Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:32, 15 wrz 2014

Do góry

Po kąpaniu suszenie

Ogrodnik Mimo Woli cd 11:30, 15 wrz 2014

Do góry
Z doskoku jestem przy komputerze ,nie wiem kiedy ja bede miała czas jak nawet na emeryturze nie mam. Dzis jeszcze lekarz ( pół roku czekania) więc trzeba ze dwie godziny znów stracic.
Teraz dalszy ciąg zdjęc, tego co mnie zawsze bardzo interesuje czyli zwierzatka w ogrodzie. Nie przyłożyłam się do tego tematu i nie mam ślicznych motylków z werbeny ani innych robaczków i stworzonek. Poszłam niestety na łatwizne wiec tylko ptaszki kąpiące sie w potoku spływajacym do kałuży i ryby....

Jurajski Ogród 11:19, 15 wrz 2014

Do góry
AgnieszkaW napisał(a)
jurajski poranek

miłego weekendu

Zacytuję.. bo warto.. ślicznie, elegancko... idealnie.
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 11:14, 15 wrz 2014

Do góry
admete napisał(a)

O a ja je właśnie w biedronce kupiłam tydzień temu
I chyba w dobrej cenie były 3,99 za 7 sztuk - wzięłam tylko 5 opakowań - może trzeba było więcej

Jeszcze naprawisz swoj blad i dokupisz....hehe! ja na wakacjach sie nie oparlam I do lidla zajrzalam...a tam...

I stwierdzilam ze sprawdze czy portugalskie E.emperor sa takie same jak te kupowane w PL.
Luby po jakims czasie tylko skomentowal "widzialem". Dostal buziaka za tylko taki komentarz

Aga widzialas ile ja e emperor kupilam...plus te w marketach.Ciezko bedzie to upchac...bardzo ciezko!
Salvia - szałwia 11:10, 15 wrz 2014

Do góry
witajcie w tym roku po raz pierwszy posadziłam szałwię omszoną, zakwitła świetnie, mocno się rozrosła, choć była niewielka a teraz przekwita i zupełnie nie wim co robić, porozkładała się na rabatacie?

a teraz nie wygląda atrakcyjnie, po poradzicie?
Funkie - Hosta 10:57, 15 wrz 2014

Do góry
cześć

mam kilka odmian funkii i jedna zaczyna mi chorować, czy macie pomysł co się z nią dzieje?

sama zupełnie nie wiem?

prosze o pomoc
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:47, 15 wrz 2014

Do góry
bdan napisał(a)
Aniu mam dylematy różane u mnie na str 85.
Jakbyś znalazła chwilkę i mogła coś doradzić

Już Ci napisałam
Ogród do kwadratu 10:46, 15 wrz 2014

Do góry
gusiarz napisał(a)

Rozplenice szaleją w najlepsze

I chyba nie tylko rozplenice, co? Widzę tam zdaje się przyciętego przywrotnika który drugi raz zakwitnie
W ogródku Iwony 10:45, 15 wrz 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)

Iwonko, przyglądam się Twoim floksom i zero mączniaka nie widzę ( w przeciwieństwie do mooich)i ciekawi mnie jak z nimi postępujesz by były takie zdrowe.

Ze starych kwiatów, ze wspomnień dzieciństwa bardzo lubię floksy między innymi.
Ania i róże i cała reszta :) 10:32, 15 wrz 2014

Do góry
Aniu czekam czekamy
bo tyle pytań..
Pożądam Twoich zdjęć i okazów

Rozplenica japońska - Pennisetum alopecuroides 10:31, 15 wrz 2014

Do góry
w tym roku wiosną posadziłam rozplenice "Rubrum" i rozrosły mi się mega pieknie - mam 3 szt na różnych rabatach i wszystkie świetnie wyglądają:

a gdy sadziłam to wiosną wszystko było takie malutkie

a teraz zaczynam się martwić zimą?
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:31, 15 wrz 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)

O aparat jednak sie znalazł, nie został u Ani
Piekne fotki........bo miejsce piekne.........
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 10:29, 15 wrz 2014

Do góry
Niestety moje obawy się sprawdziły, w 7 dzień po wysianiu (piątek) przyszła burza, i troche nasion zostało wymytych na alejkę. Część życicy trwałej wzeszło ładnie, gdzie niegdzie z pustymi miejscami. Czy do tych miejsc dosiać nasion? Czy jeszcze poczekać? Myślę że do końca tygodnia ruszy już kostrzewa.
O dziwo chwastów wyszło mało.
W zielonej aptece 10:26, 15 wrz 2014

Do góry
Beatko, Dorotko- chciałabym nadrobić czas, który mi uciekł dotychczas zapraszam do siebie (pw) bo mamy blisko...
Agnieszko, Hanusiu - Wasze ogrody niezmiennie zachwycają, podglądam je go co jakiś czas.
Myślę, że tylko część osób zdaje sobie sprawę, jakie bogactwo kryje nasza przyroda. Czujemy to przez skórę, bo nasze ogrody dają nam wytchnienie, koją nerwy i dają energię, a to już bardzo jest baardzo lecznicze!
Jednocześnie zapomninamy o dawnych babkach zielarkach, które wiedząc to leczyły duszę, a posiadając też wiedzę leczyły ciało. Bezpowrotnie część tej ogromnej wiedzy przepadła wraz z pojawieniem się zadufanego w sobie nowoczesnego człowieka. Dopiero od niedwna wielki przemysł farmaceutyczny sięga do źródeł, do tego co daje nam matka natura.

odrobina naszej aktualnej natury

pozdrawiam wszystkich serdecznie
Ogrodnik Mimo Woli cd 10:25, 15 wrz 2014

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Nierozłączna para, powinno byc trójca ale brak jednej osoby.Piesio zdaje się mówic ,,A i tak pani jest moja , nie wasza"

To zdjęcie mówi samo za siebie....co prawda ogród mówi duzo o właścicielu, ale stosunek człowieka do zwierząt więcej....Ania może i jest niewielka....ale jej serce.....hmmmm....gdzie ono się mieści ? Tak wielkie w tak małej osobie.....zresztą.....wy wszyscy o tym i tak wiecie.....
Kiedyś będzie pięknie i u mnie - od nowa 10:23, 15 wrz 2014

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Moje kwiaty, jedyne

Stella'oro i bukszpan od czegoś trzeba zacząć a poradziłaś sobie już z chmielem? roundapem go potraktuj ja wiem , że chmiel jest bardzo ekspansywny miłego dnia
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:19, 15 wrz 2014

Do góry
AsiaK_Z napisał(a)
Witaj Aniu! Dużo zdrówka życzę i miłego, słonecznego dnia

Wzajemnie Asiu dopijam kawkę i idę do ogrodu
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:18, 15 wrz 2014

Do góry
Udało się tycinke odetchnąć od spraw domowych i wypada wpaść w kolejny wir pracy
Mam poważną sprawe bo moja mamunia co jest rzadko spotykane wpadła na genialny pomysł i ciekaw jestem co o tym sądzicie i proszę o porady i sugestie.

Mianowicie na pewno niektórym obiło się o uszy, że bardzo nie lubie tego fragmentu rabaty bo nie ma co tu dosadzić, aby było ładnie, a np na trawy jest tutaj za dużo cienia do czerwca i zanim by dobrz ruszyły byłby lipiec.
Pomysł jest taki aby przenieść te 3 nieszczęsne cięte tuje...

i posadzić na początku tej rabty(również znienawidzona) na samym początku działki w równych odległościach, a miedzy nimi posadzić miskanty ML, które miałyby tu wystarczającą ilość słońca i oczywiśćie 'podpisać' rabate żurawkami. Oczywiście wtedy linia rabaty ulegnie zmianie.

małych iglaczków już nie ma, a linia rabaty ulegnie zmianie i troszke się powiększy
Pozostanie wtedy jedynie problem z rabatą, która zostanie osamotniona z tuj.

Rabata ta jest na prawo od dużego bukszpana

a jak wygląda obecnie rabata widać na pierwszym zdjęciu.

Z chęcią posadziłbym tam jakieś drzewo (nie może rosnąć wysokie bo linie energetyczne są nad ogrodzeniem) i do tego bylinowe wypełniacze, chociaż myślałem też nad berberysami... sam nie wiem. Może ktoś coś doradzi.
Szkoda, że nie ma doradców na miejscu.
Mój ogródeczek 10:17, 15 wrz 2014

Do góry
atena13 napisał(a)

Witam i ja
Masz bardzo ładne zadbane rośliny! Ta róża na zdjęciu powyżej mnie zwłaszcza urzekła. Wiesz może co to za jedna?
Słoneczny ogród słonecznej safikey 10:14, 15 wrz 2014

Do góry
ogródkowo...

wszystko szaleje na rabatach

oczywiście kot Szopen dzielnie pozuje
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies