Groszek wieloletni już w kwiatach
szachownica kostkowa ,nie wiem skąd wzięła się biała ,ale jest piękna
i fiołeczek labladorski przecudnej urody razem z kopytnikiem
Grażynko woda daje faktycznie fajny klimacik ,jeśli nie masz małego stawiku to może małe ciurkadełko w kamieniu tez daje fajny efektcałość jednak to posadzone rośliny i można stworzyć romantyczny zakątek
A kalina w tym roku faktycznie super,jeszcze tylu kwiatów nie miała
przekwitająca magnolia Nigra
Nie ma szans na przeczytanie wszystkiego ale zaczelam od konca i mam pytanko o roslinke z ponizszego zdjecia, co to takiego ?
i jeszcze widzialam u ciebie taką scieżkę z kamieni, czy to sie robi przed wysiewem trawy czy po ?
co to za kamienie ? musza byc bardzo plaskie ? lupek sie do tego pewnie nie nadaje ?
Sadziłam pomidory....zaczęłam od przygotowania ziemi.Kompost wymieszałam z przerobionym obornikiem,skorupkami od jaj i popiołem z kominka.
Pomidorki bardzo wyrosły,oberwałam listki na łodyżkach.zostawiłam tylko po dwa w dół od pączków.
Na dno donic włożyłam skórkę od banana...
Płasko układam korzenie i pozbawioną liści łodygę układam wkoło doniczki i przesypuję ziemią.
tak posadzone pomidory pierwsze grona zawiążą nisko,za drugim listkiem
...i już ustawione na ścieżce czekają na jedzonko z pokrzywy...
Witam Elu dzięki super że ci się podoba kropelka a zadaszenie właśnie się przykręca rękami eMMuśia mojego, robota mu się pali w rękach a tak same deski Pozdrawiam serdecznie
Cyprysik Lawsona ‘Filip's Golden Tears
Zakup z tego tygodnia. Może nie raryras ale stosunkowo nowa odmiana.
Wąskokolumnowa odmiana cyprysika o płaczącym pokroju dzięki zwisającym pędom oraz mocno przewieszajacemu się pędowi wierzchołkowemu przewodnika. Lekko pochylona sylwetka. Zabarwienie łusek zielonożółte do złotego. Wysokośc do 6m. Gorzej z mrozoodprnoscią. Strefa 6a-7b.
Też go mam i jest najpiękniejszy ze wszystkich, u mnie narazie w donicy już drugi rok i zimuje bez problemu. Planuję moja księżną wsadzić do ziemi , szukam dla niej tylko miejsca " specjalnego"
Wszystkie lilie pełne są kapryśne. i często zanikają... wymarzają, robią ie w czasie np mniej ładne.. Nie zawsze, ale u nich to częstsze niż w przypadku innych lilii.
I matka mojego dziecka powojnikowego Matka nieznana, dziecko nieznane... oj niedobrze