Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "szałwia"

Ukojenie 18:34, 11 cze 2016

Do góry
zoja napisał(a)
The Fairy:

otwierają się kolejne kwiaty

A moje jeszcze nic, mam tylko nadzieję,że zdążą zakwitnąć zanim szałwia przekwitnie
Małymi kroczkami do celu... 16:43, 11 cze 2016

Do góry
Wstawiam obiecane zdjęcia chociaż jeszcze dużo roślin tam nie kwitnie jak np hortensje, róże, lilie, ale ważne, że jest skończone i czyściutko

Hortensje Pinky Winky ( szału w tym roku nie będzie, kupiłam je dopiero wiosną)

Szałwia, brakuje jej do towarzystwa róż, które są jeszcze w pąkach

To tu- to tam- łopatkę mam ! 15:57, 11 cze 2016

Do góry
07_Rene napisał(a)
Oglądam sielskie widoki zza płotu Bujnie i kolorowo

Co to za roślina na pierwszym planie?

ps. I jeszcze o zawilce jesienne chciałam zapytać (takie zwykłe różowe, nie wiem jaką mam odmianę). Jakie stanowisko jest dla nich najlepsze?

Zawilców nie mam wcale Jeszcze mnie nie zainteresowały.
Na pierwszym planie jest szałwia omszona. Ta ze zdjęcia w zbliżeniu

Luteczka znów wymyśla - czyli Joga Ogrodowa 11:52, 11 cze 2016

Do góry
AgataP napisał(a)
Ewa to muszkatołowa, miałam ale mnie nie zachwyciła i już nie mam
Kup sobie odmianę deep blue lub marcus
Ja mam też wyższą ale się wyleguje na rabacie, albo wymienię na marcusa albo dam jej płotek

Hm, nie myślałam że szałwia muszkatołowa jest taka duża.
Dzięki Agata za podpowiedzi
Dwa ogrody 10:03, 11 cze 2016

Do góry
Rench, to wiązówka od Małej Mi Pustynników i ja bym dokupiła, może jesienią, ale drogawe są lawendzie nie żałuj dolomitu, daj pod korzeń, dodaj piasku, jesli gleba zwięzła, kompost swój też może być.
Margarete, Red Leonardo u mnie równie żywotny jak różowy, może nawet zdrowszy. Polecaj z czystym sumieniem, jesli kolor jest ok.
Jankosiu, jak miło Cię widzieć. Wieczorem więcej
Ewo - Pszczółko, morelowego koloru jest tyle samo, co różowego odcienia, ale szybko jaśnieje w miarę przekwitania, do białego wręcz. Nie widziałam u nikogo na O. tej róży, więc będę ją obserwować.
Kasya, szałwia różowa, sieje się na potęgę, nawet zbytnio nie potrzeba jej pomagać. Niech się wysiewa, co roku zostaw wiosną najsilniejsze sadzonki i będziesz miała ciągłość kwitnienia. Dość wysoka jest, ponad metr kwiatostany. Zaraz do Ciebie idę.
To tak na szybko, bo nieczasowa znów jestem;P
Małymi kroczkami do celu... 09:30, 11 cze 2016

Do góry
paulina_ns napisał(a)
Padam, wypielilam dzisiaj połowę rabaty, dokupiłam kore, muszę jeszcze kupić 4 szmaragdy i kolejna część rabaty będzie skończona.

Wszystko rośnie jak szalone hortensje, szałwia,lawenda, o chwastach wspominać nie muszę relacja zdjęciowa będzie jutro, dzisiaj nie mam już siły.

Chwasty to u mnie szczególnie rosną jak szalone!!
Kawał roboty zrobiony
Z południa Polski - ogród Marzeny 08:54, 11 cze 2016

Do góry
jolka napisał(a)

Ale super nowa rabatka Jakiś kwitnący akcent by się przydał, planujesz coś??
Np szałwia jakaś kompaktowa

Jola- narazie jest dobrze. Super będzie jak zrobię porządek pod tujami. Na wiosnę na pewno tulipany i czosnki. A teraz to nie wiem co bym tam mogła dać kwitnącego... Szałwia faktycznie przyciąga moją uwagę. Bardzo mi się podobają zurawki citronelki ale tu mam za dużo słońca.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 08:22, 11 cze 2016

Do góry
Gocha napisał(a)

Jaki ładny widok, piękna szałwia A jeszcze jak sie hostowisko z tyłu rozrośnie ...
Ostatnio mam fazę na te żółto kwitnące kwiaty, nawet od Beatki dostałam 2 sadzonki
Żeby opisać Twój super warzywnik, po prostu brakło mi słów
Pozdrawiam sobotnio
Z południa Polski - ogród Marzeny 07:35, 11 cze 2016

Do góry
Marzenaka napisał(a)
Widok z balkonu

Ale super nowa rabatka Jakiś kwitnący akcent by się przydał, planujesz coś??
Np szałwia jakaś kompaktowa
Ogród z widokiem na jezioro 23:49, 10 cze 2016

Do góry
Jolu, ależ ta Twoja szałwia rozszalała się
Pięknie warzywka rosną, moje marne, bo deszczu jak na lekarstwo
Pozdrawiam serdecznie
Moje małe wielkie marzenie 23:36, 10 cze 2016

Do góry
Alicja kompozycje donicowe bardzo mi się podobają
Ładniejsze są niż te, które na komunie siostrze robiłaś

Szałwia z przetacznikami super Muszę też takie zestawienie wcisnąć w skali mikro
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:06, 10 cze 2016

Do góry
Milka napisał(a)

Ślicznie a szałwia i amazon, super

Cieszę się, ze Ci się podoba
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 22:00, 10 cze 2016

Do góry
Betka napisał(a)

Gosiu kilka naparstnic mam wysieją się i będzie więcej. Moja szałwia wyklada sie denerwuje mnie to
Deszczyk był ale bardziej wiało niż padało! Sucho okropnie juz trawa zaczyna schnac na szambie to jej juz nie ma podlewam co się da latam a to z konewką a to z wężem! Masakra rośliny wiedna w oczach :'(

Beatko zostawisz naparstnice na nasiona i będą w przyszłym roku znowu. U nas też strasznie wiało aż chowałam donice z roslinami do garażu. Ale u nas tez sporo deszczu było- tzn. tyle że nie muszę dzisiaj podlewać. Trawy swojej nie podlewam i nie mam zamiaru bo mam za dużo trawnika- szkoda wody.
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 21:54, 10 cze 2016

Do góry
Gocha napisał(a)

Beatko zapodałam troche zdjęć i jeszcze kilka wstawię za chwilę niech inni też popatrzą- dlaczego tylko ja mam się denerwować przy oglądaniu wymuskanych cudzych ogrodów Co do szałwii to gdzieś jak ją kupowałam to wstawiałam odmiany ale musiałabym poszukać. Tam jest po kilka różnych odmian i one nie są z tych małych- są raczej dosyć wysokie ale sa w kupie i w dużych kępach i przynajmniej na razie nie pokładaja się. Beatko a nie żałujesz że nie masz naparstnic- że całą usunęłaś ?
Czereśnie już się zaczęły te wczesne ale nawet nie ma kto ich zerwać Czy padał u Was dzisiaj deszcz ? Bo u nas lało i straszna wichura była co mi sie nie podobało

Gosiu kilka naparstnic mam wysieją się i będzie więcej. Moja szałwia wyklada sie denerwuje mnie to
Deszczyk był ale bardziej wiało niż padało! Sucho okropnie juz trawa zaczyna schnac na szambie to jej juz nie ma podlewam co się da latam a to z konewką a to z wężem! Masakra rośliny wiedna w oczach :'(
Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:25, 10 cze 2016

Do góry
Gratuluję 400.Przepięknie. A szałwia z sesleria super.lubię też merikeny z ML.☺
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 20:48, 10 cze 2016

Do góry
Betka napisał(a)
Gosiu pięknie masz oj pięknie !!! Szałwia mnie zauroczyła jaka to odmiana bo moja jakaś wysoka ?!
Naparstnice dzwonki mają coś w sobie
Ale sobie popatrzyłam nawet czereśnie są ;d
Pozdrawiam Gosiu

Beatko zapodałam troche zdjęć i jeszcze kilka wstawię za chwilę niech inni też popatrzą- dlaczego tylko ja mam się denerwować przy oglądaniu wymuskanych cudzych ogrodów Co do szałwii to gdzieś jak ją kupowałam to wstawiałam odmiany ale musiałabym poszukać. Tam jest po kilka różnych odmian i one nie są z tych małych- są raczej dosyć wysokie ale sa w kupie i w dużych kępach i przynajmniej na razie nie pokładaja się. Beatko a nie żałujesz że nie masz naparstnic- że całą usunęłaś ?
Czereśnie już się zaczęły te wczesne ale nawet nie ma kto ich zerwać Czy padał u Was dzisiaj deszcz ? Bo u nas lało i straszna wichura była co mi sie nie podobało
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 20:39, 10 cze 2016

Do góry
anna_g napisał(a)
Ale niesamowita szałwia... a połączenie szałwi z przywrotnikiem... miodzik

Aniu to połączenie to widziałam u Sebka i strasznie mi się spodobało tak że koniecznie chciałam mieć u siebie. I sie nie zawiodłam. Przywrotnik malutki dostałam w tamtym roku od sąsiadki i jak zobaczyła go u mnie to nie uwierzyła że to ten od niej. U niej dużo słabiej rośnie. Wprawdzie sadząc go na to miejsce w tamtym roku - takie małe roślinki- usuwałąm im pierwsze kwiatki tak żeby mogły się rozkrzewić
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 20:35, 10 cze 2016

Do góry
Gosiu pięknie masz oj pięknie !!! Szałwia mnie zauroczyła jaka to odmiana bo moja jakaś wysoka ?!
Naparstnice dzwonki mają coś w sobie
Ale sobie popatrzyłam nawet czereśnie są ;d
Pozdrawiam Gosiu
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 20:29, 10 cze 2016

Do góry
Ale niesamowita szałwia... a połączenie szałwi z przywrotnikiem... miodzik
Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 20:27, 10 cze 2016

Do góry
KasiaWB napisał(a)

bujna szałwia ale moją uwagę jak zawsze przyciąga wspaniały żywopłot świetnie strzyżony i elegancki

Kasiu ja nie mam ceglanego muru niestety to muszę to jakoś nadrobić. Pamiętam że Ci się podobał ten żywopłot już dwa lata temu. W tym roku jeszcze nie był przycinany, dopiero koło lipca Jurek będzie to robił.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies