Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Wieloszka"

Mój wymarzony ogród...kiedyś będę go mieć:) 08:52, 28 mar 2012

Do góry
Ania, widzę że duże zmiany się u Ciebie szykują. Przejrzałam wszystkie Wasze projekciki - rzeczywiście Syla sypie pomysłami jak z rękawa, a Twój pomysł z kamieniem przy kloniku bardzo fajny, powtórzyłabym to jeszcze na jakiejś innej rabacie. Powodzenia i będę podglądać .
Ogrodnik mimo woli 08:31, 28 mar 2012

Do góry
Ja też obejrzałam fotorelację i żałuję, że to moje rh nie stoją na Twoim podjeździe Aniu . Te olbrzymy naprawdę imponujące - też nie lubię czekać latami na efekt. Ot taka wada, brak cierpliwości . podziwiam Cię, bo nie lada zadanie przyjęłaś na siebie - zamówienie roślin dla tylu osób, teraz dopilnowanie, żeby każdy odebrał swoje - życzę Ci duuużo siły, żeby ogarnąć to wszystko !
Ogród Magdalenka 08:13, 28 mar 2012

Do góry
Ewo, zmieniliśmy termin na 23-24 czerwca, ze względu na to, że 16 czerwca jest we Wrocławiu mecz EURO 2012 i będzie duuuże zamieszanie...
Kiedyś będzie tu pięknie ... 22:14, 27 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Marzenka, Ty to dopiero budujesz napięcie . WSZYSCY czekają na Twoją ścianę wodną! Jak nie zamieścisz fotek z realizacji to rozszarpanie na sztuki murowane hihihi .

Agnieszka jak na razie to ziemie przewalamy przez płot, postępu nie widać. Ale podobno 10 osób w czwartek będzie działać u mnie z gabionami. Fotorelacja zapewniona bo wzięłam urlop.
Tylko jutro jestem na imprezie w Krakowie i musimy w nocy wracać, bo rzekomo startują o 7:00
Jak nie zaczną granitem w nich będę rzucać zaspanymi oczami
Ogrodnik mimo woli 14:12, 27 mar 2012

Do góry
asc napisał(a)

Dziś nie pogadam, bo nie mam czasu Dziś nie bedzie tyle czytania...chwila oddechu od grafomaństwa i moich przestawianych literek...

Byle nie za długa ta przerwa w oddechu, bo się zatchnę !
Ogródkowe perypetie:) 14:10, 27 mar 2012

Do góry
Abiko, gdzie zamawiałaś rh i jakie? Chyba że wcześniej jest info, a ja przeoczyłam...?
Mój mały raj na ziemi :) 14:04, 27 mar 2012

Do góry
anula_wn napisał(a)
dziękuję Aniu !

a ja czekam na ciepełko już mój M wyciągnął leżaczek, fotele czekają na tarasie - tylko wciąż za zimno aby usiąść z kawką ...., a podobno w weekend ma nawet śnieg padać

[img

Anula, Twój taras i leżaczek na trawce tak kuszą i zapraszają...
Ja na swoim tarasie wczoraj wieczorem kawkę piłam, mimo, ze mój nie jest tak zacisznie osłonięty roślinami jak Twój. No wygwizdów po prostu, w kurtce siedziałam i nogi kocem owinęłam, ale ta kawa i tak duuużo lepiej smakowała . A o prognozach pogody na weekend lepiej nie rozmawiać, bo po co sobie psuć humor... .
Ach, zapomniałabym - wianek CUDNY!!! Zazdraszczam talentów
Ogród w Holandii 13:10, 27 mar 2012

Do góry
Ależ bajkowe magnolie!!!
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi cz. I 13:02, 27 mar 2012

Do góry
irena_milek napisał(a)
pokazuję kulki -- proszę się nie śmiać, a jeśli już, to tak abym nie słyszała

pstre niby kulki

bliżej, z tych pstrych jakoś łątwiej

zielone

i z oddali, mniej mankamentów widać!

Ja naprawdę nie wiem, co Ty masz do zarzucenia swoim kulkom. Wprawdzie nie wyglądają jak te Danusi w "bukszpanowym", ale one kosztowały 8zł i były zwykłymi krzakami! I tak je ładnie wyprowadziłaś. Na taki efekt super super to pewnie przyjdzie nam poczekać ze 2-3 sezony, ale skoro Marzenka twierdzi, że to się uda, to musi się udać !
Ogrodnik mimo woli 12:28, 27 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Aniu, nadrabiam zaległości w czytaniu - u Ciebie jak zwykle miałam co czytać, a lektura była baaardzo ciekawa . Twoja rzekoma "grafomania ogrodowiskowa" wyjątkowo wszystkim przypadła do gustu . Szklarnię jak wszyscy - pochwalę, a że wydatek - nie ma nic za darmo, a jeśli tylko nas stać, trzeba realizować swoje marzenia mniejsze czy większe! Ja tylko na początku odpowiadałam na pytania znajomych o ceny roślin w moim ogrodzie... Przestałam, bo nie lubię słuchać komentarzy w rodzaju: jak można zakopać tyle pieniędzy w ogrodzie... Ano można, i szklarnię nawet można mieć jak się chce! A co!!!

Ja też już nie udzielam informacji o cenach i kosztach..... bo to nie ma sensu..... Juz pisałam, że było hasło, że miałałabym za te rośłiny dobry samochód!!!! Odpowiedziałam, że samochód mam

Dziś nie pogadam, bo nie mam czasu Dziś nie bedzie tyle czytania...chwila oddechu od grafomaństwa i moich przestawianych literek...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:54, 27 mar 2012

Do góry
Ewo, zdjęcia donic u mnie na 93 i 102 stronie. Noemi (ogród Magdalenka) też wklejała jakieś zdjęcia u siebie w wątku. Fajne te donice - dzięki Marzence trafiły się nam jak ślepej kurze ziarno

Irenko, już myślałam o nawiezieniu tych zżółkłych bukszpanów, ale podobno jeszcze nie pora, muszę chwilkę zaczekać... A że trudno wykulkować ładne kulki, zwłaszcza niewprawnej ręce - mnie nie musisz przekonywać
Ogrodnik mimo woli 10:34, 27 mar 2012

Do góry
Aniu, nadrabiam zaległości w czytaniu - u Ciebie jak zwykle miałam co czytać, a lektura była baaardzo ciekawa . Twoja rzekoma "grafomania ogrodowiskowa" wyjątkowo wszystkim przypadła do gustu . Szklarnię jak wszyscy - pochwalę, a że wydatek - nie ma nic za darmo, a jeśli tylko nas stać, trzeba realizować swoje marzenia mniejsze czy większe! Ja tylko na początku odpowiadałam na pytania znajomych o ceny roślin w moim ogrodzie... Przestałam, bo nie lubię słuchać komentarzy w rodzaju: jak można zakopać tyle pieniędzy w ogrodzie... Ano można, i szklarnię nawet można mieć jak się chce! A co!!!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 10:02, 27 mar 2012

Do góry
Sebek, ale który wygląda nieładnie? bo nowy to ten zieloniutki, a żółty- sadzony w ubiegłym roku... Już podlane wszystko, ale wydaje mi się, że to nie wystarczy...
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:24, 27 mar 2012

Do góry
A oto efekty weekendowej pracy w ogrodzie M. i mojego brata:
uporządkowana rabatka i przycięty żywopłocik bukszpanowy - trzeba tylko troszkę podrównać:

ten sadzony w ubiegłym roku (po prawej stronie) bardzo żółty, nie wiem co mu dolega

i przeorganizowana rabatka pod oknem kuchennym - z tyłu berberysy czerwonolistne, na razie bez liści, przed kulkami bukszpanowymi będą albo jakieś żurawki, albo trawki, a ta trzmielinka po prawej do wyprostowania, kulkowanie bukszpanów i berberysów do poprawki:

a tak wyglądało to wcześniej:

A te ogromne doły - to wybrana ziemia spod klonów chorych na wertycyliozę - w te miejsca będzie nawieziona nowa ziemia:

Napracowali się chłopcy

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:00, 27 mar 2012

Do góry
marzena napisał(a)
Agnieszko, wiem, ze jestem bardzo spóźniona, ale ostatnio nie nadążam i z ogrodem i ogrodowiskiem...

gratulacje na 100 !
super bukszpany masz

Marzenko, dziękuję bardzo! Takie spóźnione są nawet fajniejsze - bo dostaje się takie PIĘKNE krokusy! Cudne zdjęcie!!! Z lubością je zacytowałam, bo zrobiło się u mnie tak wiosenniej .
A że nie nadążasz - też tak mam, nie przejmuj się
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 08:57, 27 mar 2012

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Wieloszko, dziękuje za namiary na pana od Deromy. Trafiłam tam wczoraj (ale to koniec świata tam!). Piękne, cudne, w kolorze i wyborze.

Pszczółko, tę Deromę wynalazła Marzena2007 - bez niej nie miałybyśmy takich superaśnych donic!!! MARZENKO dzięki raz jeszcze, pamiętamy, że to Twoja zasługa!
Kiedyś będzie tu pięknie ... 08:49, 27 mar 2012

Do góry
Marzenka, Ty to dopiero budujesz napięcie . WSZYSCY czekają na Twoją ścianę wodną! Jak nie zamieścisz fotek z realizacji to rozszarpanie na sztuki murowane hihihi .
Ogród z lustrem 07:58, 27 mar 2012

Do góry
Moim zdaniem, najbardziej charakterystyczną osobą w ekipie Danusi - poza Szefostwem - jest Pan Zdzisio. Dzięki Niemu poznałam, że to zdjęcia z realizacji Gardenarium
Czekam z niecierpliwością na zdjęcia z konserwacji i "wisienkowania" tego bajecznego ogrodu!
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 07:54, 27 mar 2012

Do góry
Dla zainteresowanych obiecane zdjęcie kory z firmy Kor-Drew:
Ogród Sylwii od początku :) 19:28, 26 mar 2012

Do góry
Wieloszka napisał(a)
Syla - zdjęcia z instruktażem dla początkujących konieczne - i z czyszczenia trzmielin i żurawek

postaram się zrobić fotki choć nie wiem czy będą pomocne Dzisiaj nic w ogrodzie nie robiłam bo wieje i okropnie zimno jak dla mnie ......
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies