy i nuuuuurkujemy