Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród cichy i przytulny

Ogród cichy i przytulny

asiach 08:55, 30 lip 2014

Jag_58 napisał(a)

Asiu piękne zmiany , widać teraz większy teren i jest bardzo przejrzyście ,bardzo ładnie Piękne hortki a wejście do domu masz jak z bajki ja czuje ,ze u Ciebie na pewno są krasnoludki
Asieńko pozdrawiam cieplutko i miłego dnia .Czytam ,ze u Aniulki padało ,a u nas nic

Dzień dobry Jagódko
Przyjrzyściej tak , moim zdaniem też lepiej. Działka wydaję się większa i jakby było więcej miejsca przy garażu Tylko Jaruś był przeciwny podcinaniom drzew ale powoli zmienia zdanie a ja to w miarę szybko wykorzystuje.
Jagódka, hortensje trochę popalone - niektóre kwiaty wczoraj ścinałam - suche, brązowe - nieciekawie. Jak zima nie załatwiła to słońce i temperatura w sukurs przychodzi - równowaga w przyrodzie musi być
Wczoraj podczas rozmowy z tata śmiałam się, że jak tak dalej pójdzie w ogrodach będą kaktusy . Na co mój tata, że u niego rosnące na parapecie zostały zniszczone - słońce popaliło nawet je
Dzisiaj wielkie podlewanie juz nie liczę na deszcz
Miłego Jagódka
09:01, 30 lip 2014
asiach napisał(a)

Dzień dobry Aniu!
Jeżeli chodzi o łaeczkę napisałam do firmy o zpytanie czy mają - odpowiedzi brak. Jak kupię i będzie, sprawdzę czy wygodna to napiszę i dam namiary na pw
U nas nadal upał od samego rana deszczu zero na ma na co czekac tylko wieczorem podlewam bo nie będzie ogrodu
A z roślinkami jak masz okazje to trzeba to wykorzystać a Tadek będzie na pewno szczęśliwy bo wróci z pięknymi roślinami do już pięknego ogrodu i z bardzo zaradną żoną
Miłego dnia życzę

Zaraz dzwonię do mamy jaka pogoda u nas,wczoraj wiem,że było podlewanie u mnie wszelakich donic.
A Tadek to jeszcze nie wie,że następne doniczki doszły do kolekcji Trzeba go przygotować,że będzie zwozić "szkółkę" do domu
Czekam na te namiary odnośnie ławeczki.Jak uda mi się przywieźć tę drewnianą to byłyby dwie,musowo miejsce znaleźć dla obydwóch
09:10, 30 lip 2014
Asiu, zmiany przed domem na korzyść ogromną mu wyszły.
Rewelacyjny pomysł z tymi szyszkami w rabacie. Ogromnie mi się spodobał. A co sie potem z tymi szyszkami dzieje?? Tak po roku? Dosypujesz nowych co jakis czas??
Viola 12:28, 30 lip 2014

Zmiany widoczne i korzystne, a szyszki świetnie wyglądają - tak naturalnie, jakby właśnie spadły
Jag_58 09:00, 31 lip 2014

Asiu miłego dnia
Wczoraj pewnie podlewałaś ogród ,u nas tez taka susza ,że strach
Dzisiaj się lekko ochłodziło ,ale deszczu brak ja się dzisiaj biore za porządki bo dzisiaj nie zaprawiam raptem do jutra
Pozdrawiam cieplutko ,buziaki
Donia72 09:05, 31 lip 2014

Jag_58 napisał(a)
Asiu miłego dnia
Wczoraj pewnie podlewałaś ogród ,u nas tez taka susza ,że strach
Dzisiaj się lekko ochłodziło ,ale deszczu brak ja się dzisiaj biore za porządki bo dzisiaj nie zaprawiam raptem do jutra
Pozdrawiam cieplutko ,buziaki

U mnie wczoraj w domu popadalo dosyc mocno, jakies pol godziny
bdan 09:10, 31 lip 2014

asiach napisał(a)

Chciałabym, żeby u mnie kiedyś tak było
Ania74 09:11, 31 lip 2014

Donia72 napisał(a)

U mnie wczoraj w domu popadalo dosyc mocno, jakies pol godziny

U nas też na szczęście spadł krótki, ale rzęsisty deszcz. Obudziłam się w nocy i odetchnęłam...
Asiu rabata wg Twojego doradztwa prawie posadzona, pewnie już widziałaś - dziękuję za pomoc
iwonaal 10:18, 31 lip 2014

U nas dzisiaj wreszcie można złapać oddech.
asiach 23:54, 31 lip 2014

Kalamandyna napisał(a)
Asiu, zmiany przed domem na korzyść ogromną mu wyszły.
Rewelacyjny pomysł z tymi szyszkami w rabacie. Ogromnie mi się spodobał. A co sie potem z tymi szyszkami dzieje?? Tak po roku? Dosypujesz nowych co jakis czas??

Dziękuję
Na rabacie są szyszki z sosny czarnej a one są wyjątkowo trwałe. Co prawda od pewnego czasu co roku wysypuję takie szyszki na inne rabaty a część dosypuję na stare. Myślę, że jest to lepsze rozwiązanie niż kora, która szybko rozkałda się a poza tym moim zdaniem jest dodatkową ozdobą rabaty
Na tej rabacie z hortensjami też są szyszki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies