Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Dominiki

Ogród Dominiki

Domi 14:01, 28 maj 2013

Evchen napisał(a)
No i nóżek oglądać nie będziemy ,.. świetnie się wkomponowały czasami takie małe detale zaburzają spokój ogrodnika, chociaz dla osób postronnych są bez znaczenia
Lubię odpoczywać w Twoim ogrodzie ... Pełnia harmonii

Plus tej dziury w nasadzeniach był taki, że czasem oprócz pieska i słynnych nóżek widziałam spacerującego pod świerkiem bażanta Masz rację, że ta dziura nie dawała mi spokoju i obsesyjnie myślałam o jej zapełnieniu. Jak tylko patrzyłam w tamtą stronę na klona palmowego, moje myśli zawsze krążyły wokół postanowienia, że muszę coś tam jeszcze posadzić. Dzięki za miłe słowa.
Domi 14:03, 28 maj 2013

agata19762 napisał(a)
cudownie

miłej słonecznej niedzieli Dominiko

A dziękuję. Ja też Ci życzę dużo słońca zwłaszcza, że za oknem mocno leje (przynajmniej u nas).
Domi 14:03, 28 maj 2013

Och, muszę lecieć, bo Moje Małe Słońce właśnie wstało Odezwę się później.
Domi 19:53, 28 maj 2013

baraga1904 napisał(a)

...wierz mi ...nie przyzwyczaisz się...nie ma szans w tym ogrodzie...

...pozdrawiam Dominiko...

Ja też pozdrawiam
Domi 19:55, 28 maj 2013

ane3ka napisał(a)
Chciałabym być jednym z tych cisów, stać sobie pod płotem i patrzeć na piękno otaczającego ogrodu!

Aniu, nie musisz czaić się pod płotem jak te cisy. Wsiadaj do auta i przyjeżdżaj
Domi 19:56, 28 maj 2013

bociek napisał(a)
Ochhhhh Domi... Jak u Ciebie jest cudnie, zawsze. Te cisy kupilas swietne. Ochhhhh, cudnie. I co Ty Kobieto chcesz przerabiac jak masz idealnie...

Dziękuję bardzo, ale nie mam idealnie. Muszę jeszcze wiele zmienić. Zakopałam dopiero dwa trupki
Domi 19:57, 28 maj 2013

Marzena2007 napisał(a)

Ja teź I myśle jakby połowę kiatów wyciepać z ogrodu aby uzyskać taką harmonię jak w Twoim ogrodzie ....

Harmonia po jakimś czasie robi się nudna. Nic nie wyciepuj!
BEATA_S 20:00, 28 maj 2013

Domi, powtarzam Ci po raz kolejny Masz przepiękny ogród, wspaniały, baaaardzo mi się podoba! ale jednocześnie zdaję sobie sprawę z tego, że dla Ciebie stał się "chlebem powszednim" , bo możesz na niego patrzeć każdego dnia nie to co my
Domi 20:06, 28 maj 2013

Urszulla napisał(a)
Chciałabym mieć taki chaos i takie zmartwienia jak Ty
Pozdrówka, cisy podziwiałam, dziury do sąsiadki już nie ma. Ogród idealny.

Idealne to są ogrody tylko na zdjęciach. I cudze. Jeden z cisów miał w środku małe puste ptasie gniazdko... Mam nadzieję, że zeszłoroczne...
Domi 20:16, 28 maj 2013

Loosiuu napisał(a)
Tutaj przyznam Ci rację. Rzeczywiście zrobił się mały chaos Jałowców się pozbądź, floksy odmłódź, irysy wysadź całkowicie gdzieś indziej, przytnij berberysy i będzie fajnie

Stożki idealne upolowałaś

No wreszcie ktoś widzi to, co ja Berberysy muszę mocno ciachnąć, bo cięte po bokach poszły za mocno w górę. Irysy przesadzić (tylko gdzie?) Stożki uzupełnią średnie piętro pod latarnią.