Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród hortensjowo różanecznikowy 15:06, 25 wrz 2022

Do góry
Ogród hortensjowo różanecznikowy 15:02, 25 wrz 2022

Do góry
Zimowity w pełni kwitnienia odm. The Giant.

Album
Ptasi gaj 14:51, 25 wrz 2022

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Lidka dziękuję nieco większa panorama

Od lewej strony na powyższej focie z przodu jest tak

Od prawej strony z tyłu jest tak

Ogród mam przedzielony 2 rzędami wysokich świerków które powstrzymują wiatr i za świerkami w drugej części ogrodu jest polana trawiasta z rondelkiem traw i kwiatów. Po prawej na sporą rabatę tam rosną jeżówki,róże trawy, naparstnice, kocimiętki i wiele innych roślin.

Elu masz bardzo ładny ogród, ta panorama super widok
Blaski i cienie nowego życia 14:41, 25 wrz 2022

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ula ależ Ty masz tych hortensji

Nie mówiąc o Anebelkach
W tym roku coś kiepsko z ich rozmnożeniem. Dużo patyczków wsadzonych a efekty marne, chyba że od korzenią odbiją. Dlatego nie ruszam patyczków i czekam, a tu dwa miejsca już na nie są przygotowane. Chyba najlepiej do donic dawać patyczki...

Lipiec/ wrzesień

Blaski i cienie nowego życia 14:23, 25 wrz 2022

Do góry
ewsyg napisał(a)
Ogród bez hortensji jest bardzo ubogi. Myślę, że one teraz grają pierwsze skrzypce.

Prawda
Ale uwielbiam też ostatnie podrygi róż i ich przebarwienia. Jak będzie ciepło to dadzą jeszcze trochę radości

Rozpoznawanie bylin 14:16, 25 wrz 2022

Do góry
Ja jak zwykle. Parę lat temu kupiłam coś takiego. I teraz chciałabym dokupić więcej. Jest koniec września, a ona tak przepięknie kwitnie. Co to za roślina?

Ogród w Klein Kottorz 14:09, 25 wrz 2022

Do góry
daszum napisał(a)
Wrzesień, przyszła jesień

Przyszła jesień trawy królują i jest pięknie Te lato szybko przeminęło a zimy nie znoszę i jak tu żyć
Ogród Nebel 14:06, 25 wrz 2022

Do góry
Jesień w moim ogrodzie. Jak zwykle nie potrafię podać nazwy rośliny, ale jest niesamowicie dostojna.

Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 12:36, 25 wrz 2022

Do góry
Szansa jest, ale zobaczymy czy sie uda moze za pare lat jak się rozrośnie w gruncie. Póki co spróbuję go nie zabić zimując w domu

Tu w igloo

Blaski i cienie nowego życia 12:36, 25 wrz 2022

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Ula, kiedyś sobie kupię i molinie.
Hortensja Candlelight bardzo podobna do Pinky winky.
Tą druga mam.A tej pierwszej nie mam. Ja mam chyba z 8 różnych hortek.
kilka jeszcze młodych , niewielkich.

Molinię przywiozłam spod Bochni bo u mnie nie mogłam spotkać. A jesienią jest najładniejsza, poza tym cały sezon właściwie niezauważalna. Kup koniecznie

Pierwsze hortensje kupowałam na początku ogrodowiska nie mając nic i dlatego,że Danusia twierdziła - jak ktoś chce szybki efekt w sezonie to najlepiej kupić hortensje. Pojechałam po 24szt. Phantoma (chyba), ale ponieważ nie było wzięłam to co mi polecili Magical Candle. Powiem że to był czas kiedy zaczęły się pojawiaç coraz to nowe odmiany i człowiek był ogłupiały nie żałuję tego zakupu, a ciekawe było to że wśród tych 24szt dwie okazały się pomyłką. Więc mam jeszcze nieznane A potem kupiłam 3szt Silver Dollar za sprawą oczywiście Ogrodowiska, po wielu latach jeszcze 1sz. Vanilia Freise. Mam też takie, które wyhodowałam z patyczków od Kindzi. A ostatnie, dostałam w prezencie.
Właściwie to nie mam już zapotrzebowania na inne odmiany.

Po lewej przebarwienia Magical Candle, a po prawej chyba Litlle Lime, takiego bordo nie widziałam w zeszłym roku- chłód stworzył kolorystykę.

Z patyczka

Silver Dollar bardzo reprezentacyjne, najpóźniej u mnie kwitną bo za sobą mają tuje i większość są w cieniu Dużego obok drzewa

W ogródku Martki 12:36, 25 wrz 2022

Do góry
Jesienna, słoneczna, spokojna niedziela
Upiekłam tartę ze śliwkami i migdałami.

Idealna do podziwiania uroków ogrodu. A podziwiam dziś Leonardo, te kolory są dokładnie tym, czego mi w ogrodzie z końcówki września potrzeba. Niczym żółte wiosenne krokusy na rabatach. Kolory dziś poszukiwane

Hortensje Bobo mają także dość jaskrawy odcień różu

Rozanne i hakonechloa macra.

Cynie Lime Red

Rudbekia nn

Nie ma szału kolorów, za to są akcenty cieszące oko
W Dolinie Muminków 12:09, 25 wrz 2022

Do góry
olciamanolcia napisał(a)
Bosko będzie ❤️❤️

Dziekuje Justynko
Tulipanki juz posadzone, ale jak zwykle przydałoby się więcej bo starczyło na połowę zaplanowanej rabatk moze jeszcze je spotkam w biedronce
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 11:54, 25 wrz 2022

Do góry
Oj tak dzieki, Sylwia

Wyciągnęliśmy siatkę leśną dziś przerośniętą pokrzywami, 2 lata temu wybieg dla kur był podzielony żeby trawa miała szansę wyrosnąć. Pokrzywy wycięte, siatka poszła na bok jako kolejna warstwa ogrodzenia. Moze pomoże.
W nocy szczur który mieszkał pod kurnikiem złapał się w pułapkę. Brrrrr jednego mniej.

Bananowiec przeniesiony do domu na zimę. Dobrze mu było w igloo. Wiosną go wysadzę do ogrodu. A póki co dostanie większą doniczkę I zimę spędzi w salonie.

W ogródku emerytki 11:47, 25 wrz 2022

Do góry
gogo napisał(a)
W nagrodę za murek kupiłam sobie kolejne rośliny

I na liriope szafirkowe - to dzięki Bożence Grzebiuszce, bo zachwalała

Grażynko znowu zakupy, jak ja to lubię. Ja wczoraj będąc na bazarku po pomidory, kapustę i inne warzywa skusiłam się na wrzos i hortensję (gdzie ja to wsadzę???).
Ty też masz liriope, już od dłuższego czasu chodzi po głowie, tylko jakoś go nigdzie nie spotkałam, podoba mi się bardzo.
Ogród w dolinie 11:41, 25 wrz 2022

Do góry
Roocika napisał(a)

Asiu, piękne te trawki, czy to jakiś trzcinnik, świetnie wygląda.
Niemocą ogrodową się nie przejmuj, jak przyszła to i pójdzie , nie można cały czas pracować na wysokich obrotach, potrzebna jest odmiana. Trochę poszyjesz, bo to teraz sprawia Ci przyjemność, a jak się znudzisz z przyjemnością
złapiesz za łopatę.
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 11:41, 25 wrz 2022

Do góry
Witam,
Ogród mam od niedawna i jestem nowicjuszem, mam prośbę.
Mój przed ogródek jest mało ciekawy i w zasadzie nie mam pomysłu.
Posadziłam wiśnie która nie przetrwała zimy jest to miejsce w przeciągu.
Marzą mi się tu 3 drzewka, poradzie mi proszę co mogę tu poschodzić jak zmienić aby rabatę aby była ładniejsza.

Dębowe zakątki 11:33, 25 wrz 2022

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Pamiętasz tą różyczkę ? i werbena bardzo ja polubiłam

Aniu obejrzałam zdjęcia, niby już jesień a u Ciebie wszystko kwitnie, jest pięknie.
Bardzo mi się podoba róża z werbeną, pamiętasz może co to za werbena, bardzo ładna.
Gościa miałaś sympatycznego, podziwiam, że zdążyłaś mu zrobić zdjęcia.
Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka 11:28, 25 wrz 2022

Do góry
Judith napisał(a)
Piękny dziś dzień, zatem sesja foto obowiązkowa

Urokliwe widoki. Jeszcze nie bardzo widać jesień.
Glina i zielsko 11:25, 25 wrz 2022

Do góry

Udało się wyprowadzić nowy poziom gałązek.
Kaszubskie piaski 11:02, 25 wrz 2022

Do góry
Wrzosowisko...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies