Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Ogród bez reguł

Ogród bez reguł

Magara 22:14, 19 mar 2023

galgAsia napisał(a)
A na zakończenie dnia - wysiałam wreszcie pomidory .
W sumie 12 odmian.
Koktajlowe: Maskotka, Sungold, Black Cherry.
Gruntowe karłowate: Malinowy Bosman, Lubań, Vector.
Gruntowe wysokie: Green Zebra, Corazon, Baron, San Marzano, Red Pear, Marmande.

Elegancko niedzielę spędziłaś
Maskotka, Black Cherry, Red Pear - też będę siać, za kilka dni
San Marzano miałam w foliaku w zeszłym roku - Hania mnie podkusiła, że do suszenia dobre U mnie dojrzało raptem kilka sztuk, za zimno u nas widać, nawet w lecie
Reszty nie znam - zaraportuj po sezonie
galgAsia 22:20, 19 mar 2023

Daga, boli mnie wszystko, ale co ja poradzę... Em mnie wspiera, nie mogę narzekać, razem ryjemy okopy i rowy p-czołgowe
Te wszystkie odmiany miałam już wcześniej, ale w tunelu miały za ciasno. Wszystkie bardzo smaczne, dlatego je powtarzam
Kasya 22:23, 19 mar 2023

galgAsia napisał(a)
Obudziły się trzmiele

Mam takie same !
Krokusy i trzmiele
Kordina 22:25, 19 mar 2023

galgAsia napisał(a)
A popołudniu posadziłam jeszcze jakieś 30 dalii do donic w piwnicy I jeszcze trochę zostało...

Uświadom mnie proszę, posadziłaś do donic i to ich miejsce docelowe, czy później będziesz przesadzać do gruntu? W jakiej mniej więcej temperaturze je przetrzymujesz, mają światło? Na opakowaniu pisze, ze sadzić w kwietniu, więc dlatego pytam, bo w daliach laik totalny jestem,
Rojodziejowa 22:52, 19 mar 2023

Asia Sungold koktailówka? Bo koktailowy widzę na All

Sprawiłam sobie podobny propagator, tylko jeden pojemnik duży, do którego wkładam małe doniczusie. Fajnie to działa, ale nawet w tym mam kilka odmian, które nie współpracują
Gruszka_na_w... 22:56, 19 mar 2023

O matulu, odwaliliście miesięczną normę w jeden weekend.
30 dalii? I jeszcze nie wszystkie wsadzone?
Wysiewy pomidorów wyglądają nad wyraz profesjonalnie.
Fajnie się cywilizuje ta działeczka. Jest progres.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
tulucy 00:01, 20 mar 2023

Aleście podziałali. Ja tylko wzdychałam w domu.

A świerka mam i ja u siebie. Nawet dwa
Jeden mniejszy. Rośnie w korzeniach drugiego. Olbrzyma. Który zaczyna się mocno przechylać w strone sąsiada. Na domek mu nie poleci, ale płot nam rozwali. Mam wrażenie, że ten mniejszy go trochę jeszcze trzyma korzeniami swoimi. Ale ziemia juz się tam podnosi. Muszę to ogarnąć kompleksowo chyba.
Kasya 06:41, 20 mar 2023

galgAsia napisał(a)
A na zakończenie dnia - wysiałam wreszcie pomidory .
W sumie 12 odmian.
Koktajlowe: Maskotka, Sungold, Black Cherry.
Gruntowe karłowate: Malinowy Bosman, Lubań, Hector.
Gruntowe wysokie: Green Zebra, Corazon, Baron, San Marzano, Red Pear, Marmande.
Posiane w mieszance ziemi do wysiewów i perlitu, przysypane wermikulitem. Umieszczone w propagatorze, który podgrzewa ziemię do ok. 23-24C. Jutro spróbuję podłączyć specjalną lampę do wysiewów.

Wow sporo odmian, część wysiałam ale muszę jeszcze dostać
galgAsia 06:57, 20 mar 2023

Anda napisał(a)
O, misiaczki u Ciebie już latają

Ładnie popracowałaś
To pierwszy misiaczek w tym sezonie Zazwyczaj jest ich u mnie mnóstwo, bardzo je lubię
Trochę podgoniliśmy robotę, bo już wiosna na tapecie
galgAsia 07:00, 20 mar 2023

antracyt napisał(a)
Dzisiaj na O. jest chyba dzień ogarniania warzywnika
ps. Przypomniałaś mi, że mam do wykorzystania wiórki rogowe...
Zuza, ja sobie teraz dzielę czas - dziś warzywnik, jutro ozdobny Zakładanie warzywnika od nowa pochłania dużo czasu i wysiłku. Od kilku dni ciągnę ryjkiem po ziemi .