Ale ładne te skrzynie kolorek super!
Ja w tym roku będę malowała domek dzieci, wybralysmy kolor niezapominajka
Ja mam 3 skrzynie, w jednej są truskawki, a dwie pozostałe jeszcze nie obsadzone bo nie ma kiedy...i jeszcze nowa szklarnia, trzeba grządki ogarnąć i kompost rozsypać
Jaka szklarnie wybrałaś? Pewnie w kształcie domku my na swoją czekaliśmy długo i jeszcze cena podskoczyła od czasu złożenia zamówienia...która też niska nie była, albo ale to rzecz na lata
A wiecie co? Na FB na grupie pomidorowej sieją pomidorki po jednym ziarenku do przezroczystych, plastikowych kubków na piwo. Sypią ziemi wtedy tylko do połowy. Jak liście właściwie już się pojawią jedynie dosypują ziemi. Kluczem tu są te przezroczyste kubeczki. Ja dopiero niedawno wpadłam na to, że idealnie się nadają kubeczki po koktailowych z Biedry albo Lidla, więc kolejną rzecz będę magazynować
Na razie u mnie dziś pomidorowa akcja.
Teraz czekam aż ziemia osiągnie temperaturę zbliżoną do pokojowej i coby Magarek nie dostał zawalu w końcu dalie powsadzam w doniczki
Aniu, urokliwe te zdjęcia krokusów, szkoda tylko, że już kończą kwitnienie, ale z drugiej strony ustępują miejsca
kolejnym wiosennym kwiatom.
Piękne zdjęcia tulipanów z poprzednich sezonów, fajnie pooglądać, kiedy znowu za oknem sypie śnieg (dobrze, że szybko topnieje).
Pozdrawiam.