Fajne plany. PiÄkne rosliny do cienia. Hosty to must have Paprocie, tiarella, epimedium, hakone, przebisniegi super Kalaminta jest wybitnie sloncolubna. Na wiosne jeszcze Anemone nemorosa, Cyclamen coum. Muscari tez daja rade, tylko kwitna pozniej niz na slincu. Piekne sa jeszcze Polygonatum i Tellima grandiflora. I moze jeszcze Astrantia - zalezy od stanowiska, jak bardzo sucho i jak mocno ciemno
No cóż najpierw musi być strasznie ,aby potem było pięknie
Wcześniej tam był przedogródek dziadków,ale nie mam już takich starych fotek. Wiesz głównie bylinowy,więc wiosną łyso.
Zostawiłam z niego tylko różanecznika i szafirki,widać na foto
Wysadziłam hakonki All gold co rosły przed bukiem w przedogródku,bo były już za wielkie, wrastały w ścieżkę korzeniami ,no i nie były ładne,bo przypalone
jest pergola przy której będą róże i zrobiło się zielono Na 2 zdjęciu w tej części na wprost miała być sadzawka, będzie, ale nie teraz więc obsadziłam roślinami.
Cieszę się, że niektórym z Was się podoba. Dziękuję za dobre słowa.
Dalsza część prac brukarskich po lewej stronie + zagospodarowanie rabaty przy tarasie (zrobiłąm obwódki bukszpanowe, a w środku hortensje (czy już pisałam, że hortensje to moje ulubione rośliny, właściwie to mogłabym mieć same hortensje ) Dosadziłam też kolejną brzozę