Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "projekt"

Postawić trawkę nad i... 20:30, 03 gru 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Wejście zachwycające, takie schludne i przytulne

...dziekuję Irenko... projekt Danusi....
Ogród w skali mikro :) 15:45, 03 gru 2013

Do góry
Hmmm... Anita .. Ja właśnie tego się boję ... Deski są po malowaniu bardzo niejednorodne i jakoś wcale mi się nie podobają

Widziałaś projekt rabaty parę stron wcześniej ??.. Jestem ciekawa Twojej opinii...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:55, 02 gru 2013

Do góry
Ale "płaszczyk" na zime dostały twoje róże, pisałaś wczesniej o tym że przyginasz je na zimę i dopiero obsypujesz ale nie wyobrażałam sobie jak to rzeczywiście wygląda, aż trudno uwierzyć że te rosliny sa takie plastyczne i daja sie nagiąć a potem bez szwanku podnoszą sie w górę......

Anetko - ogladałam galerię twoich cudnych przedmiotów które robisz, jejku jakie sliczności potrafisz wykonac, jakie gustowne rzeczy.. teraz nie dziwie sie wcale skąd twój ogród taki piekny,wiem że główny projekt był Danusio ale te rózne smaczki to twoje dzieło, a twoje donice jak super są skomponowane... Gratuluje !
Grubej dyni zmagania z naturą 10:15, 02 gru 2013

Do góry
A tu właśnie wspomniany teren dla którego chcę zrobić projekt przez zimę.
Widok na pólnoc

i to samo ale z widokiem na południe.

Grubej dyni zmagania z naturą 10:00, 02 gru 2013

Do góry
Witajcie.
U nas jesień postraszyła wczesnymi choć krótkotrwałymi przymrozkami i zakończyliśmy prace ogrodowe w tym sezonie już wiele dni temu. Chociaż gdybym wiedziała że aż do grudnia nie będzie mrozu i śniegu to posadziłabym żywopłot. Ale gabiony udało nam się skończyć. Wiosną ruszamy pełną parą. I oczywiście jak rok temu, mam postanowienie wykonać projekt niezagospodarowanej jeszcze części ogrodu, mam nadzieję że z Waszą pomocą.

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:51, 30 lis 2013

Do góry
Fajny projekt dla Beaty. Bardzo mi się podoba berberys 'Admiration. A czy to mozna formować na kule na pniu czy nie urośnie i lepiej Emerald'n Gold?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 16:51, 29 lis 2013

Do góry
J_MS napisał(a)

Mam jeszcze pytanie czy robiąc te żółte kule trzy to nie będzie to przeszkadzało hortensji ani perukowcowi? Tam jest mało miejsca 2x3,6m i czy żółte kule które mi się bardzo podobają nie zasłonią słońca albo odwrotnie np im perukowiec nie bedzię przeszkadzał? Nabrałam ochoty na ten przepiękny projekt. Będzie jedna roślinka zachaczać drugiej czy tak można?

Żółte kule przysuń do przodu, obsadzenia trzeba dostosować do istniejących warunków i roślin, nie wiedziałam wtedy, co tam masz na rabatce.

Trzmielina nie osiągnie więcej niż 0,5 metra średnicy kulki, poza tym trzeba ją ciąć no i wysunąć bliżej krawędzi murka. Nic nie zacieni.
Wysokość pieńka trzmieliny (podkładki) około 1,20 - 1,30 m)
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:29, 29 lis 2013

Do góry

Mam jeszcze pytanie czy robiąc te żółte kule trzy to nie będzie to przeszkadzało hortensji ani perukowcowi? Tam jest mało miejsca 2x3,6m i czy żółte kule które mi się bardzo podobają nie zasłonią słońca albo odwrotnie np im perukowiec nie bedzię przeszkadzał? Nabrałam ochoty na ten przepiękny projekt. Będzie jedna roślinka zachaczać drugiej czy tak można?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:20, 28 lis 2013

Do góry
J_MS napisał(a)
A czy może masz jeszcze pomysł na ten przód?
Czy po prostu muszę poczekać aż urosnie ten cyprys i cisy zeby był efekt. Cisy na wiosne juz będe przycinać. Chyba tak powinnam?

Kosz nie powinien być w ogóle widoczny, powinien stać w śmietniku a nie na samych "oczach" na wejściu.

W ogrodzie, gdy tworzę projekt dla klienta, staram się ukryć wszystko co brzydkie, dlatego co mam CI doradzić, skoro to co wsadziłaś nigdy nie zasłoni kosza?

Zaproponuję Ci coś innego.

Uwaga, to nie cyprys tylko cyprysik
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 17:18, 28 lis 2013

Do góry
Nie wierze, że ten tydzień dobiega końca i dla mnie praktycznie już się zakończył. Co najlepsze maksymalnym sukcesem. 70% semestru załatwiona w jeden dzień to chyba mój najlepszy wynik.
Pod koniec tak się nakręciłem, że zaliczałem projekt godzine i sam prosiłem o kolejne pytania bo z Konstrukcji stalowych musiała być piątka
Siedzę i nie wiem co mam zrobić z wolnym czasem... dziwne uczucie Jeszcze tylko 2 egzaminy w przyszłym tygodniu i koniec edukacji na tym poziomie.

Czas najwyższy zabrać się za plan ogrodu i przygotowania świąteczno urodzinowe.
Tak ostatnio myślałem, że bardziej opłacałoby się wyjechać w jakieś ciepłe kraje, niż finansować prezenty na urodziny siostry, taty i chrześniaka i na koniec świąt

Plan na jutro to okrywanie tego co najcenniejsze, bo jednak już troszkę mrozi i wybrać się do leśniczego po dobra leśne
Ogród przy lesie początek 2012/2013 13:23, 28 lis 2013

Do góry
Edytko,witaj ,chyba sen zimowy ,ale ogrodowy he,he ,teraz walka w domku ,robiłam projekt łazienki dzieciaków ,malowałam sufit i ściany tam gdzie nie dawaliśmy płytek ,M układał płytki ,montował wannę umywalki itp .Chcemy ,jeszcze hol i klatkę odświeżyć ,farba czeka .pozdrawiam
Przedogródek - gotowe przykłady ładnych aranżacji 07:53, 28 lis 2013

Do góry
Bo ja nie ukrywam, że chcę Was "zatrudnić"
Pomysł niby jest ale czekam na ostateczny projekt ułożenia kostki
już doczekać się nie mogę!
W Gąszczu u Tess 12:24, 27 lis 2013

Do góry
Tess napisał(a)
Przedogródek już wcześniej przeszedł częściowe zmiany.

Przesadziłam runiankę do tyłu, dosadziłam żurawkę Earth Angel, którą musiałam podzielić, bo opuchlaki zżarły jej korzenie. Ale nie wiem, czy nie zamienić jej na bergenię. Jakoś mi nie pasuje - wydaje mi się, że za dużo tu kolorów. Co poradzicie?

Nie ma już też kulek bukszpanowych - wcale nie powinnam ich tu sadzić, bo ani projekt Danusi ich nie przewidywał, ani nie pasowały do cisów. Chciałam zamienić stożek na kulę, jak było w projekcie Danusi - bo jednak Dana radzi najlepiej - ale eM oprotestował Bardzo mu się podoba stożek w tym miejscu.
Poczekam

Acha, te kwiatostany czosnków Szuberta zostały wsadzone na niby, na próbę. Planuję tu posadzić Szuberty. Jak sądzicie, czy to dobry pomysł?

Wieczorkiem zajrzę do Was, teraz muszę lecieć. Miłego dnia dla wszystkich

Dlaczego tak rzadko mnie tu przynosi, a tu przecież tak ładnie?

Bardzo piękne masz połączenie kopytnika z hoakone. U mnie nie ma szanas na takie , za sucho, musiałabym podlewać codziennie.
Wg mnie to połączenie zasługuje na wyeksponowanie i więcej przestrzeni- może całośc niskiego piętra z tego?

Jeszcze podejrzałam nowe rabaty, kwadratowe- świetne!

Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:59, 26 lis 2013

Do góry
dajana napisał(a)

Franiu czyżbyś mi projekt ogrodu zrobił? Na twoim miejscu to ja bym do swego ogrodu mnie nie wpuściła bo kiedy do niego wejdę to nie jestem pewna co zrobię Klony zabiorę i pół ogrodu ci przesadzę do siebie oczywiście Wiesz ile miejsca ci przybędzie na nowe rośliny ? hi,hi nie bój się żartuję, ale pomożesz w wielu sprawach Tylko że ja matoł jestem i na odległość nie kumam muszę na własne ślipka wszystko zobaczyć aby zajarzyć.a herbatka w twojej herbaciarni to mus.Muszę popracować nad swoim wyglądem co byś się mnie nie przestraszył bo mnie jeszcze za babę jagę weżmiesz i tyle z mojej wizyty zostanie.Jeśli od jutra zacznę do wiosny wypięknieje mam nadzieję hi,hi
Z tym wyglądem to nie przesadzaj, w naszym wieku pod spódnicę się nie zagląda. Co do projektu to powiem tak że musiałbym to widzieć .Na wiosnę Cię odwiedzę to coś poradzimy. Bo chyba ja prędzej się zjawię niż Ty, z wiadomych przyczyn. Na razie się oszczędzaj i zbieraj siły na wiosnę. Pozdrawiam Wszystkich odwiedzających.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 22:32, 26 lis 2013

Do góry
FrancoPolo napisał(a)
W jakich marzeniach. Danusiu ja już widzę u Ciebie jak ten ogród jest gotowy a Ty nad nim dopiero kombinujesz. Pozdrawiam serdecznie.

