Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowe wariacje

Ogrodowe wariacje

MartaCho 20:26, 14 maj 2023

Śliczny prezent! Mama Zofia?
Świecące tulipanki są cudne, dawaj jak najwięcej.
Co będzie w miejsce jałowców?
Wiaan 21:27, 14 maj 2023

MartaCho napisał(a)
Śliczny prezent! Mama Zofia?
Świecące tulipanki są cudne, dawaj jak najwięcej.
Co będzie w miejsce jałowców?

Mama Halina ale chciałam sprawić niespodziankę, zawiozłam jeszcze pelargonie i surfinie na balkon bo bardzo je lubi

Tam gdzie były jałowce będzie powiększana rabata i będą trawy ale jeszcze dokładnie nie wiem jakie Myślałam aby zrobić to na jesień bo od razu posadziłabym cebulowe bo tak po prostu wygodniej. Teraz musimy zdjąć przęsło ogrodzenia aby można było wnosić materiały na powiększanie tarasu. Także przygotowania idą zgodnie z planem
Wiaan 21:33, 15 maj 2023

Tak się cieszyłam że pada ale była dosłownie ściana deszczu i zalało mi 2 pokoje na górze Pierwszy raz coś takiego się stało, woda wlała się przez klimatyzator rurką do skroplin. Jest podłączona do rynny a one nie wytrzymały. W marcu były czyszczone. Całe szczęście, że byłam w domu, popłakałam się z nerwów. Teraz już posprzątane i nerwy puściły ale będę obserwować podłogę czy gdzieś nie spuchnie
Wiaan 09:36, 16 maj 2023

Brzozy jako tło zapożyczone od sąsiada uwielbiam

mrokasia 10:06, 16 maj 2023

Dobra decyzja z tym jałowcem!
Zalania pokoi współczuję. Nam w zeszłym roku zalało łazienkę, zrobił się przeciek przy kominie.

Judith 10:13, 16 maj 2023

Zagadkowa sprawa z tym zalaniem. Może rynny przytkane są...? Taki trop, bo u mnie wczoraj mocny deszcz wypłukał z rynien pozostałości różne i przytkało rury... Zauważyłam na czas.
Współczuję i rozumiem stres. Bezsilność człowiek czuje i od razu szacuje ile będzie kosztować pokrycie strat...

Rabata piękna .
April 10:19, 16 maj 2023

Piękna ta rabata, brzozy faktycznie robią tu ogromną robotę.
Podoba mi się też twój taras, tak nowocześnie i elegancko
Martka 11:00, 16 maj 2023

Przykre, że woda dostała się do domu, oby podłogi nie ucierpiały.
Rabata bez jałowca - dobra decyzja. Jak czysto przed i po robocie jak to robisz???
Bukiet dla Mamy piękny!
DariaB 11:00, 16 maj 2023

Ojej trzymam kciuki żeby podłoga jednak nie spuchła Szukaj przyczyny tak jak napisała Judith bo coś może faktycznie jest nie tak. Dobrze, że się pozbyłaś jałowca, na pewno w tym miejscu powstanie super rabata. Świecące tulipany są urzekające!
olciamanolcia 11:24, 16 maj 2023

Wiaan napisał(a)
Dzisiaj popołudnie z mamą, bukiet jedzie że mną

Cud
Odnośnie zalania-jak napisała Judith sprawdź rynny. U nas kiedyś były takk zapchane ,ze miałam dwie fontanny na dachu-a w jednej zrobił się czop z nosków i lisci klonowych i trzeba było ją przepchać.