Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

marzena 08:52, 27 mar 2012

Agnieszko, wiem, ze jestem bardzo spóźniona, ale ostatnio nie nadążam i z ogrodem i ogrodowiskiem...

gratulacje na 100 !
super bukszpany masz
Wieloszka 08:57, 27 mar 2012

Pszczelarnia napisał(a)
Wieloszko, dziękuje za namiary na pana od Deromy. Trafiłam tam wczoraj (ale to koniec świata tam!). Piękne, cudne, w kolorze i wyborze.

Pszczółko, tę Deromę wynalazła Marzena2007 - bez niej nie miałybyśmy takich superaśnych donic!!! MARZENKO dzięki raz jeszcze, pamiętamy, że to Twoja zasługa!
Wieloszka 09:00, 27 mar 2012

marzena napisał(a)
Agnieszko, wiem, ze jestem bardzo spóźniona, ale ostatnio nie nadążam i z ogrodem i ogrodowiskiem...

gratulacje na 100 !
super bukszpany masz

Marzenko, dziękuję bardzo! Takie spóźnione są nawet fajniejsze - bo dostaje się takie PIĘKNE krokusy! Cudne zdjęcie!!! Z lubością je zacytowałam, bo zrobiło się u mnie tak wiosenniej .
A że nie nadążasz - też tak mam, nie przejmuj się
Wieloszka 09:24, 27 mar 2012

A oto efekty weekendowej pracy w ogrodzie M. i mojego brata:
uporządkowana rabatka i przycięty żywopłocik bukszpanowy - trzeba tylko troszkę podrównać:

ten sadzony w ubiegłym roku (po prawej stronie) bardzo żółty, nie wiem co mu dolega

i przeorganizowana rabatka pod oknem kuchennym - z tyłu berberysy czerwonolistne, na razie bez liści, przed kulkami bukszpanowymi będą albo jakieś żurawki, albo trawki, a ta trzmielinka po prawej do wyprostowania, kulkowanie bukszpanów i berberysów do poprawki:

a tak wyglądało to wcześniej:

A te ogromne doły - to wybrana ziemia spod klonów chorych na wertycyliozę - w te miejsca będzie nawieziona nowa ziemia:

Napracowali się chłopcy

Sebek 09:39, 27 mar 2012

kurcze - nieładnie mi wygląda ten nowy żywopłocik - podlej go mocno wodą.
Wieloszka 10:02, 27 mar 2012

Sebek, ale który wygląda nieładnie? bo nowy to ten zieloniutki, a żółty- sadzony w ubiegłym roku... Już podlane wszystko, ale wydaje mi się, że to nie wystarczy...
Ewa 10:22, 27 mar 2012

Agnieszko, a masz zdjęcia donic słynnych ciekawa jestem tez cen, bo u mnie mały wybór i drogo.
Milka 10:23, 27 mar 2012

kawał pracy

wszystko odżyje jak tylko będzie cieplej możesz podlać i może jakiś nawóz do bukszpanów, ale jaki nie wiem kulki łądniej jak u mnie, ale te sadzonki były różne i trudno idealnie takie same zrobić!
Wieloszka 10:54, 27 mar 2012

Ewo, zdjęcia donic u mnie na 93 i 102 stronie. Noemi (ogród Magdalenka) też wklejała jakieś zdjęcia u siebie w wątku. Fajne te donice - dzięki Marzence trafiły się nam jak ślepej kurze ziarno

Irenko, już myślałam o nawiezieniu tych zżółkłych bukszpanów, ale podobno jeszcze nie pora, muszę chwilkę zaczekać... A że trudno wykulkować ładne kulki, zwłaszcza niewprawnej ręce - mnie nie musisz przekonywać
Milka 11:12, 27 mar 2012

Zaraz wrzucę u siebie swoje kulki, tylko się nie śmiej, ale z drugiej strony, śmiech to zdrowie więc zezwalam na śmichy

to później je dokarmisz, jeszcze im się polepszy