Franiu czyżbyś mi projekt ogrodu zrobił? Na twoim miejscu to ja bym do swego ogrodu mnie nie wpuściła bo kiedy do niego wejdę to nie jestem pewna co zrobię Klony zabiorę i pół ogrodu ci przesadzę do siebie oczywiście Wiesz ile miejsca ci przybędzie na nowe rośliny ? hi,hi nie bój się żartuję, ale pomożesz w wielu sprawach Tylko że ja matoł jestem i na odległość nie kumam muszę na własne ślipka wszystko zobaczyć aby zajarzyć.a herbatka w twojej herbaciarni to mus.Muszę popracować nad swoim wyglądem co byś się mnie nie przestraszył bo mnie jeszcze za babę jagę weżmiesz i tyle z mojej wizyty zostanie.Jeśli od jutra zacznę do wiosny wypięknieje mam nadzieję hi,hi
I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 13:40, 26 lis 2013

Do góry
Zdjęcia dostałem o ich jakości nie będę się rozpisywał bo by mi epitetów brakło więc wrzucam i lecę na zajęcia pozdrawiam

Pierwszy wykład - Kate Gould... mówiła o istocie małych ogrodów... pokazała nam również projekt gdzie inwestor zażyczył sobie by cały ogród był podporządkowany kupionemu przez niego, kolorowemu słonikowi ludzie mają fantazje....

W końcu przyszła kolej na Roberta Myers - zobaczyliśmy jego realizacje, te z Chelsea jak i prywatne. Pokazał nam również ogrody, obrazy którymi się inspirował. To mnie w nim urzekło, że poniekąd odważył się mówić, że nawet jako architekt, projektant sam również bazuje przy swoich projektach na pewnych kanonach... stworzonych przez innych dziełach sztuki wszelakiej.

Na koniec mieliśmy najdłuższy i jeden z ciekawszych wykładów, prezentera bbc, projektanta Chrisa Beardshaw. Świetna barwa głosu... nic tylko zamknąć oczy i słuchać. Na zdjęciu, po lewej, załapała się też Szefowa, w czerwieni

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:39, 26 lis 2013

Do góry
Gosiu listopad strasznie leniwy, coś w sen zimowy zapadam pora się obudzić i brać za projekt bo wbrew pozorom do wiosny niedaleko... kopa mobilizującego mi trzeba
Strasznie mi szkoda dziewczyny bo widzę co przeżywa... ale dla dzieci musi być silna...
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:27, 26 lis 2013

Do góry
Agatko, problem z tym że na Teneryfie nie byłam z M hihi Więc On nie pamięta jak było wspaniale, bo Go tam nie było

Marzenko, wczoraj całe białe świństwo prawie stopniało, ale dzisiaj znowu jest leciutko biało. Na roślinkach to ładnie wygląda nawet - i tego się trzymajmy Wyspy Zielonego oglądałam, ale to daleko - więc M jest na nie :/ (nawet nie sprawdzałam czy tam się p/czemuś trzeba szczepić

Gabrysiu, na Lanzarote nie byłam, może rzeczywiście? Zobaczymy.

Ale jak pojadę to z Gabi i z moją Mamą, M się wczoraj dowiedział że od stycznia dostaje projekt, zakończenie planowane w kwietniu, ale może się przeciągnąć... więc żadne wyjazdy zagraniczne 2 tygodniowe w okolicach majowego weekendu nie wchodzą w grę No to jadę z Mamą...
A z M dopiero w wakacje gdzieś.

Buziaki, miłego dnia! Trzeba zarobić na te wyjazdy
Ogrodniczka i jej mały ogródeczek 19:21, 24 lis 2013

Do góry
Ale ze mnie sierota ja też weszłam nie tam gdzie powinnam Przecież znam twój drugi wątek i werandę prześlicznej urody, tylko nie widziałam twoich zmian. Tych po projekcie którego tworzyłaś,kiedy ujrzałam mnie też zatkało z wrażenia Pięknie Jolu,nie przypuszczałabym że tak ślicznie to wszystko wyjdzie .Dla mnie kreski i kółka niewiele wyobrażni budzą,nawet nazwy roślin a to dlatego że nie znam wszystkich.Te szerokie rabaty mi sie ogromnie podobają i posadzone w nich rosliny Wszystko razem imponujące,aż sobie wzdycham pod nosem Też bym już chciała tak się cieszyć ,może nowy rok przyniesie mi zmiany na lepsze bo póki co to mogę tylko czyjeś ogrody podziwiać i swój kawałek trawki hi,hi.Zabieram się zatem za projekt nie zmarnuję okresu zimowego a wiosną jak los mi będzie sprzyjał może i u mnie coś się zmieni.Będę cię odwiedzać częsciej
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 18:54, 24 lis 2013

Do góry
Danusiu planu ogrodu jeszcze nie wklejałem, jest w trakcie tworzenia. Dużo wymiarów jeszcze brakuje, geodeta by się przydał Jak przeżyje ten tydzień na uczelni skończe plan ogrodu

Marzenko mam za sobą kilka bardzo złych wyborów w życiu i nie chcę już powtarzać błędów. Staram się teraz ważne decyzje kilka razy przemyśleć.
Bardzo dziękuje za wsparcie Od razu więcej sił w człowieku, może skończe dzisiaj projekt...

Jeszcze jutro egzamin... chyba będę musiał nauczyć się pić kawe

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies