Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lilie"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:36, 08 sie 2016

Do góry
Madzenka napisał(a)
Ana czy na tych buksach cos sie pokłada ? Niestety deszczowe lato wywołuje tę chorobę.juz raz ja przetobiłam. Mam dobrą informacje, źe część moich obwódek w kwadratach jest z tej uratowanej partii. Też był z nimi problem w deszczowe gorące lato.

nie, za obwódką są rh i lilie, nic na nich nie leży, z tyłu może mają trochę tłoczno... nie wiem. Nie poddaje się, Pan Janusz mówił że moze się odbudują, pocieszam się tym że dzisiaj jak czyściłam to były małe listeczki zielone... i tego się trzymam
Liliowo i kolorowo:) 20:41, 08 sie 2016

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Echh idiocieje cosik z tym tekstem, zdjecie lilie Elu to lilie azjatyckie Blackout , jeżeli chcesz pachnąca no to orientalne ale u mnie w bladych kolorach u Kasi zapytaj bo u niej ten gigant pachnący to chyba w takim kolorze A najlepiej w donicy synowa na tarasie posadziła to jej piękne urosły, lubią słonce a w donicach chociaż ani zgnilizna tak jak u mnie w tym roku ani nornice , ślimaki i inna gadzina Na giełdzie w Tychach teraz jesienią kupisz bez problemu.

Dziękuję bardzo Danusiu znalazłam lilię palazzo ale i Twoja jest cudnista teraz tak troszkę się martwię jak piszesz o tym słońcu...bo u mnie na tej rabacie przewidzianej dla lilii jest słońce dopiero od ok 13.. wcześniej jest cień..noo i ślimaki..ajjjj...może trzeba plany zrewidować dobrze że zapytałam a Tobie dziękuję za wyczerpujaca odpowiedź
Buziole
Liliowo i kolorowo:) 17:29, 08 sie 2016

Do góry
gierczusia napisał(a)
Danusiu niestety nie umię znaleźć tych red baronów z jeżówkami czy mogę prosić o fotkę ?? i czy mogłabyś mi polecić lilię bordowo- fioletowá..raczej ciemna ??? U Ciebie takie bogactwo lilii ,że pewnie Ci coś wpadnie na myśl

Buziole dołaczam

Echh idiocieje cosik z tym tekstem, zdjecie lilie Elu to lilie azjatyckie Blackout , jeżeli chcesz pachnąca no to orientalne ale u mnie w bladych kolorach u Kasi zapytaj bo u niej ten gigant pachnący to chyba w takim kolorze A najlepiej w donicy synowa na tarasie posadziła to jej piękne urosły, lubią słonce a w donicach chociaż ani zgnilizna tak jak u mnie w tym roku ani nornice , ślimaki i inna gadzina Na giełdzie w Tychach teraz jesienią kupisz bez problemu.
Żywopłotki cisowe. 23:41, 07 sie 2016

Do góry
Anabelki w dobrej formie przechodzą w limonkowy kolor za to je lubię, aby jak najdłużej cieszyły.

Floksy późniejsza odmiana inne prawie przekwitły, jeszcze białe ciągną kwitnienie.

Za anabelkami odkryłam kwitnące lilie w trzech miejscach sadzone późną wiosną. Przypuszczam że to Honeymon. nie znam ich jeszcze.
Innych nie sadziłabym za ta odmiana jest z wysokich to w przyszłości będą widoczne.

To Cleome i werbena z wysiewki.
Jestem zadowolona z takich siewek bo zupełnie nie miałabym żadnych kwiatów. Poszły na kompost moje rozsady z mnożarki, z braku czasu wiosną nie dałam rady.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:33, 07 sie 2016

Do góry
malgra napisał(a)

Odwiedzam Cię ciągle nie wpisując się, bo cóż, nie będę powtarzać tego co inni już napisali, ale dzisiaj nie mogę... , no masz Kobieto dar do kompozycji ogrodowych, nie ma co. Lilie z krwawnikiem. Pęknie!!! Pozdrawiam mocno i chcę żebyś wiedziała, że zawsze podziwiam Twoje dokonania.
Dziękuję, pięknie wyglądają to prawda dumam co im jeszcze dać do kompletu w przyszłym roku
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:52, 07 sie 2016

Do góry
ana_art napisał(a)

a wiesz, Ewo ze to był krwawnik w kolorze teracota? mam go 3 sezon, jakieś pojedyncze wiechy są teracota a reszta biało-różowa, w innym miejscu w tamtym roku sadziłam różowy i na różowo zaczyna kwitnąć

Odwiedzam Cię ciągle nie wpisując się, bo cóż, nie będę powtarzać tego co inni już napisali, ale dzisiaj nie mogę... , no masz Kobieto dar do kompozycji ogrodowych, nie ma co. Lilie z krwawnikiem. Pęknie!!! Pozdrawiam mocno i chcę żebyś wiedziała, że zawsze podziwiam Twoje dokonania.
Moja działka. 11:38, 07 sie 2016

Do góry
boguslawa_madejska napisał(a)

Basiu jak ci się podobają ,to mogę się z tobą podzielić,mam dużo cebulek ,a są to lilie bezproblemowe .

Odpowiedziałam na pv.
Moja działka na Dębowym Lesie 20:02, 06 sie 2016

Do góry
MirellaB napisał(a)
Masz tak dużo roślin w ogrodzie, że ciągle widzę coś innego / nowego.
Lilie przekwitnięte obcięłam na 10 cm, denerwowały mnie te badyle bez kwiatów. W przyszłym roku kupię więcej, bo dzięki Tobie bardzo je polubiłam
ś nowego u mnie tz,że ogog zyje i jest ciekawy
to fajnie,że widzisz co
ciezę się ,że polubiłaś lilie.to naprawdę cudne rośliny i kwiaty.Ja po przekwitnięciu ich tez obcinam nisko.
Wówczas nie widać ich badyli i wzmacniają się cebule.Także dobrze zrobiłaś

Hortensja Adria

Bavaria
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 07:51, 06 sie 2016

Do góry
Lilie jednak róznią się od siebie
tylko sadziłam je 2,1,2,1

i te jedynki wpadają w bordo - świetny jest ten kolor!!!!!!

Podwórkowa rehabilitacja 22:27, 05 sie 2016

Do góry
Zana napisał(a)
Mam lustro w takim samym klimacie w ramie z kutego metalu, moje jest okrągłe. Ma wyznaczoną miejscówkę na zewnątrz, na ścianie domu, żeby odbijały się w nim drzewa. Tylko jak do tej pory nie ma komu przymocować. Ale przyjdzie na nie pora. Też lubię takie klimaty i troszkę różnych egzemplarzy staroci posiadam. Z przyjemnością do Ciebie zaglądam

Wiem, że też lubisz a lustro nawet tylko oparte o ścianę wygląda efektownie.
Ważne co odbija Dziękuję, ja u Ciebie też lubię spędzać czas.

Dorota123 napisał(a)
Pięknie kwitną u Ciebie lilie, masz bardzo kolorowo, podoba mi się tak.

Piękne były ale już skończyły żywot. Pusto bez nich. Teraz kosmosy królują

GorAna napisał(a)
Reniu, pięknie u Ciebie na podwórku i pięknie w naturze
Pozdrawiam serdecznie

Aniu natura sama się obroni, zawsze piękna.

Pozdrawiam gorąco
Moja działka na Dębowym Lesie 20:27, 05 sie 2016

Do góry
Masz tak dużo roślin w ogrodzie, że ciągle widzę coś innego / nowego.
Lilie przekwitnięte obcięłam na 10 cm, denerwowały mnie te badyle bez kwiatów. W przyszłym roku kupię więcej, bo dzięki Tobie bardzo je polubiłam
Podwórkowa rehabilitacja 20:09, 05 sie 2016

Do góry
Pięknie kwitną u Ciebie lilie, masz bardzo kolorowo, podoba mi się tak.
Liliowo i kolorowo:) 16:14, 05 sie 2016

Do góry
Moje hakone w końcu zaczęło rosnąć No i udało mi się dwa nowe dokupić posadziłam pomiędzy bukszpan bo tam mi trawa wygniła czy wymarzła. Więcej niż dwie sztuki nie mieli. Przy kamieniach smagliczka tak szaleje, że zagłusza mi to hakone, wyrywam już. Ale jeszcze małe te kępy wiec w puste miejsce pomiędzy posadziłam smagliczke, carexy, kwitną ostatnie lilie
https://www.ogrodowisko.pl/uploads/p/121/1219875/original.JPG[/img]
Moja działka na Dębowym Lesie 11:15, 05 sie 2016

Do góry
Ostanie kulki guzikowca

lilie- chyba ostanie

Ta jeszcze sobie pokwitnie
Moje małe królestwo 21:34, 04 sie 2016

Do góry
deszcz deszcz deszcz i jeszcze na dokładkę burze w ogrodzie zbyt wiele się nie dzieje ze względu na pogodę wszystko rozgrzebane a mnie nerwy biorą,że prace nie idą zgodnie z planem
kwiatki w kroplach deszczu

ascot

lilie sadzone w maju trochę późno,ale i tak mnie zaskoczyły bo kwitną a nie liczyłam na to
Chwasty nad stawem 20:04, 04 sie 2016

Do góry
Piszę do tej rubryki, gdyż roślina ta rośnie tuż nad stawem. Rozrasta się w zastraszającym tempie i wygląda masakrycznie. Poza tym zarasta moje lilie i irysy które miały zdobić rów przy stawie. Co mam zrobić z tą natrętną rośliną.
Mój jest ten kawałek ogrodu 15:58, 04 sie 2016

Do góry
Tak, lilie wodne u mnie czuły by się doskonale w ostatnich tygodniach. Zresztą, sama wiesz, co to znaczy jak tyle pada.

Muszę dokupić jakieś niższe odmiany jeżówek w odcieniach różu. Bezodmianowe urosły wyższe ode mnie i kwiaty widzę tylko z boku
Podoba mi się Secret Affair, ale nigdzie nie trafiłam na nią stacjonarnie. Polecasz może jakieś niewysokie odmiany?
Jak zamienić glinę w wymarzony skrawek Ziemi. 11:40, 04 sie 2016

Do góry
Zrobiłam kilka fotek, jeszcze przed sprzątaniem

lilie kupione na wiosnę na targach, wszystkie różowe
a kupowane 2 kolory od różnych sprzedawców - miały sie przeplatać i to na pewno nie był róż

ale nie narzekam, pięknie pachną..zapach unosi się i płynie bardzo daleko

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:55, 03 sie 2016

Do góry
Ana, na żywo tych niedoskonałości raczej nie zobaczę, wiec dalej będę dobijac się Twoim idealnym ogrodem na zdjęciach Piękne te lilie
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:46, 02 sie 2016

Do góry
violinek napisał(a)
Zachodze w glowe co robie zle ...daje kompost , nawoz , podlewam a i tak moje rosliny gabarytowo to 1/3 Twoich
Pelne lilie piekne , begoniowa rzeczka urocza ...pozazdroscic
lilie w tym roku są piękne część juz niestety przekwitła. Dla pocieszenia powiem Ci że posadziłam z 10 martagon i zakwitła jedna, zamiast 120-150cm miała może 30...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies