Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

Wielkie marzenie w małej przestrzeni.

DariaB 18:45, 08 maj 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Po jednej hortensji masz miedzy grabami? Jaki odstęp miedzy drzewkami mniej więcej?

Patrycjo sprawdzę jutro. Tak po jednej między drzewami.
DariaB 18:47, 08 maj 2023

Judith napisał(a)

I jak poszło?

Nienajgorzej powinno być pozytywnie zakończona przygoda z matematyką jutro rozszerzony angielski.
Monika83 08:46, 10 maj 2023

DariaB napisał(a)

Figurka całkiem żywa Najbardziej mnie wkurza, że ta smycz się o wszystko zaczepia, a bez smyczy się jej nie odważę wypuścić bo ma uciekinierskie zapędy
Daria jakiej rasy jest twój kocik? Sierść ma podobną do mojego ale to widać jest odrazu że to są dwie różne rasy I ona tak spokojnie na smyczy sobie chodzi? Bo mój to odrazu by pogryzł tą smycz
Kawa 10:13, 10 maj 2023

ja chyba bym rasowego też na smyczy miała
one mają chyba trochę inne instynkty
a psów i samochodów wkoło nie brakuje
Kawa 10:13, 10 maj 2023

zimno jak diabli u nas
kiedy przyjdzie to ciepło?
DariaB 11:06, 10 maj 2023

Monika83 napisał(a)
Daria jakiej rasy jest twój kocik? Sierść ma podobną do mojego ale to widać jest odrazu że to są dwie różne rasy I ona tak spokojnie na smyczy sobie chodzi? Bo mój to odrazu by pogryzł tą smycz

Moja kicia jest rasy rosyjski niebieski. Chodzi na smyczy bez problemu, od małego była uczona. Nawet wie, że jak chce wyjść to ma grzecznie stać i czekać aż jej szelki założę, tylko nie chce się nauczyć, żeby je przynosić a mądra jest bo córka ją nauczyła prosić o smaczek, dawać łapę i siadać
DariaB 11:08, 10 maj 2023

Kawa napisał(a)
zimno jak diabli u nas
kiedy przyjdzie to ciepło?

Zimnica nie odpuszcza, chociaż dzisiaj ciutkę cieplej. U mnie nawet ostatnio lis chadzał i żadnego problemu nie stanowiło dla niego sforsowanie wysokiego ogrodzenie, to odnośnie kota i smyczy, nawet nie chcę myśleć jaka przerażona by była gdyby się w tych polach natknęła na lisa.
DariaB 11:08, 10 maj 2023

Patrycja_KG_Lu napisał(a)
Po jednej hortensji masz miedzy grabami? Jaki odstęp miedzy drzewkami mniej więcej?

Patrycjo odstęp między grabami to około 1,7 m. Pomiędzy nimi na środku wsadzona jest hortensja.
Patrycja_KG_Lu 16:30, 10 maj 2023

Dziękuję za wymiary. Fajna kitka. Mój też w prawdziwym świecie by sobie nie poradził.
DariaB 15:14, 15 maj 2023

Dziewczyny mam prośbę, bo myślę i myślę i nie mogę wymyślić chciałabym coś dosadzić koło białych róż okrywowych. Mam tam kępę bodziszka Rozanne ale rośnie taki wielki, że włazi na róże i je zagłusza. Róże rosną koło ławeczki.

W weekend bawiłam się w robienie kancików, zwykłym szpadlem bo nadal nie mam półksiężyca.

Trawnik zdecydowanie zyskuje jak ma kanciki bez trawiastych wąsów.
Puste te rabaty jeszcze, na dodatek dwie hakonki takie marne. Jedna myślałam, że całkiem nie żyje ale coś tam powoli wypuszcza.
Za to kwitną kukliki i uważam, że są mega urocze, muszę jeszcze jakieś sobie sprawić.

I w końcu pada! Byłam wczoraj na RODOS, sadziłam pomidory, a tam ziemia jak pieprze. Ciekawa jestem czy mi coś z tych pomidorów wyjdzie