Witam, co tu można dosadzic, rabata po drugiej stronie(po lewo) taka sama tzw. odbicie lustrzane. Miejsce od południa, budynek to sala weselna. Dziękuje za rady.
Cześć,
to mój przedogródek. Jałowiec (darowany, odratowany) był wsadzamy jeszcze przed jakimikolwiek pracami w ogrodzie -byle było coś zielonego. No to mam i nie wiem co począć dalej. W zeszłym roku wsadziłem piękna hortensję z zamiarem wykończenia tego na wiosnę. Teraz mam problem, bo ten jałowiec jest chyba za duży do tego miejsca, usunąć nie bardzo chcę (bo szkoda, a przesadzania chyba nie zniesie), a złożyć tego w sensowną całość nie potrafię. W ogrodzie, który zdecydowanie wymaga dopracowania mam:brzozy joungi, juki, trawy, lawenda. Pomożecie?
Załóż wątek i pokazuj co masz.
Pochodż po innych i podpatruj i pytaj. Tu ludzie chętni do pomocy.
Jałowca wywal. One olbrzymy. Wypije wode wszystkiemu co tam wsadzisz. I nigdy nie bedziesz tam mieć elegancko a to front. Bo jałowce eleganckie nie są. Wywaliłam 9 po roku od posadzenia.
Trawy i hortensje i sryliony cebulowych. Zrobic całkiem bez trawnika. Trawy i hortki zetniesz wiosną, wtedy czadu dadzą cebulkowe ,dasz nawozu. Czasem popielisz. Koniec roboty.
Witam, mam dylemat i proszę o pomoc.
Moje wiekowe tuje niestety albo stety nie przetrwały tegorocznej zimy a ściślej mówiąc śniegu, rozcapierzył je niemożebnie, po przycięciu okazało się że został koszmar i zapadła decyzja o ich wycięciu.
Na ich miejsce chciałam posadzić coś innego i tu mój dylemat, chce coś o bordowych liściach i nie wiem co wybrać typy są trzy :
Wiśnia piłkowana Royal Burgundy,
śliwa wiśniowa nigra,
Śliwa wiśniowa 'Pissardii'