Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "rozplenica"

Ogrodnik Mimo Woli cd 19:18, 30 paź 2012

Do góry
Aniu,pooglądałam sobie zimowe zdjęcia Twojego ogrodu.Otoczenie kałuży,jak to napisałaś,jest cudowne pod śniegiem.A rozplenica w śnieżnej szacie mnie urzekła! Trzymaj się cieplutko Aniu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:50, 29 paź 2012

Do góry
Też miałam tak zrobić, ale tak lubię kanny i dalie, że co roku łamię się;
no i trawa rozplenica rubrum nie zimuje, ale nie wiem, czy jak teraz ją wykopię, to odbije za rok?
dziękuję Anula
Rozplenice japońskie oddam 11:35, 28 paź 2012

Do góry
Czy Rozplenica jeszcze aktualna?
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:54, 28 paź 2012

Do góry
Hej Justynko,
jest ok, wina ewidentnie tego gościa, ale bez papierów, obcym autem to bym chyba 20 km/h jechała, a nie jak wariat podczas śnieżycy...
ech...
2x w ścianę sklepu? Gratuluje

Ale dzisiaj pięknie! Minus jeden, wiatru brak, za to snieg jest - Mloda wlasnie kopie
Tam gdzie odśnieżyłam jest tak teraz, lepiej nie chodzić

Hosty wyglądają tak

Rabat od wschodu prawie nie widać

Od południa tez nie

Dziewczynka zaliczyła śnieg z podjazdu i troch z dachu - tam zjeżdża nadmiar akurat...

Brateczkow nie widać - były 3 pod bukszpanem:

Rozplenica ładna nawet pod kołderką

Na podjeździe nowa dostawa puchu, ale teraz M odśnieża
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:15, 24 paź 2012

Do góry
Ula - na wszystko trzeba czasu, albo mieć dużo kasy i kupować duże rośliny
Rozplenica to odmiana Hameln, ta tegoroczna, ładna. A za nią z tyłu ubiegłoroczna - niestety podmarzła i jest jej połowę tego co w ubiegłym roku...

pozdrawiam!
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 12:01, 24 paź 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
Reszta jesiennych fotek z wczoraj...

Przebarwiona Grandiflora, ale kwiaty nadal ładne

ładna ta grandiflora, fajnie posadzona
Z borówkami nie ma się co martwić, po posadzeniu to normalne

A rozplenica fajnie podrośnięta, ciekawe czy moje będą takie za rok?

Bukszpaniki sporo podrosły od ubiegłego roku, niedługo będzie obwódka

I bukszpaniki na obwódkę bardzo ładne -trzeba mieć ogromną cierpliwość-wiem że ona procentuje

Pozdr.
Ogród Mar i Mutra w Blanes 00:32, 22 paź 2012

Do góry
Kawiarnia to właściwie nie kawiarnia, a raczej mały barek, w którym można napić się kawy.
Rośnie tu piękna rozplenica:

Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:35, 21 paź 2012

Do góry
No i jeszcze kilka widoczków z mojego ogrodu

Przebarwione jesiennie rośliny:

oczar omszony

klon 'King Crimson', jak płonąca kula ognia

azalie japońskie

klon japoński 'Dissectrum' w promieniach zachodzącego słońca

olbrzymia rozplenica japońska

sosenka 'Winter gold'

Ogrodnik Mimo Woli cd 18:49, 21 paź 2012

Do góry
Witam Majeczkę z nowym avatarkiem.. i dwie Anie i Julitkę.....
ANiu goryczka rozrośnie się.... rozrośnie się... chociaż robi to bardzo powoli...
Maja... na ławeczce można siedzieć tylko do czerwca... potem siedzi na niej rozplenica... jak panisko .... ciągle się przymierzam to przerobienia tego miejsca.. ale za dużo innych mam pomysłów.... a czasu za mało..
Aniu an_tre... zawsze powtarzam nie mam wprawy mam fantazję....

MOja ostatnia fantazja wymyśliłam z synusiem.... jak ściąć rośliny wodne by nie gniły... synuś ma piankę do nurkowania...... Mówię przywoź piankę, koniecznie płetwy i będzie hicior ogrodowiska..... ja w moim oczku wodnym w stroju do nurkowania......

Ale zapomniał stopek........ i stwierdziłam... mam fantazję, ale jestem ciepłolubna.. aż tak dla kałuży się nie poświecę.... poza tym pianka strój klaustrofobiczny......

Synuś mnie uratował, stwoierdził, że on to mi zrobi... ......... pościnał wszystko, lilie przestawił na zimę niżej czyli głebiej... a ja zołzowata matka.. pozwoliłam na takie ekscesy...... gołe stopy i taka zimna woda... To już nie fantazja.. to głupota i brak odpowiedzialności....

A tu wcale się nie cieszy.... krzyczy, że zimno!!!!!!!

Ogrodomania Oli 22:52, 20 paź 2012

Do góry
Ta rozplenica to popularna Hameln. Chyba najczęściej spotykana rozplenica w centrach ogrodniczych i szkółkach.
Ogrodomania Oli 21:59, 20 paź 2012

Do góry
Kasik, ta rozplenica jest u mnie już 4 lata. Polecam ją wszystkim, jest zgrabniutka i kwitnie jako jedna z pierwszych już w lipcu.
Ogrodomania Oli 09:21, 20 paź 2012

Do góry
ola napisał(a)

Olu twoja rozplenica jest absolutnie bajeczna, przez zimę będę myśleć, gdzie by ją u siebie wcisnąć

a ile sezonów jest u ciebie?
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:04, 19 paź 2012

Do góry
Aniu, pięknie ci się trawy rozrosły. Rozplenica oblepiona kłosami. Mam małą, mam nadzieję że doczekam się takiej jak twoja. Piękne trawowisko.
Moje Takie Tam w Ogródku 17:46, 19 paź 2012

Do góry
Sadzonki jak sadzonki... ale coś w nich jest, że szybko rosną, może dobrze rozbudowany system korzeniowy... te Pony też sadzone w tym roku... ... wstawię Ci kilka fotek jak urosły od wiosny Daj potem znać, że obejrzałaś to usunę.. mam na to tylko 24 godziny
I większość trawek kupowałam właśnie w trawki.pl Konwalniki (czarna trawka) kupowałam, ale wypasione to one nie były.. W szkółkach można za podobne pieniądze lub nawet taniej kupić trawki i duże sadzonki, ale trzeba mieć taką szkółkę blisko, mieć czas....
Szukam fotek i jak trzeba to gdzieś się ukryły trawki... głupio je posadziłam, w przyszłym roku łopata i przekomponowanie kompozycji A kupiłam tyle trawe... i nie widac.... grrr
Ciemna rozplenica...

Zebrinus Miskant, ale z tych miniaturowych.. faktycznie dość niski, ale w objętości niezły..

Te na pierwszym planie 9U mnie to tylny plan...... trzeba przekopac odwrotnie..)... to tegoroczne.. ale odmiany maja być niskie... bo wysokie już mam, też z trawki (jak widać..)

Ufff....
Mój jesienny ogród 02:37, 19 paź 2012

Do góry
Dzięki dziewczyny za odwiedziny.
Czas na moją działeczkę bo kolory uciekają a jeszcze jest co pokazać.
Aniu, tak to przez niego biorę antybiotyk. Wlazł mi na przedramię, 5 cm przed łokciem i strasznie głęboko siedział. Cieszą się że przypomniałem Ci stare dobre dzieje, fotkę mogę podesłać dużą, po co Ci taka mała.

dąb 1

doorenbos

rozplenica

red baron i bochonani

dąb 3

dąb 2

rajska jabłonka

Kiedyś będzie tu pięknie ... 21:39, 17 paź 2012

Do góry
Moniika napisał(a)

Rozplenica little bunny

Marzenko ! Niesamowite te rabaty !! Cudnie wyglądają ! Pozdrawiam

Dziękuję Moniko Pozdrawiam
Kiedyś będzie tu pięknie ... 20:27, 17 paź 2012

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Rozplenica little bunny

Karmnik stale udeptuję

Marzenko ! Niesamowite te rabaty !! Cudnie wyglądają ! Pozdrawiam
Ogród dla Agusi 18:08, 17 paź 2012

Do góry

Czy to jest Melica ciliata? Posadziłam podobną o białych "szczotkach" ale jeszcze się nie wybarwia, oj gdyby to ona to bym się b.ucieszyła.

Nie Agusiu, to rozplenica rubrum. Nie zimuje w gruncie.
Owocowo-warzywno-ozdobny bałagan - czyli o tym jak wcisnąć kolejną roślinkę do mojego ogródka 08:28, 17 paź 2012

Do góry
Grembosia, Beta, dzięki za komplementy w imieniu funkii.. fotka sprzed 2 tyg, teraz już znacznie gorzej wygląda.. to 2 odmiany, tę z niebieskimi liśćmi przesadzę. Ale i tak wyglądają jeszcze lepiej, niż te w gruncie...
Ewo - dzięki, poczekam do wiosny, w tym roku staram się już nic nie zamawiać (prócz róż), bo cierpię na permanentny niedoczas - nie mogę cebul zasadzić bo albo ciemno albo leje nie chcę mieć nowych doniczek; zresztą muszę wymyślić miejsce pod piórkówki które stąd miałabym wysadzić...

Co do mozgi - dziękuję Przeniosę sadzonki spod płotu, gdzie się rozpanoszyły, ale kiedy to zrobię??

Przy fotkach z góry zabrakło całej południowej strony, z tej strony na piętrze mam tylko jedno okno, a pod nim centralnie brzoskwinia I nie widać za wiele, ciurkadła też nie

Kasik - co do zimowania traw, to tylko z kilkoma gatunkami mam doświadczenie - piórkówka/rozplenica, hakone, mozga, trzcinnik, spartyna grzebieniasta - bez okrywania zimują ok. Z miskantów większość też ok, wypadły 2 najmłodsze - żadnych nie okrywałam, w tym roku jednak wszystkie okryję, zwłaszcza młode kleine fontaine i morning light; Resztę kupowałam teraz na jesień i zamierzam je okryć, mam nadzieję dobrze przezimują

Agatko dzięki za rady, odniosę się do nich później bo sporo ich
Wszystko czego potrzebuję to dom pełen książek i ogród pełen kwiatów... 00:32, 17 paź 2012

Do góry
Na dobranoc jesienna rozplenica okiem mojej córki widziana

i taki obrazek tej samej autorki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies