Ostróżka też dostałam od Ewy Rosy.. przez 2 lata kwitła tak jak na focie. W zeszłym roku przyszedł huragan i wszystkie patyki wyłamał z tej ostróżki.
Może to było powodem. Będę szukała takiej bo naprawdę warto.
Jeszcze dzisiaj zaglądałam czy coś wychodzi niestety.
Też różowa gaura nie wypuszcza.
O dziwo bardzo ładnie wychodzą jeżówki licencjonowane i z tego się cieszę
Czego to nie wymyśla. U mnie to kupa kamienii wąż ciągle zahacza o te kamienie. U mnie ten ozdobny gwóźdź nie zda egzaminu. Mam do każdej rabaty dobre podejście.
O to masz też sporo pracy. No cóz ogrody wymagają i takiej pracy z drzewem.
Ja jeszcze kruszarki do drzewa dnia mam
Do kominka dużo się przyda.
Oj mokro. U mnie bynajmniej tak jest. I wody w stawie też pełno .
I ja mam pracy ogrodowej dużo. A dziś dzień wolny i nic przez ten deszcz nie mogę podziałać
Piwonie
obrazki włoskie mam je kilka lat ale nigdy mi niezakwitły Ale z liści też ładnie wyglądają
Aniu wiem co to jest nadmiar drzewa. Od kilku tygodni tnę ibrozdrabniam. Mam sterty rozdrobnionego igliwia i bede obsypywac.
Te grubsze też do kominka.
Jadę zaraz zobaczę co tam się dzieje na działce. Padało cały tydzień pewnie w oczkach pełno wody w studzienkach też.
Mam sadzenie lilii i jeszcze nawożenie bylin.
EM chce zrobić kanciku ciekawe czy da rady jak tak mokro.
Zrób fotkę i pokaż te tuje. Nie mogę nic radzić jak nie widzę.
Ja z każdej strony mam równo przycięte tuje.
Nigdy że szmaragdów ze środka nie otrzepywalam igliwia.
U mnie igliwie sięga do połowy drzewka tam ptaki mają gniazda. A szmaragdy w szpalerze wstawię fotkę nie nawoze dobrze rosną bez jedynie z tyłu rozkładam skoszona trawę.
Z tą zdalna nauka to oszaleć można. Wyobraź sobie, że ja nie dosyć, że płace na zajęcia terapii zajęciowej w ośrodku co prawda połowę to jeszcze przez internet muszę obserwować jak pani maluje i ja w tym biorę udział.
Maja to ma gdzieś a ja maluje,szyję,lepie jakiej figurki z modeliny która sama zrobiłam.
A najlepiej jak biorę udział w gimnastyce z jednej strony monitor z drugiej strony podnoszę nogi,ręce kręcę tyłkiem.
Powiedziałam im że to mój ostatni tydzień. Wyjeżdżam na działkę a tam nie mam zasięgu.
Moja synowa ma dwa komputery jeden zajęcia z przedszkola drugi że zdalna 3 klasa. 3 klasista tak bystry, że się nudzi tymi lekcjami. Trzyma stary telefon w ręce i gra.
Nasza znajoma ma 5 dzieci na zdalnym wzięła urlop bezpłatny, i ściągnęła 3 komputery bo 2 ma swoje.
Co to za kształcenie współczuję dzieciom i wszystkim rodzicom.
Babcia ładne baranki pomogła zrobić. Brawo Ty!
Basiu ciężkie czasy oby jeszcze gorzej nie było. Bo nie wiadomo czy w przyszłym roku znowu nie będzie się trzeba szczepić. Ten wirus ciągle będzie bo ludzie się przemieszczają po całym świecie.
Ela,.co zrobić żeby szmaragdy zaczley tworzyć ekran. Mają ze 2 metry, sądziliśmy je z 7 -8 lat temu.w zeszłym roku je przycirlam w tym jeszcze ani nie przycirlam ani nie wyczyscialam środka...jedynie to nawóz sypnęłam...po jakim czasie u Ciebie zaczęły tworzyć ekran?
Bo działka spora ponad 40 arów. I wydmuchow nie było wyjścia szybko osłonić i nie wielkim kosztem. Na początek 170 Brabantow od strony zachodniej.
Szmaragdy i Brabanty mają ok 3,5 metra.
Pamiętam te puszki faktycznie takie duże były ja też mam już cztery po karmie dla psa oglądałam w sklepie takie małe konserwy po paprykarzu ale one mają nadruk, nie papierowe etykietki, tak sobie planuję różne rozmiary tych puszek nazbierać
Też tuje bardzo lubię mam szmaragdy i Brabanty. Szmaragdy przycinam tylko czubki. Brabanty co 2 lata czubki i boczki są gesciutkie. Podsypane dobrze kora i linia królująca z 2 stron.
Tuje mają palowy korzeń ale tuż pod powierzchnią maja pajęczynę korzenkow z których czerpią wodę i składniki odżywcze więc jak korzenie mają konkurenta silniejszego to słabo rosną. U mnie tuje niektóre mają po 12 lat.
Bardzo ważne dla tuji jest podlewanie i przynajmniej wiosenne nawożenie są później przez cały sezon zdrowe i ładnie rosną. Nawet w listopadzie podlewam tuje. Czasem też nawoze dolistnie w ciągu sezonu.
Nie lubią zalewania!!! Żółkną.
Mam tuji ok 300.