Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zacisze Alicji 17:22, 12 wrz 2022

Do góry
Zakwitły ostatnie kosmosy, które wysiała moja córka. W tle żółty nostrzyk.

Zacisze Alicji 17:18, 12 wrz 2022

Do góry
Przed domem wysiały się rudbekie, takie wyszły krzyżówki genetyczne, są żółte, żółto-brazowe, pełne i pojedyncze.

Zacisze Alicji 17:14, 12 wrz 2022

Do góry

Zawilce w tym roku bardzo kiepsko kwitną, myślę, że to susza, nie podlewałam ich i takie są efekty.

Zacisze Alicji 17:08, 12 wrz 2022

Do góry
Zacisze Alicji 17:04, 12 wrz 2022

Do góry
Ostatnie jesienne róże.

Działeczka w dużym mieście 15:17, 12 wrz 2022

Do góry
jeszcze fota przedostatnich pomidorków, ostatnie już naprędce zbierane przed nadejściem ostatniego, zimnego weekendu

Działeczka w dużym mieście 14:58, 12 wrz 2022

Do góry
nadrabiam dziś forum, bo niespodziewanie zostałam uziemiona- po pierwsze przeziębieniem, po drugie wnusią Moja córka poszła do szkoły a mi zostawiła dzieciaka pod opieką. Ma się ze mną zaprzyjaźniać

no siedzę i patrzę sobie a to na psiaka a to na astry King Size Apricot w wazonie, cudne są
będę siała co roku
Działka prawie w Borach Tucholskich 14:56, 12 wrz 2022

Do góry
Chwilowo ich nie widzę ale nic straconego licho nie śpi

Rozpoznawanie chorób i szkodników 14:31, 12 wrz 2022

Do góry
Cześć. Czy ktoś wie może co przydarzyło się mojej brzozie? W ciągu 3 dni zżółkły i zaczęły opadać liście. To raczej jeszcze nie jesień, bo reszta brzózek nadal zielona
Podkrakowska wieś, foliak, kury i my :) 14:09, 12 wrz 2022

Do góry
Deren jadalny

Poranek

Salamandra w lesie

Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 13:29, 12 wrz 2022

Do góry
DariaB napisał(a)

A tu na różance widziałabym też jakiś wyższy akcent, kompaktowe drzewko, może faktycznie judaszowiec albo grujecznik, ale nie wiem czy są jakieś małe odmiany

Korzystając z pogody nawiozłam jeszcze trawnik.
A wracając jeszcze do ilości drzew w moim ogrodzie, część z Was może kojarzy Gabrysię z "Ogrodu dla roślin o mocnych nerwach". W swoim wątku zrobiła podsumowanie posiadanych przez nią drzew, na działce 4 ary. Myślę, że mnie przebiła Podsumowanie znajdziecie na stronie 227.

Na różance nie sadź już drzew. Róże pod drzewami narażone są na większą ilośc wilgoci na liściach i łatwiejszy przez to łup dla chorób grzybowych. Na rogu masz coś wyższego, co to? Naprzeciw rabaty masz przecież wiśnię. Ona po czasie też będzie duża.

Nie wiem, jak wygląda ogród Gabrysi teraz. W podsumowaniu uwzględniła też żywopłoty. Po posadzeniu drzewa wyglądają bardzo niewinnie, ale lata lecą szybko. Nawet małe drzewa osiągają z czasem 6 m wysokości i parę metrów szerokości.
Małymi krokami-Ogród Wioli 13:21, 12 wrz 2022

Do góry
Wiolka5_7 napisał(a)

Dzięki Asia za pochwały

Miejsce na ognisko w tym miejscu to strzał w 10
Extra się siedzi wśród roślin
Dziś nawet było w użyciu

Też mam palenisko (90x90) ale przenośne. Dobra rzecz w każdym miejscu można ognisko rozpalić, kiełbaskę podpiec. Nawet wczoraj się ogrzewalismy. Muszę u ślusarza zamówić ruszt aby można coś upiec lub kociej postawić.

Deszczyk popadał i pada niech pada.

Pozdrawiam
Wielkie marzenie w małej przestrzeni. 12:38, 12 wrz 2022

Do góry
Cały weekend padało ach jaka radość, mimo, że opady pokrzyżowały mi plany w ściąganiu darni
Chodzę po tym niewielkim ogródku i kombinuję. I znowu wymyśliłam, żeby przesadzić jednak brzozę Youngi bo mam wrażenie, że cierpi
Wiem, że rabata wjazdowa miała być bez drzew, ale ta brzoza by się tam chyba fajnie wkomponowała, chyba na tyle płytko się brzozy korzenią, że nie powinna zrobić szkód.
Co myślicie? W miejsce brzozy posadziłabym buka płaczącego, który rośnie w tymczasowej miejscówce i też mu nie najlepiej tam. Trochę mnie martwi to, że zaraz za ogrodzeniem rośnie samosiejka orzecha włoskiego, mam zamiar poprosić sąsiada o jego usunięcie ale nie wiem jak on do tego podejdzie.
Youngi jest koło rzeźby.

Wjazdowa z brzozą, chciałabym ją posadzić przy ogrodzeniu. Może by chociaż trochę ten dom by zasłoniła.

A tu na różance widziałabym też jakiś wyższy akcent, kompaktowe drzewko, może faktycznie judaszowiec albo grujecznik, ale nie wiem czy są jakieś małe odmiany

Korzystając z pogody nawiozłam jeszcze trawnik.
A wracając jeszcze do ilości drzew w moim ogrodzie, część z Was może kojarzy Gabrysię z "Ogrodu dla roślin o mocnych nerwach". W swoim wątku zrobiła podsumowanie posiadanych przez nią drzew, na działce 4 ary. Myślę, że mnie przebiła Podsumowanie znajdziecie na stronie 227.
Miskant - Miscanthus 11:04, 12 wrz 2022

Do góry

Malepartus dzisiaj.

Herman Mussel
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 10:48, 12 wrz 2022

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)

Tam gdzie aktualnie będę wkopywać jest rozluźniona. A tam gdzie mam EE, to niekoniecznie... Byleby nie wygniły.

Nie wygniją. Mam w glinie tulipany od kilku sezonów. To te Jak coś usunę fotę

Glina i zielsko 10:12, 12 wrz 2022

Do góry
LIDKA napisał(a)
Zakupki w ramach szaleństwia cebulowego też mam. Chyba niedokończone ...hihi

No raczej! jeszcze z kilka paczuszek by się przydało
Mirkowy ogród (początki) 10:09, 12 wrz 2022

Do góry
Mirka napisał(a)
Taki busz

Szałwia z rozchodnikami . Czekam aż Stipa się rozrośnie .

Trzcinnik Brachytrycha zaczyna kwitnienie

Mirko piękne te Twoje rabaty-a ten trzcinnik na ostatnim foto -bajeczka

Cholerka i z hortensjami bosko wygląda-muszę o nim pomysleć .Powiedz mi tylko jak wysoko on rośnie? Z kwiatostanem oczywiście.
Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 08:48, 12 wrz 2022

Do góry
Mirka ----- To jest ta nowość Pastelgrenn-----u mnie jest pierwszy rok. Niska całoćc ma ładny pokrój nie pokłada się .Już zaglądałam co zrobić żeby zrobić odkład ale mi się gałązka ułamała.

Ogród bez roweru 08:36, 12 wrz 2022

Do góry
Mary napisał(a)
Jeżówki, które w zeszłym roku w lipcu podzieliłam na pojedyczne patyczki (zdjęcia na poprzednieh stronie) w połowie sierpnia wyglądały tak.
Bardzo im ten podział posłużył.

Piękna ta jeżówkowa łączka, ależ się rozrosły.
Pszczelarnia 08:11, 12 wrz 2022

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)
Nasienniki

Żeleźniak

Ewo, pięknie u Ciebie o każdej porze roku. Na tym zdjęciu roślinki wyglądają jak ozdoby z kortenu.
Zauważyłam kwitnącą kirengeszomę, bardzo mi się ta roślinka podoba i w tym roku zakupiłam sadzonkę. Moja też zakwitła, ale rośnie w doniczce, bo na wiosnę (kiedy jeszcze było trochę wody w ziemi) zaatakowały ją ślimaki i ledwo ją odratowałam.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies