Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "floksy"

Liliowo i kolorowo:) 21:57, 29 kwi 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)

Danusiu ja też bardzo lubię kosić ale wyręczają mnie w tym synek i M ja w tymczasie mogę np poplewić bo tego za mnie nikt nie zrobi
A ja dalej sadzilam:brunery,floksy,hortensje pnącą,budleję itd........a trawa taka że aż mi wstyd
Jak CI poszło koszenie? pewnie opaliłaś się

No to masz fajnie, ze ma Cie kto wyreczyc ale w sumie ja lubie to koszenie a jeszcze wiecej tego podkaszania mam bo kamieni duzo a ja lubie tak, zeby bylo ładnie zawsze mowie to tak jak kobieta jak ubierze ładna sukienke a butow by nie założyła No nie machnełam calosci bo najpierw 5 telefonow a potem przyszla sasiadka pogadac no i musiałam przerwac ale dobrego sąsiada nalezy szanować A plewienia tez mam bardzo duzo i tez musze to zrobic a tego to juz nie lubie No i slonka u nas nie było .
Liliowo i kolorowo:) 20:41, 29 kwi 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Martus bardzo dziekuje wrociłam wczesniej z pracy i zaraz lece do ogrodu i bede dzis kosic to co bardzo lubienie wiem czy sie wyrobie i czy machne te 2 tys no droge zostawie M bo tam moze kosic bo tam nie ma co mi skosic Ty zapewne walczysz juz na calego i przeryte pół ogrodu?

Danusiu ja też bardzo lubię kosić ale wyręczają mnie w tym synek i M ja w tymczasie mogę np poplewić bo tego za mnie nikt nie zrobi
A ja dalej sadzilam:brunery,floksy,hortensje pnącą,budleję itd........a trawa taka że aż mi wstyd
Jak CI poszło koszenie? pewnie opaliłaś się
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:34, 29 kwi 2013

Do góry
Floksy szydlaste zaczynają kwitnąć...

I serduszki...

Serducho zaglądajacym....

Jeszcze kilka dni i bzy zapachną
Ogród Magdalenka 13:30, 29 kwi 2013

Do góry
Witaj Madziu, wpadłam z rewizytą

Znam dobrze Twój ogród, często tu zaglądam, jest taki kompaktowy, ale wszystko w nim jest i cudownie dopieszczony

Dzięki za rady co do rojników, tak zrobię
Te ciemierniki bosko wyglądają w donicach, ciekawe czy przetrwałyby w nich zimę, myślę, że pod jakim zadaszeniem, owinięte donice, czemu nie. U mnie przeżyły floksy w donicach pozostawione bez żadnej opieki w ogrodzie

Mój 4 arowy azyl... 15:37, 27 kwi 2013

Do góry
monteverde napisał(a)
Basiu a jakie masz te floksy szydlaste? czy cleome można już wysadzić do ziemi? nie za zimno? ciasto ładnie wygląda

Na razie do odsadzania mam dwie odmiany:

Cleome będę sadzić po ewentualnych majowych przymrozkach. Na pewno po Zośce Aktualnie hartują się już od kilku tygodni na balkonie.
Mój 4 arowy azyl... 01:07, 27 kwi 2013

Do góry
Basiu a jakie masz te floksy szydlaste? czy cleome można już wysadzić do ziemi? nie za zimno? ciasto ładnie wygląda
Mój 4 arowy azyl... 22:55, 26 kwi 2013

Do góry
Świetnie, Kasiu!
Mogłam Ci dać jeszcze jukę, orliki, floksy szydlaste, ostróżki...
Nigdy nie mów nigdy 21:14, 25 kwi 2013

Do góry
eliza3 napisał(a)
Kasiu, w takim razie musisz podjechać do mnie. Mam białego floksa i malutkiego białego pierwiosnka ząbkowanego. Mogę się podzielić, a jak tam Twoje szydlaste, moje się zielenią, ale sporo wymarzło.

Elciu, jesteś the best Nie jestem w stanie czasowym teraz do Ciebie podjechać. Bardzo mam czas napięty, jutro jedziemy z Zabrza do Czańca po Nigrę, potem mam masę roboty w ogrodzie, wiesz jak wygląda po brukarzach...muszę rabatę wydzielić i na nią poprzesadzać z tej koło słupa, bo tam rabatka Julci będzie. Trzeba przesadzić 7 hr ogrodowych, 14 berberysów, astry angielskie i jeszcze wszystko co na tej słupowej rabacie. 4 misie też czekają na posadzenie. Potem kupa ludzi mi się zjedzie, to ciężko z robotą w ogrodzie będzie, wiadomo. W niedzielę na komunię do Tresnej jedziemy. Potem do Zabrza wracam...chyba, że w następny piątek po tym długim weekendzie by Ci pasowało, to wtedy bardzo chętnie

Twoje floksy odżywały, ale je przysypali piachem, eMuś je odkopał podobno...jutro zobaczę, to Ci zamelduję
Liliowo i kolorowo:) 11:47, 25 kwi 2013

Do góry
Kasiu mam ich dużo ale nigdy mączniaka na nich nie miałam i niczym nie pryskam i nawet nie wiedziałam, ze mączniak floksy lubi? U mnie mam problem na buku i problem ze stonką na liliach to muszę pryskac.
Liliowo i kolorowo:) 11:16, 25 kwi 2013

Do góry
Dużą masz magnolię i piękną!
Danusiu czy pryskasz p/w mączniakowi jakoś profilaktycznie floksy? U mnie w zeszłym roku dużo go miały i chciałabym zapobiec. Jeżeli tak, to kiedy pryskać i jakiego preparatuTy używasz?
Jurajski Ogród 06:02, 25 kwi 2013

Do góry
Też mam kilka kolorów żagwina ale jeszcze w pąkach tak samo jak i floksy płożące . nawet pszoniak ma już ładne pąki , .. Tez czekam na te kwitnące poduchy ..
Ogród na skraju sadu 21:46, 24 kwi 2013

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Kasiu, nie ma za co! Korzyść obopólna
Wpadnijcie po następne. Goździki, floksy, liliowce i inne czekają

Basiu jesteś kochana. Mam nadzieję, że roślinkom od Ciebie będzie u mnie dobrze.
Ogród na skraju sadu 21:40, 24 kwi 2013

Do góry
Kasiu, nie ma za co! Korzyść obopólna
Wpadnijcie po następne. Goździki, floksy szydlaste, liliowce i inne czekają
Ogrodowy spektakl trwa ... 08:39, 24 kwi 2013

Do góry
Anabell napisał(a)
Miro! tak wielkiego świerka przesadzasz? i ja mam 30 tuj wysokich do przesadzenia i się waham, kupic nowe małe, czy ruszyć swoje na inne miejsce. Jutro zrobię zdjęcia to mi doradzicie.
Rabatę mam wrzosową z floksem szydlastym ale myślę za nią się zabrać po przekwitnięciu floksa jest bardzo gesty rozsiały mi się chwasty to jest jak czerwona koniczynka , kwitnie na żółto i strzela nasionka , w ubiegłym roku nie mogłam poradzić.muszę usunąć ziemie i nowej nasypać , a nie wiem co z wrzosami. Tyle problemów wiosną.

tak, dwa drzewa przy sobie i prawie w schodkach być nie może, mam nadzieję że się przyjmie
w jesieni rozmawiałam z firmą ogrodniczą i nie bardzo chcieli to zrobić z obawy że nie wytrzyma przesadzania
no więc sami to zrobiliśmy a ja teraz muszę zadbać nie tylko o podlewanie ale i o psychiczne wsparcie dla drzewa - zobaczymy
30 tui do przesadzenia ? matko to wyzwanie - ważne ile lat mają - no jak trzeba to trzeba
ja jestem za radykalnymi rozwiązaniami w ogrodzie zwłaszcza
a z tą rabatą wrzosową to bym się przysadziła na cały rok -znam czerwona koniczynkę bo mam sporo na skalniku - wyjątkowe świństwo - ja bym te wrzosy potem po kwitnieniu we wrześniu wysadziła na chwilę np. do donic i zrobiła porządek z ziemią - a jak wysadzisz floksy to z pędzelkiem na ta koniczynkę randapem - ona bardzo lubi właśnie wrzosowe środowisko

pozdrawiam
Bajkowy ogród Weroniki 22:25, 20 kwi 2013

Do góry
Magdalenko, w oczekiwaniu na moje floksy pokażę miniaturową różyczkę, którą zauważyłam w TESCO. Kupiłam ją w nowy sposób, zaskakujący dla mnie. Normalne kasy były nieczynne, właśnie wprowadzono samoobsługowe, i znów się czegoś nauczyłam.
Zaliczyłam szybkie oględziny ogrodowe w NOMI. Miałam wrócić po upatrzone rośliny, ale nie zdążyłam, planuję wrócić tam we wtorek.
Dla zainteresowanych różami podpowiem, że było dużo ładnych, niedrogich róż i warto tam zajrzeć.

Miniaturka na spodeczku. Pozdrawiam.
Ogród przydomowy - na zmiany gotowy... 17:44, 20 kwi 2013

Do góry
sasanki już kończą kwitnienie

cebulica

floksy

wiciokrzew już bez kropelek

Ogród na skraju sadu 19:43, 19 kwi 2013

Do góry
A w domu.... rosną floksy

gorzej wyszedł barwinek

rośnie bazylia

i kobea
Bajkowy ogród Weroniki 12:09, 18 kwi 2013

Do góry
Fajnie, że wpadłam, mam podpowiedź gdzie przesadzic floksy wsadzę je między hortensje, bo mam białe i różowe, nie będzie się gryź
Berberysy i liliowce pod stara gruszą ;-) 19:43, 17 kwi 2013

Do góry
Kolejny dzień ogrodowych zmagań.

Poza planowymi pracami, doszło przekopanie rabaty berberysowej, która już jutro czeka na nowe nasadzenia. Jutro też zdjęcia.
Wyrzuciłam stąd floksy, bo niebieskie, a tu ma być rabata czerwona. Przy okazji zdumiało mnie, jak z trzech malusich sadzonek posadzonych na jesieni, teraz mam 6 ogromnych.

Potem było piaskowanie i moje spacery po trawie w takich butach ;!!!!!

Ja wiem, że aerację można zrobić maszyną, ale ile ja miałam ćwiczeń w słońcu w tych butach, to niech wszelkie siłownie się schowają ))))
Bajkowy ogród Weroniki 22:00, 16 kwi 2013

Do góry
Ja też coś dzisiaj dostałam od Ciebie Weroniko, ale się cieszę ogromnie .Jesteś kochana nie zapomniałaś Tyle Floksów się nie spodziewałam .Teraz muszę pomyśleć jak się odwdzięczyć.No to mam kawałek Ciebie w moim ogrodzie .Nawet nie wiesz jak sie ciesze Bardzo ,bardzo ci dziękuję.Czy kiedy je wsadzę do ziemi to mam je przyciąć? Ania zadała to samo pytanie Jeszcze zapytam o jedną rzecz czy mogę posadzić je przed i za hortensjami na tej samej rabacie.Rabata jest widoczna z każdej strony bo nie jest przy żadnej ścianie czy ogrodzeniu .Czy te floksy są różowe? Jeszcze raz bardzo ci dziękuję i ściskam cię radosna jak dziecko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies