Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie)

Margerytka40 13:36, 11 cze 2023

Anda napisał(a)
Śliczności To LEH czy LOS?

LOS . LEH bardzo mi kapryszą i ciągle pod górkę mają. W tym roku też mrówki nie dają im spokoju. Ale jeszcze się nie poddaję. Mam pączki na SS. Aż doczekać się nie mogę. Z trzech przetrwały dwie. I tak dobrze bo zeszłoroczne sadzonki przyszły, że szkoda gadać. No ale tyle ich szukałam to cieszyłam się i z takich
Margerytka40 13:42, 11 cze 2023

Iwonka napisał(a)
Asia kocimiętkę WL i Cats zamówiłam zaraz, jak się jej naoglądałam u ciebie
Mam mały kawałek, będą tam akurat.
Śniła mi się twoja różanka, to zamglone, podświetlone zdjęcie tak mnie wzruszyło, że emocje zostały.
Jestem nią zauroczona, a niedzielne fotki znów czarują. Pięknie to wymyśliłaś!!!

WL rośnie duża - pamiętaj. U mnie na pewno powyżej kolan, dobrze powyżej.
Och jej. Ty wiesz ile razy mnie się ta rabata śniła nim ją poskładałam do kupy? . Niewyobrażalnie miło mi się zrobiło
Margerytka40 13:46, 11 cze 2023

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Niesamowita ta rabata. Pięknie wygląda.
U Ciebie byliny i róże zdecydowanie na wyższym etapie rozwoju niż w moich rejonach. W tym roku mam chyba ze 2-3 tygodnie obsuwu w wegetacji roślin.

Choć raz mam kwiatki wcześniej od Ciebie. Różanka do apogeum pewnie jeszcze z tydzień. Shalotka najbardziej wyrywna
Anda 15:06, 11 cze 2023

Margerytka40 napisał(a)

LOS . LEH bardzo mi kapryszą i ciągle pod górkę mają. W tym roku też mrówki nie dają im spokoju. Ale jeszcze się nie poddaję. Mam pączki na SS. Aż doczekać się nie mogę. Z trzech przetrwały dwie. I tak dobrze bo zeszłoroczne sadzonki przyszły, że szkoda gadać. No ale tyle ich szukałam to cieszyłam się i z takich

LEH syn Austina wycofuje ze sprzedaży, to chuchaj i dmuchaj, żeby się jednak przyjęły

Będę Cię podpytywać o zapach obu. Z wyglądu kwiatów są bardzo podobne.

Za SS trzymam kciuki Warto je mieć. Ten kolor jest niesamowity, a i zapach smaczny
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
Dorii 22:05, 11 cze 2023

Margerytka40 napisał(a)
Ranek

Cudnie :⁠-⁠D
Magara 00:17, 12 cze 2023

Margerytka40 napisał(a)

Asia, ja kodów różanych nie ogarniam Proszę o info co to za róża I czy dobrze widzę, że ona u Ciebie raczej głównie półcień łapie w ciągu dnia???
Z góry przepraszam jeżeli te wszystkie informacje już podawałaś, ale wiesz jak jest - nie da się na forum nadążyć w sezonie
Monia81 07:25, 12 cze 2023

Asia ta kolorystyka na różance przepiękna, napatrzeć się nie mogę
Margerytka40 20:25, 12 cze 2023

Anda napisał(a)

LEH syn Austina wycofuje ze sprzedaży, to chuchaj i dmuchaj, żeby się jednak przyjęły

Będę Cię podpytywać o zapach obu. Z wyglądu kwiatów są bardzo podobne.

Za SS trzymam kciuki Warto je mieć. Ten kolor jest niesamowity, a i zapach smaczny

Oj to warto dołożyć starań by przetrwały. Mam 5 krzaczków tej róży. Ja nie jestem znawcą,mogę tylko z tego co u mnie się da zauważyć stawiać hipotezę, że LEM to kapryśna róża. Kolor kwiatów cudny, zapach też ale krzaczek sam w sobie dość ponury. Ma matowe bordowe liście, takie smutne. Kwitnąca jest ok, ale bez kwiatów taki smutas. Do tego szału co do kwitnienia nie ma, kwiatków mało. Nie umywa się do LOS.
Margerytka40 20:26, 12 cze 2023

Dorii napisał(a)

Cudnie :⁠-⁠D

Dorii dziękuję
Margerytka40 20:30, 12 cze 2023

Magara napisał(a)

Asia, ja kodów różanych nie ogarniam Proszę o info co to za róża I czy dobrze widzę, że ona u Ciebie raczej głównie półcień łapie w ciągu dnia???
Z góry przepraszam jeżeli te wszystkie informacje już podawałaś, ale wiesz jak jest - nie da się na forum nadążyć w sezonie

To Lady off Shalott. Ma u mnie wystawę południową więc słońca ma dużo. Jedynie wcześnie rano ma cień od domu. Może stąd Twoje wrażenie, że zdjęcia jej robię zazwyczaj o poranku właśnie, ładnie wtedy grają kolory