Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Kondziowy ogrod cz II 11:36, 31 lip 2014

Do góry

Sebastian Knaipp

mieczyk

Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 11:35, 31 lip 2014

Do góry
nicol21 napisał(a)
Dziś rano wybiegłam z kawą do i dla roślin... i mam takie widoki.

Little lime zaczyna się wybarwiać

Piękna ta hortensja
Napiszesz coś więcej o niej?
Ale masz fajnie, że wyskoczysz z aparatem i masz co pokazywać.
Siedlisko na Podlasiu 11:34, 31 lip 2014

Do góry
Hej dziewczyny

Dzięki bardzo za odwiedziny wybaczcie nie mam czasu na nic mam teraz u siebie cały dom gości łącznie z dwoma wnusiami więc ogród i ogrodowisko musi poczekać

Pozdrawiam

Kondziowy ogrod cz II 11:29, 31 lip 2014

Do góry
Kilka fotek dzisiejszych w pochmórny dzień

Mój "Ogród" 11:29, 31 lip 2014

Do góry
Witam serdecznie trafiłam pierwszy raz a tu tyle roboty zrobione gratuluję pomysłów postaram się zaglądać pięknie wszystko kwitnie Buziaki i kwatucha zostawiam na powitanie

Moja bajka 10:47, 31 lip 2014

Do góry
Katkak napisał(a)
Obiadek z własnego warzywnika - kotlety z cukinii i pomidorki koktajlowe z bazylią . Tylko te żółte pomidorki są kupowane

Katkat - fajnie u Ciebie a Nuka z pysia do mojej Figi podobna (z wielkości i "figury" też ), ale ja się dołączam do tego obiadku Uwielbiam, normalnie uwielbiam cukinię i nie wyobrażam sobie bez niej lata.... mniam... pychota na tym talerzyku. Pozdrówka
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:34, 31 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Projektowanie zostawmy bo chyba mało ciekawe jednak jak ktoś miałby jeszcze jakieś sugestie to bardzo chętnie wysłucham.

Zacznę od zachwytem nad pewnym rozchodnikiem, który kupowany jako Matrona okazał się trudno dostępną odmianą. Od początku był ładny, ale jak zakwitł okazał się cudny

[

Jest naprawdę piękny.
Ciekawe czy moje Matrony okaża się Matronami też się bardzo ładnie zabrały, zrobiły bordowe, mocne i dość duże - oczywiście jak na pierwszy swój sezon. Ale to był dobry wybór - za Twoją sprawą - więc dzięki
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:32, 31 lip 2014

Do góry
Luki napisał(a)

Kolorowy zawrót glowy Luki mnie się u Ciebie bardzo podoba Nawet jeśli czasem ta partia żółtych spiskuje Ta żółta chryzantema całkiem fajnie się prezentuje i rozjaśnia rabatę. Bardzo masz fajnie i tak po łukaszowemu pozdrawiam cieplutko
Zapach ziemi 10:29, 31 lip 2014

Do góry
Agnieszka_B napisał(a)

I jeszcze tzw. przedpłocia , o których tyle ostatnio mówimy. U mnie to pas który nawet nie ma 50 cm szerokości. Więc wchodza w grę tylko byliny , cebulowe itp.- coś co bez problemu może przyjąć duże ilości śniegu z wąskiej drogi( na jedno auto). Ale dobre i to.

Świetnie to wygląda.
Raphsody in blue śliczna. I fajne masz hortki

Aga - nie pamiętam już dokładnie ale czy to Ty chciałas ode mnie tojeść kropkowaną (miałam ją wieść do Pisarzowic na spotkanie na które niewielu pojechało ) Będę chyba dzieliła jesienią więc jeśli to Ty byłaś to daj znać
Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21 10:16, 31 lip 2014

Do góry
Dziś rano wybiegłam z kawą do i dla roślin... i mam takie widoki.

Little lime zaczyna się wybarwiać

Pinki Vinki i JC też się za siebie wzięły

Taki żółty cudok też jest. Zobaczymy co z tego wyrośnie.

A tutaj zdecydowanie zieleni potrzeba!Będą ice dance.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 10:06, 31 lip 2014

Do góry
No i teren pod nową rabate... dzisiaj niestety znowu nici z rozpoczęcia prac, niewolnictwa w domu ciąg dalszy...
Na elementy 'robocze' nie zwracamy uwagi

Jednak z części roślin będzie trzeba poczekać przynajmniej do końca sierpnia, nie chce ryzykować przesadzania rh w czasie upałów.

Zdjęcia do etapu 'przed' zrobione, teraz trzeba poczekać troche na 'po'
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 10:04, 31 lip 2014

Do góry
Karabela napisał(a)
O tu jest taras. Jak widac roboty trwają po prawej milorzeby, grujecznik, rh

Fajne meble i fajne milorzeby. Ale one nie sa szczepione, z nich beda duze drzewa? I jeszcze tam grujecznika masz? oej! na jesien bym zostawila max 1, a i to chyba za ciasno bedzie mialo za kilka lat... pozdrawiam!
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:57, 31 lip 2014

Do góry

Mój kawałek planety 09:44, 31 lip 2014

Do góry
cyprysik już czeka + dwa krzawy bukszpanu które jesienią przesadzę blisko siebie + mam jeszcze jeden w donicy - posadzę 3 " w kupie i przytnę, może się uda zrobić coś w kształcie kuli lub " tłustej kępy bukszpanu"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:41, 31 lip 2014

Do góry
Trza takiego hiciora uczcić wierszykiem

Danusiu - Gratulacje oznajmiam krzykiem!
To nic że Wasz skarb osłania mur wysoki
Spece zobaczyli i puścili na Świat szeroki.

Jam jest robaczek malutki na tym padole
Też mam dwie rabatki po Twojej szkole.
Hortensje do nieba pięknie śmigają
I o Szefowej co dzień przypominają.

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 09:36, 31 lip 2014

Do góry
Nidokończone dodawanie fotek
Jak ktoś widzi betonową płyte w górnym rogu to informuje, że wczoraj przestała istnieć..alleluja ale 25 taczek gruzu trzeba było wywieźć. Dzisiaj ziemia i trawnikdo siania

Jeżówka Leilani na pierwszym planie, na boku jakiś słoneczniczek

Leluja Papiljio czy jakoś tak
Nasz ogród - wspaniała przygoda czy czarna magia 09:33, 31 lip 2014

Do góry

Zawielka jest ta rabata i oderwana od płotu, powiększ trawnik, zrób rabatę do płotu, nie zasłaniaj pięknego widoku w oddali, zywopłot do wysokości płotu, obwódka bukszpanowa po granicy rabaty

Mój kawałek planety 09:20, 31 lip 2014

Do góry
udało mi się znaleźć zdjęcie rabaty z różanecznikami która mi się spodobała, niestety -nie zapisałam autora ale rabat piękna

nie mm tylko dla niej tła i u mnie dochodzi cyprysik nutkajski, moja rabata różanecznikowa ma wymiary ok 8 na 3,5 m. - ile różaneczników zmieścić ?
jeden - nawet okazały mam w innym miejscu ale jest pod rynną więc będzie tu przeniesiony + cztery zamówiłam - myślę że przyjdą małe bo pani w szkółce powiedziała że będą tańsze od tych różowych które ma , tańsze = mniejsze , jak myślicie ile ich zmieścić, 8 - 9 w sumie ? sadzić w jednym rzędzie czy na krzyż ? zaraz zrobię zdjęcie tej rabaty.

Teraz zauważyłam bordową żurawkę z rogu o której nawet myślałam ale ; tło np cis + róż. + runianka lub jałowiec + bukszpan +żurawka +cyprysik = 6gatunków na jednej rabacie zatem czegoś jest za dużo ... zgodnie z moim wewnętrznym i uzewnętrznionym przyrzeczeniem

Co myślicie ?
Ogród cichy i przytulny 09:10, 31 lip 2014

Do góry
asiach napisał(a)

Chciałabym, żeby u mnie kiedyś tak było
Angielski ogród - chciałabym... 09:10, 31 lip 2014

Do góry
Monika76 napisał(a)
Nie było mnie troszkę, wakacje- ale niestety już po. No cóż dobre i to pogoda wspaniała , Bałtyk koszmarnie zimny[...]
Tymczasem jestem zauroczona tym co ogrodowiskowo widziałam. Otóż moje oczy chłonęły cuda natury pod postacią hortensji.
Szok w każdym ogrodzie od Karwii po Hel widziałam takie cuda...
Cudowne, od różu po niebieski , wprost wylewały się ze swoich rabat. Wróciłam sflustrowana, że u mnie nie chcą kwitnąć, tylko kupa liści i nic poza tym. Co zrobić aby cieszyć oko takim widokiem? No co. Czy ktoś wie...

Wspaniałe widoki! Ale tam klimat łagodniejszy niż w centralnej czy wsch. Polsce, a zwłaszcza Zakopanem No i snieg często jest zima i jak kołderka chroni rośliny, a u nas bez śniegu, duzy mróz czasem słońce - zabójcze dla roślin, w tym h.ogrodowych. Monika, ogrodowe są wymagające, muszą mieć ciepło. Gdzie Ty mieszkasz?

W tym roku Bałtyk zaskoczył mnie własnie odwrotnie, pozytywnie, jest jak na Bałtyk bardzo ciepły, a porównuję z Adriatykiem, co prawda z miesiąca wcześniej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies