Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ptasi gaj 20:31, 10 paź 2022

Do góry
Jestem teraz tutaj przepiękna pogoda krojobrazy i kolory jak z bajki.
Wycieczka po Beskidzie Śląskim.

Sałatka pokrzywowa 20:31, 10 paź 2022

Do góry
Kocimiętce jesień niestraszna

ani Desdemonie

ani leżakowi

jarzębinka wciąż jeszcze w donicy, ale coraz piękniejsza

Sałatka pokrzywowa 20:27, 10 paź 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)
Piękny rdeścik fajnie pasuje.
Golden Arrow mam w cieniu,bo w słońcu je przypalało i kwitną

To jeszcze raz mój Golden Arrow, kwitnący w cieniu (słońce ma tylko po południu)

Za nami trzy dni, w większości poświęcone sadzeniu.
Mam wrażenie, że przesadziłam pół ogrodu, a na pewno żadnej rabaty nie ominęły zmiany.
Gaury i Pashminy wyleciały z frontu, na ich miejsce trafiły piwonie, które ustąpiły Munstead Wood, którą w donicy zastąpiła szałwia.
Lilak ustąpił miejsca nowej rajskiej jabłonce, rosnący po sąsiedzku dereń jadalny przesunął się o jedno miejsce w rządku (jakieś 30cm do słońca bardziej na słońce).
Rabata w lesie zasadniczo posadzona, ale nie ma się co przywiązywać do tego stanu, już raz połowa roślin musiała się przesiąść.
W wyniku szaleństw, w donicach wylądowały dwie róże i jedna rachityczna hortensja. Nie ma na nie pomysłu. Dążymy do doskonałości, tak to roboczo nazywam.

Poza tym jesień-plecień, trochę kwiecia, trochę grzybków, zieleń soczysta i żółknące/pomarańczowiejące liście. Dopóki świeci słońce, jest całkiem całkiem Grzyby jedliśmy cały łikend.

Taki prezent urodzinowy dostałam od Pierworodnego

Mniam, z farszem orzechowym

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 20:18, 10 paź 2022

Do góry
Margerytka40 napisał(a)

Asiu, zachwycający ogród, kolorowo, zwiewnie, lekko i altanka w morzu traw, cudnie.
Jankowskie Jeziorany - las, woda, cień 20:05, 10 paź 2022

Do góry
Nad jeziorem jesień.
W weekend przeprowadziłam akcję odkurzacz. Sprzątałam liście i żołędzie ze żwirku.

Roślinki wciąż mikre, ale za rok mam nadzieję na spektakl.

Trawnik grube źdźbła 20:02, 10 paź 2022

Do góry
U mnie chyba problem był spowodowany tym że trawa była za gęsto wysiana. Przy ziemi trawa usychała i gniła, nawet w kilku miejscach pojawiła się pleśń.
Tak jak wspomniałem pod koniec sierpnia zrobiłem wertykulację i aerację korkową i sypnąłem nawozem.
Minęło 1,5 miesiąca i trawa się odbudowała i znów wygląda bardzo dobrze.

Dębowe zakątki 19:39, 10 paź 2022

Do góry
eda napisał(a)
Ana ale cudnie wszystko kolorowe u ciebie i wystawa fajnie popatrzeć gratuluję piękne obrazy i też uwielbiam twoje ozdoby w ogrodzie
Fruczak trzeba nie lada sprytu na tego wspaniałego gościa u mnie po dwa na budleję przylatywały udało mi się nagrać ale telefon do zdjęć za słaby u ciebie pięknie go widać
buziaczki

Dziękuję bardzo
Taka nowa pasja od kilku lat się u mnie otworzyła na te malarstwo
Ozdoby ogrodowe to my chyba wszystkie lubimy
To prawda, fruczak to trudny model do sfotografowania. Ale dałam radę
Dziękuję i pozdrawiam :

Taka modelka też po ogrodzie lubi chodzić

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 19:35, 10 paź 2022

Do góry
Basieksp napisał(a)

Bardzo ładnie widoki pięknie uchwyciłaś te trawy, niby nie one na pierwszym planie a jednak królują

Dziękuję Basiu. Bo sesleria o tej porze aż bije w oczy. Dobrze jej tutaj a ja bardzo to miejsce lubię
Dębowe zakątki 19:29, 10 paź 2022

Do góry
iwona_d napisał(a)
Aniu co prawda z opóźnieniem, ale również szczerze gratuluję wystawy. Bardzo podziwiam osoby, które mają takie zdolności. Niestety u mnie z tym tragedia. A Twój ogród w jesiennej odsłonie jak zwykle zachwyca. Mam nadzieję, że w końcu uda nam się jakoś spotkać.
Pozdrawiam

Iwonko ja też ostatnio z opóźnienie różne rzeczy robię .Taki czas.
Dziękuję bardzo
Każdy ma jakiś talent. Ty jesteś matematyk, A ja nie jestem matematyczna.
mój ogród ma jeszcze sporo do zrobienia, przerobienia i jakoś to się ciągle wlecze.
Ech szkoda, że mieszkasz z drugiej strony Chełma.
Niby blisko a czasami tak daleko
Już sama nie wiem czy mam w tym sezonie się uda spotkać. Raczej nie .Szkoda.

Ogródek Kasipod 19:04, 10 paź 2022

Do góry
W ubiegły weekend nie podziałałam ogrodowo, brakuje czasu
Jesiennie się robi

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 19:03, 10 paź 2022

Do góry

Świdośliwy za to chyba w apogeum

I z tym obrazkiem koniec
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 18:59, 10 paź 2022

Do góry

Derenie Kousa jeszcze z owockami choć już je gubią. Jeśli utrzyma się słoneczna pogoda za dwa, trzy dni powinny być cudnie wybarwione

Zieleń, drewno i antracyt 18:58, 10 paź 2022

Do góry

Już masz piękny spektakl a kolczaste maluszki tak się wpasowały w Twój ogród białe kosmosy? na ostatnim zdjęciu wyglądają bardzo fajnie, z tym żółtym środkiem takie cudeńka
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 18:52, 10 paź 2022

Do góry

Dębowe zakątki 18:51, 10 paź 2022

Do góry
April napisał(a)
Aniu, powolutku nadrabiam po chorobie bytność w wątkach Słabo mi jeszcze idzie. Ale jak zwykle twoimi zdjęciami się zachwyciłam. Furczak Gołąbek extra. U mnie to rzadki gość.
Życzę dużego zainteresowania twoimi pracami na wystawie
A co do rdestów to przypomnij się wiosną to wyślę ci siewki swoich. Niektóre, jak Blackfield zaczęły się wysiewać. Mam też biały rdest Alba, pewnie nie pamiętasz. Nie pamiętam żeby się wysiał ale wiosną może coś pod nim będzie. Tylko przypomnij bo ja mam krótką pamięć

Jolu cieszę się, już wracasz do sił po tej chorobie. Mam nadzieję, że jest już ok ?
Dziękuję bardzo
Fruczak u mnie jest często, tylko ja nie zawsze jestem blisko z aparatem.
O, to fajnie, że ci się te rdesty juz wysiewają. Ja jestem oczywiście bardzo chętna na siewki.
I jak też nie zapomnę to ci się przypomnę.

Mam nowego kolumnowego klona CRIMSON SENTRY .
Kilka dni stoi w doniczce. I jeszcze nie mogę się zdecydować, gdzie go posadzić
Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 18:45, 10 paź 2022

Do góry

Zieleń, drewno i antracyt 18:38, 10 paź 2022

Do góry
Pogoda była idealna do prac ogrodowych, ale jak usiadłam na ławce koło szklarni i słoneczko przyjemnie zaczęło przygrzewać, to nie mogłam się podnieść przez długi czas. Do tego heliotrop roztaczał przyjemny aromat migdałów, dużo bardziej intensywny niż latem. Z letargu wybudził mnie maluch buszujący po wiejskiej

Jeszcze tylko jeden kadr z hamakowej i koniec zamęczania zdjęciami

Całkiem nowy mimo, że stary. Po ogrodowiskowym remoncie (już prawie) 18:38, 10 paź 2022

Do góry
Front

Rondo z trochę innej perspektywy

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 18:34, 10 paź 2022

Do góry
Coraz bliżej

Zieleń, drewno i antracyt 18:27, 10 paź 2022

Do góry
Grujecznik już w połowie bez liści, za to ciasteczkami pachnie cała stara część ogrodu
Orzech też się pospieszył ze zrzutem, ale z wygrabianiem liści czekam aż opadnie całość.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies