Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 09:00, 04 paź 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
No to niech się Toszka wypowie

Może to są brzozy himalajskie - zdaje się że Danusia kiedyś je polecała jako najmniej "inwazyjne"
a może te rodki trzeba było wymienić rok po zrobieniu tego zdjęcia

Dokładnie. Dlatego zadałam pytanie czy tak można
No to rodów tam nie będzie, bo brzóz himalajskich szukać nie będę Czyli zostają trawy i byliny. Dostałam ostatnio 2 paprotki to dam ją w tle Na razie jest tam placyk do wysypywania skoszonej trawy Czeka na przekopanie
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 06:30, 04 paź 2017

Do góry
Ale się dzieje, planów po takiej przerwie nie ogarniam ale kinicuję
Rodki i brzozy to słabe sąsiedztwo, mam i nie polecam. Wprawdzie ich w sezonie nie widać , bo zakrywają je trawy) alewygladem tez nie pasują. Ale u mnie jest mokro to dają radę
Zielonym od linijki - ogród Ivony 22:17, 03 paź 2017

Do góry
nawigatorka napisał(a)
zaraz zapomnę ze to zrobiłam więc wstawiam - kij w mrowisko
plac o którym mówiłaś to to na białym tle. wszystko w skali (no prawie)
płyty 50x50 reszta żwir. (nie pamiętam co miało byc pod brzozami po prawej stronie placu.

brzozy są, trzcinnik, rozplenice i rozchodniki są. Paski to przejście do warzywnika.
wejście na sam plac ma u mnie 3 metry szerokości. jak jest w realu nie wiem.
stół 2x1, palenisko 1x1 (ale może być wieksze), ławka ogniska 3 metry

Asia jesteś wielka.nic nie działałam bo trochę mnie życie doświadczyło w ostatni weekend i nie mogę się pozbierać do jakiejkolwiek roboty. Ten planik będzie jednak odciągał moje myśli od tych złych chwil.
Stół planowałam dokładnie w tym samym miejscu a ognisko po prawej od stołu gdyż tam jest najszerzej .ale na planie wygląda to też fajnie.A te bloki z cisa to w dwóch rzędach o różnej wysokości? Jej super to wygląda.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:10, 03 paź 2017

Do góry
Trzymam kciuki by brzozy zapuściły u Ciebie korzenie na dłużej.
Przecież dobra z Ciebie gospodyni. Gdzie miałyby lepiej jak nie u Ciebie.
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 22:10, 03 paź 2017

Do góry
Johanka77 napisał(a)

No już! Dawaj! Powiedz, że brzozy be, bo graby są trendy
A może hakuro?

No niestety... Makusia.... Ładnie to wyszło!

kompletnie nie trafiłaś
brzydkie rzeczy masz w głowie koleżanko
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 21:14, 03 paź 2017

Do góry
Brzozy to mocarne rośliny. Pokrzepiająco brzmi opinia Lindsay. Profilaktycznie zadzwoniłabym do szkółki i poinformowałabym o swoim zaniepokojeniu.
Kup sobie do tych palików taśmy ogrodnicze. Pieńki są tak śliczne, że szkoda byłoby je zarysować.
Liliowo i kolorowo:) 20:12, 03 paź 2017

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Basiu pogoda wymarzona, chodz przyznam, że mam szczescie do słoneczka, Ogrody są piękne, koniecznie tam musze znowu pojechac, tam każdy znajdzie coś dla siebie. Basiu dla Ciebie lasek brzozowy, cudny chodz widać, że jeszcze młody, brzozy niezwykłej urody z biała korąKrólowały rozchodniki, całe łany, na których mnóstwo motyli, cudne zawilce, kupiłyśmy sobie , każda po dwa i zobaczymy jakie będą kolory, już ostatnie sztuki były.

Danusiu, widziałam ten lasek brzozowy, lubię wycieczki do Kapiasów. Jak będziesz się wybierać następny raz, to daj znać, chętnie się przyłączę.

Ogród z uśmiechem 19:05, 03 paź 2017

Do góry
kwartet napisał(a)
Jolu tytanie pracy
brzozy to ci zgrubieją nawet nie zauważysz kiedy, na tle tych cisów będą świecić
ta rabata wokół nich to może rzeczywiście szersza( bo patrząc po dziewczynach to odchodzi ciągłe poszerzanie)
na tym twoim piachu świetnie by się sprawdziła owsica wiecznie zielona(ona lubi ubogo),niebiesko-zielony jeż dekoracyjny cały rok i te słomkowe kwiatostany,rozrzuciłabyś po trzy sztuki na tej rabacie i miałabyś bazę do dalszych nasadzeń
tulipanowiec tłuściutki i grujecznik niczego sobie

Trzymam Cię za slowo jak będą slabo rosnąć to się zgloszę
Hmm, muszę pomierzyć jeszcze raz wszystko. Dzisiaj się nie dało w tym deszczu.
Owsicy nie znam, zaraz zobaczę co to za jedna
Tulipanowiec to duma eMa. W ub roku nawet kwitł Grujecznik jest u mnie dopiero rok ale mimo tego, że dwa razy przemarzł wiosną, rośnie super. Z dnia na dzień czerwienieje coraz bardziej. Trochę śmiesznie bo zaczyna od góry
Liliowo i kolorowo:) 18:11, 03 paź 2017

Do góry
marba napisał(a)

Ale miałyście fajne spotkanko! I pogoda wymarzona.

Basiu pogoda wymarzona, chodz przyznam, że mam szczescie do słoneczka, Ogrody są piękne, koniecznie tam musze znowu pojechac, tam każdy znajdzie coś dla siebie. Basiu dla Ciebie lasek brzozowy, cudny chodz widać, że jeszcze młody, brzozy niezwykłej urody z biała korąKrólowały rozchodniki, całe łany, na których mnóstwo motyli, cudne zawilce, kupiłyśmy sobie , każda po dwa i zobaczymy jakie będą kolory, już ostatnie sztuki były.

Zielonym od linijki - ogród Ivony 17:39, 03 paź 2017

Do góry
zaraz zapomnę ze to zrobiłam więc wstawiam - kij w mrowisko
plac o którym mówiłaś to to na białym tle. wszystko w skali (no prawie)
płyty 50x50 reszta żwir. (nie pamiętam co miało byc pod brzozami po prawej stronie placu.

brzozy są, trzcinnik, rozplenice i rozchodniki są. Paski to przejście do warzywnika.
wejście na sam plac ma u mnie 3 metry szerokości. jak jest w realu nie wiem.
stół 2x1, palenisko 1x1 (ale może być wieksze), ławka ogniska 3 metry

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 16:48, 03 paź 2017

Do góry
Moje marzenie...brzozy...
Ale u mnie areał nie ten, więc musze sie pocieszac tylko tymi brzozami za płotem, w moim lesie, ale to juz nie to samo
OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 15:21, 03 paź 2017

Do góry
Makusia napisał(a)
Twoje leśne zapłocie jest powalające- śliczne, ale tak bardzo jesienne...szkoda, że już jesień- teraz czekać przyjdzie do kwietnia na powiew wiosny

Tak mój las jest fajny - pieknie ogląda sie te jego przemiany w kolejnych fazach roku, do tego w połowie szerokości mojej działki dominuje iglasty - głównie sonowy a w połowie liściasty - dęby, brzozy, topole, graby...
Jest piękny tylko te ilości liści jakie co roku zbieram z trawnika...i ciągle i wciąż, po każdym wietrze większym mi nawiewa, nawet jak już drzewa sa łyse to po prostu ze ściółki mi wiatr przynosi...ale wszytskie te niedogodności i tak pikuś w porównaniu z tym widokiem i powietrzem
Na zielonej... trawce :) 14:50, 03 paź 2017

Do góry
anna_t napisał(a)
nie no brzozy wymiataja! I bezobslugowe ty chyba wogole nie masz Grabów?

Zgadza się, prócz cięcia nic przy nich nie robię

Grabów nie mam
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 14:31, 03 paź 2017

Do góry
Brzozy bardzo dodały na plus tej rabacie: trójwymiar i zwiewność
A przyjmą się, bo czemu miałyby się nie przyjąć będzie dobrze
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 14:29, 03 paź 2017

Do góry
No to niech się Toszka wypowie

Może to są brzozy himalajskie - zdaje się że Danusia kiedyś je polecała jako najmniej "inwazyjne"
a może te rodki trzeba było wymienić rok po zrobieniu tego zdjęcia
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 14:08, 03 paź 2017

Do góry
makadamia napisał(a)
Mnie się podoba
Tylko ten żywopłocik na lewo od warzywnika IMO nie potrzebny. Ale to szczegół.

Brzozy z rodkami nie pasują, bo jedne i drugie mają płytki system korzeniowy.

To nie żywopłocik tylko trzcinnik KF, mogę go przesynąć...
Dziękuje za informację o brzozach i rodkach - wzorowalam sie tym zdjęciem:
https://pl.pinterest.com/pin/301952350008797825/
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:57, 03 paź 2017

Do góry
Trzymam kciuki za brzozy a raczej za korzonki! W razie czego gwarancję dostałaś?
Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 13:55, 03 paź 2017

Do góry
Marta - brzozy miodzio. Teraz jest mokro i wilgotno więc idealny czas na drzewa. Będzie dobrze.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 13:54, 03 paź 2017

Do góry
Mnie się podoba
Tylko ten żywopłocik na lewo od warzywnika IMO nie potrzebny. Ale to szczegół.

Brzozy z rodkami nie pasują, bo jedne i drugie mają płytki system korzeniowy.
Ogropole- jeszcze nie ogród, ale już nie pole 13:46, 03 paź 2017

Do góry
Zaznaczyłam najjaśniejszym kolorem trawnik, ciemne - juz troszke zwężone rabaty to żywopłoty, limonkowe to rabaty (pewnie w praniu wyjdzie, ze powinny być szersze). Przy placyku brązowym dorysowałam rabatę na wysokie trawy(też ciemno zielony kolor). Naszdzenia na rabatach pod żywopłotami będą podobne do tych co już mam czyli buksy, trzmielina, thuja danica, byliny, trawy. Jedynie pod te od strony placyku basenowego do placyku na tyłach dam więcej bylin - będzie tam rząd irysów, trawy(mam też rozmnożonego trzcinnika overdam).
Na placyku leśnym będą brzozy a lekko za nimi rodki (może być takie zestawienie?), z przodu stipa i jeżeli sie wysiały to białe ostróżki
Będzie to jakoś pasowało???
Te 3 pojedyńcze drzewa to: przy placyku basenowym-?, przy tarasie klon palmowy czerwony a z tyłu ambrowiec
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies