Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:28, 30 kwi 2014

Do góry
Ewa004.......Ewa, jeśli tak raj wygląda, nie zapowiada się źle, dzięki wielkie
rajska wisteria, początek, dziś już niesamowita była, ale byłam minut 5 w ogrodzie..

Jula....bardzo ci dziękuję chyba o to właśnie chodzi, że każdy ogród może być inny, jak my sami
dla ciebie kwitnąca tiarelka

Wilczyca....Ewa, cieszę się, ze było zabawnie i cycuchy takim powodzeniem się cieszą

Ogród Eli 11:21, 30 kwi 2014

Do góry
Ale trafiłam! W samą 200-kę
GRATULACJE!!!

Kwiatuszki dla Ciebie
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:20, 30 kwi 2014

Do góry
ewsyg/ Ewa.........,złapałam bakcyla od Bogdzi, ale kiedy będą wielkie, jak u niej?
azalie też fajne są, w sumie mam razem 7, dobre i to, bo jeszcze jest jedna wielkokwiatowa

Marzenko.......sama prawda, ale namieszali, niemniej różowe zmieniają kolor na biały, ale nie mam fotki, przy okazji..dzięki
za to buczki trikolor pokazały liście

Wiunia....dziękuję serdecznie

agatanowa/Agatko....byłam, widziałam, moje atakuje tylko mszyca, a to wygląda, jak podmarznięte, albo podjedzone przez poskrzypkę, identyczne ślady zostawia na liliach, ciachnij i odbije ładnie

Mirka, mam nadzieję, ze fajnie się spało, u mnie coś ostatnio kiepsko ze spaniem..pozdrawiam

makkasi?Kasiu....bardzo dziękuję zaczyna pokaz wisteria, tak jeszcze nigdy nie było

Pola, dziękuję za odwiedziny, pozdrawiam, ja ostatnio nieczasowa, dzis tak na chwilkę, aby nerwy uspokoić, ale odwiedzę wszystkich moich gości
tu moje drzewiaste, mam w sumie chyba 4-5, ale te dwie miały w pierwszym roku [po 1 kwiatku, w tym już jedna ma 5 i druga 3

w Oborze też mogą być ogrody 11:17, 30 kwi 2014

Do góry
Ivvvona napisał(a)
Alu, zrobiłam fotke mojego wiąza. Jak chcesz to zajrzyj do mnie.

Ja też mam dla Ciebie zdjęcia wiązów w podzięce za Twoje
w Oborze też mogą być ogrody 11:15, 30 kwi 2014

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Alu a gdzie posadzisz wiązy? Pozdrawiam

Przemku wczoraj zrobiłam takie ustawienie i myślę Chcesz pomyśleć ze mną??? te białe rh to tylko dla próby, bo docelowo mają być tutaj różowe i fioletowe

i przy zachodzącym Słońcu
w Oborze też mogą być ogrody 11:09, 30 kwi 2014

Do góry
elzbieta_g napisał(a)

a te dalej w donicy
pięknie kwitną, szukałam dziś tej odmiany ale nie było w mojej szkółce

Elcia czepiasz się szczegółów, wiesz że łatwo coś wysadzić z doniczki i wsadzić do ziemi, a co jesli to złe miejsce?? to ja wolę z doniczką biegać i przymierzać
Na dowód tego że moje doniczki pasują roślinkom, wciąż kwitnąca magnolia

i jeszcze pąki są Czy słupek po kwiatku się odłamuje, czy się zostawia?
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 11:08, 30 kwi 2014

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Aguś u mnie wcale nie idealnie jabłonka rajska is dead chyba całkiem i migdałek zwiędnięty. Migdałek jak się nie weźmie to wywalę ale jabłonki strasznie mi żal Te piękne bordowe listeczki i kwiatuszki Buuuu

Jak się nie uda, to zamieniamy na ładniejsze, Gosia, ja stostosuję się do dekalogu Danusi, mi to już nawet pomaga, potrzebowałam takich słów, brzydkie to wyciep, choruje to wyciep, co ma rosnąć to będzie rosło.......................teraz to ja muszę już rozpocząć walkę z obślizgaczami i mszycami, bo zjadają mi wszystko, a krocionogi wlazują mi do domu....................będę je odpowiednio dokarmiać i bombardować czym siem da.....................hey szabelka w dłoń

Uśmiechnij się

buziaki

Moje trudne początki, domek przy lesie. 11:07, 30 kwi 2014

Do góry
Wczoraj wybrałam się do szkółki, tyle hektarów drzew i krzewów, kwiatów, można po prostu zwariowac, ale ja skrupulatnie zrealizowałam zakupy z listy, co prawda częściowo,

Lewy narożnik:
tak mam zamiar zasadzić 4 kulki i 3 szmagargdy, jałowce z wierzbą chyba przesune w prawo.

Prawy narożnik z zakupionym dereniem. Świerk pięknie powypuszczał, jestem z niego dumna

I jak , może być?
w Oborze też mogą być ogrody 11:02, 30 kwi 2014

Do góry
iwonaal napisał(a)
Al bonzai śliczne, zmiany w ogródku również. A na szparagi, to mi apetytu narobiłaś.

Jak Ci się bonzai podoba, to dam jeszcze 2 zdjęcia, po grabieniu

A pomiędzy nimi ulokowały się gwoździki
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:59, 30 kwi 2014

Do góry
Tess....dzięki, dowcip super, masz fajne poczucie humoru

Justyna........cycki kupiłam w pobliżu Marzenki, jakaś giełda była i tam je wzięłam
propozycja spotkania przyjęta, dogramy szczegóły i już się cieszę na sadzonki, a ty może u mnie sobie coś wypatrzysz

Anitko........ciut jednorocznych, jeszcze 30 sztuk mi potrzeba, w innych miejscach był siew, co wzejdzie zobaczymy dzięki, te żurawki są mocne, taka odmiana, bo mojej zasługi chyba nie ma
rojniczki też sobie wzięłam

Gierczusiu, w miarę już ogród poznałaś, teraz z Ulą na żywo obejrzycie, zakładam, że nadal w planie wypad do mnie
orliki choć w innym miejscu nie połamane, no i czosnki idą, ale też inne miejsce, bo pod drugim murem jeszcze koloru nie widać
Ogród nad Nogatem 10:57, 30 kwi 2014

Do góry
Witam, widzę że Danusia zaprojektowała Ci pięknie tą rabatkę w dziale przedogródkowym

Pozdrawiam!

kamilcia_w napisał(a)
Co mogę zrobić żeby ktoś coś mi podpowiedział

Tymczasem dosypałam kamyczki, czekam na majówkowy deszcz żeby je umył

Ogródek Hanusi - kolejny sezon 10:56, 30 kwi 2014

Do góry
pozdrówka zostawiam serdeczne Hanuś

Ogrodowy spektakl trwa ... 10:52, 30 kwi 2014

Do góry
mira napisał(a)
taki grzyb się pojawił macie takie coś?

pozdrawiam i szykuję się na mszyce jutro

A na czym to wyrosło?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 10:51, 30 kwi 2014

Do góry

Irenko, u mnie tak wysiewają się niezapominajki. Są wszędzie. Białych fiołków u mnie nie ma. Muszę je gdzieś poszukać.

Robert, jak będziesz w moich okolicach, chętnie ci dam, mnóstwo tego u mnie
niezapominajki tez u mnie wszędzie, ale jakoś na fotach ich uroda nie wychodzi

no ja takie klimaty lubie i rewolucje też własnie sadze szpaler host zwykłych zielonych

co to jest z przodu ten szpalerek nie rozpoznaję

Mira, to złocień ogrodowy Clara Curtis, a dalej na końcu bodziszki, dziś juz po nich, na płask połamane
rewolucję mus dokończyć na jednej z cisowych rabat, na szybko przenoszone rośliny, w środku mi się nie podoba, będę dokładać stożki i kule z cisa i trzmieliny na pniu, a dopiero na pozostałej powierzchni byliny, na nowo ułożę, jak przekwitną

Tusiala/ Marta
jeśli mają zbrązowiałe kocówki, to tylko to ciachnij, reszta na nowo ze środka nowe puści dzięki

iwoonal.......dzięki wielkie, czasami jak nie patrze na chwasty, też lubię na nowo odkrywać zakamarki

Kondziu....no widzisz, dałabym ci, jak zawitasz, ukopię ci mnóstwo, bo one plenne bardzo

a teraz wylazły te ładne paprocie, choc pióropusz strusi też lubię
te wolno rosną, nazwę zapomniałam, ale chyba wietlica japońska, czy jakoś takoś...

AgnieszkaW....oj współczuję, na pewno nie jest lekko pracować w takich warunkach, ale na fotach tego nie widać
dzięki za pochwały, gdyby nie szkody robione przez psy, byłoby ładniej

a takie kfiotki w trawniku wyrosły
Marzenie o ogrodzie - ogród Mileny 10:32, 30 kwi 2014

Do góry
Milena7770 napisał(a)
To się z tymi begoniami wstrzymam, choć już bym chciała coś działać.Przerobiłam trochę rabatę od północy. Nie zasypałam korą i całe szczęście, jeden rh to ten pożółkły, nie wiem co z nim robić. Co tam jeszcze dosadzić, co przerobić ?????

Miałam w planie dosadzić jeszcze azalie japońskie i zasypać korą, ale teraz jak na to patrzę to mam wątpliwości.Nie patrzcie na krzywo posadzone hosty, one były pierwsze i tak jakoś wyszły, poprawię,

Witaj.

Na pewno posadź tu coś zimozielonego , bo to wejście do domu i musi być ładne cały czas. RH to dobry pomysł. Turzyce ładnie wyglądają w cieniu daja radę.

Z jakiej części podkapracia jesteś?
Ogródek Agam 10:27, 30 kwi 2014

Do góry
I świerki, na zdjęciach wyglądają na mniejsze i na pewno nie są takie wypasione jak Oli, ale dla mnie super. W porównaniu z tymi wypierdkami co sadziłam w zeszłym roku to olbrzymy

Piaskownia na zakręcie 10:15, 30 kwi 2014

Do góry
Wiosna jest cudna

świerk Fastigiata

Świdośliwa zawiązała owoce

Wiąz Wredei

Brzoza Royal Frost

Ogródek Agam 10:15, 30 kwi 2014

Do góry
Nie, no pięknie to wszystko wygląda w porannym słońcu. Bardzo estetycznie, nie zadużo kolorów, elegancja sama w sobie. Myślę, że dobre miejsce dla wisienek wybrałaś. Ciekawa jestem efektu jak korony podrosną. Rabata tulipanowa przepiękna. Też słyszałam, że z czasem tulipanów ubywa, ale doświadczenia nie mam, bo sama w zeszłym roku pierwszy raz sadziłam. Co tam, będziemy najwyżej dokupywać
Co rośnie pod tą wisienką obok tulipanów?

Igiełkowy ogródeczek 10:12, 30 kwi 2014

Do góry
Gosiniak napisał(a)
Tulipanowo:

Co to za tulipany? Tylko nie mów, że Angelique, bo się załamię. U mnie są pseudo Angelique
Ogródek Agam 10:03, 30 kwi 2014

Do góry
agam napisał(a)
Świeżutkie zdjęcia z telefonu, uwielbiam ogród z samego rana

Co tu masz posadzone te małe sadzonki, bo chyba je sama robiłaś??
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies