Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ogród Wioli 19:15, 24 mar 2014

Do góry
Działka duża to fakt ale co za tym idzie dużo pracy, no ale lepsze to niż ciasnota

A tu moje sobotnie prace.
Na tej rabacie 3 lata temu posadziłam cos co miało mi ją na obwodzie uzupełnić.... tak to wyglądało
w zeszłym roku wyglądało to już tak

i kwitnące

No więc postanowiłam to wywalić i posadzić żurawki

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:14, 24 mar 2014

Do góry
Bardzo mi się podoba - berberys 'Admiration . czy możecie mi doradzić w którym miejscu powinnam go dosadzić i czy będzie pasował o. nie wiem czy bardziej z przodu czy lepiej z tylu. Za tym bukszpanem jest bardzo pusto.

Mam tu perukowca, dwa bukszpany, miskanta i hortensje bobo i te trawki niedźwiedzie futro.
Moja "przyziemna" :) pasja 19:13, 24 mar 2014

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Jagoda,
pokażesz miejsce na Umbry? Ciekawa jestem jaką kompozycję dla nich szykujesz
Choiny bardzo ładne kupiłaś. U nas też są niezbyt popularne i przez to raczej drogie. Za ok 80cm zapłaciłam w ub roku coś ok 35-40pln. I jak tu żywopłot z nich robić?

A ropuszka śliczna jest Jak z podręcznika. U mnie z ogrodowej fauny tylko nornice
Ropuszki choć pożyteczne.

Nornic współczuję. Miałam jakiegoś typu "rylce" w poprzednim domu. Na rabatach wiecznie wypukłe tunele i kopce spod kory, gdy się wydostawały na powierzchnię. A do tego krety. Walka z wiatrakami... Mam nadzieję, że od Ciebie szybko się wyniosą.

Z choiny jestem zadowolona, tym bardziej, że nie była droga 14,10zł/szt, a takie 110cm, już duże i gęste - 24zł. W świetle przyszłych hurtowych zakupów na inne rabaty... odpuściłam te większe .

Umbry skończyłam niedawno sadzić, bo były bez doniczek. Tym samym przystąpiłam do realizacji projektu :

Rabata z umbrami będzie prostopadła do betonowego płotu i murku, ale w stosunku do końca murku cofnięta w głąb działki. Taka prosta, bardzo jednolita rabata o długości 8m. Przed berberysami nie wiem jeszcze co będzie. Myślę....
Ogród Eli 19:13, 24 mar 2014

Do góry
dubelek więc Matyldę zostawię
W cieniu - zacieniona 19:12, 24 mar 2014

Do góry
Robertop napisał(a)
Bogusiu, podziwiam Twoje rozsady
Rozsad u mnie sporo,mniej kwitnących na Zacienionej...pozdrawiam.
W cieniu - zacieniona 19:10, 24 mar 2014

Do góry
nebel napisał(a)
Prawdziwy z Ciebie "pracuś" Bogusiu
Właśnie dlatego lubię tu zaglądać. Takie osoby jak Ty motywują mnie niesamowicie
Ewo...lubię to robić...a łączenie przyjemności z pracą daje dużą frajdę.Pozdrawiam serdecznie.
Grzybienie w naszych stawach - Nymphaea 19:10, 24 mar 2014

Do góry
Ale zestaw, ciekaw jestem wanvisy - proszę komentuj w sezonie jak rośnie.
'Texas Dawn" piękna żółta odmiana o dużych i wyniesionych kwiatach ponad lustro wody, jest wśród moich faworytów, no i oczywiście 'Perry's Orange Sunset', z nazwą trafili w dziesiątkę, sam zobacz .

Nawożenie przy rozsadzaniu. W stare kosze, wtykam kostki osmokote w połowie kwietnia.
Ogród w skali mikro :) 18:56, 24 mar 2014

Do góry
gierczusia napisał(a)

Dziewczynki ... Mam dziś zebranie z rodzicami w robocie więc mam lekki szał ciał ... Ale tak na szybciora wpadłam ,żeby Wam pokazać ,że wiosna na bank już u nas jest .... Zobaczcie jakie mnie ładne Boćki pod domem przywitały..,,, może to kuzynki naszego Bociusia

Słabe zdjęcie , była mgła.. No i z auta ... Ale takie fajne te Boćki ,że się opanować ńie mogłam buziam Wszystkich goorąco

Eluś czyżbyś chciała nam o czymś jeszcze nam powiedzieć ...... bo to, że wiosna już jest to wiemy....
Piaskownia na zakręcie 18:56, 24 mar 2014

Do góry
ewsyg napisał(a)

Dokładnie tak jak piszesz to zależy od ludzi. Gdybym na początku trafiła na tą panią która była na końcu wyszłąbym z innymi odczuciami. To mnie nie zraziło do Obi.

Ja zawsze staram się tłumaczyć ludzi że zmęczeni że zły dzień mają itd. Niestety bardziej skutecznym działaniem jest ochrzan. ci co się awanturują zawsze dostaną to czego chcą Ja jednak nie potrafię

O 200 bym przegapiła Gratki

Co się stało kwiatom ... 18:53, 24 mar 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

Krokusy w Dolinie Chochołowskiej.

No to TO jest ŁĄCZKA KROKUSOWA .... może jednak u Eli za parę lat też tak będzie... biegnę jej powiedzieć ...

Reszta widoczków też piękna .... szkoda, że mnie tam nie ma
Dążenie do ideału, czyli trudna nauka pokory 18:53, 24 mar 2014

Do góry
izabela75 napisał(a)
Bukszpany wsadzone prawie, bo kilku zabrakło ( juz dokupione) czosnki wystawione do przymiarki i tak sobie myślę ze na trawy to chyba bedzie za ciasno tym bardziej ze bukszpan wiadomo się zagęści......

A wygląda to tak.......

Jest jeszcze opcja poszerzenia rabaty, ale to tyyyyle roboty a ręce już odmawiają posłuszeństwa, sąsiad nasz doktor grozi juz mi paluszkiem :/

Iza a czemu posadziłaś bukszpan w dwurzędzie??
Chcesz taki szerszy żywopłot??
Ja myślalam, że posadzisz rząd bukszpanu a z drugiej strony trawy i w nich czosnki...
Bo teraz to faktycznie za ciasno dla traw.

hmm..
węża zamówiłaś????
Ogród niby nowoczesny ale... 18:45, 24 mar 2014

Do góry
malkul napisał(a)
Uwielbiam taki rozgrzebany stan ogrodu Bo to oznacza zmiany a zmiana z reguły jest na lepsze!
dawaj foty!

No proszę Cie!!!
Takie coś mam

Ogród niby nowoczesny ale... 18:44, 24 mar 2014

Do góry
Mała część moich pomidorków

ciemierniki

i krokusy, które sadziłam jesienią..

Więcej fotek nie mam bo u nas zimno...i nie chce się z domu wychodzić
Rododendronowy ogród II. 18:33, 24 mar 2014

Do góry
Aneczka napisał(a)

Przytulam cię mocno

Aniu dzięki , jakaś łezka mi sie zakreciła w oku.Pozdrawiam serdecznie.
Piaskownia na zakręcie 18:30, 24 mar 2014

Do góry
Ewo, czy ta wyjątkowo 'uprzejma' obsługa w tym u mnie Obi?
Nawet jeśli nie, to jakoś nie lubię tam na zakupy jeździć. Raz, że drogo, dwa - jak intruz się czuję.

Edytuję, bo teraz dojrzałam tę okrągłą liczbę - kwiatuszka załączam

Ogród niby nowoczesny ale... 18:30, 24 mar 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Luken kuken a fot nie ma ponoć bałagan masz ale jakoś nie wierzę

Ale mnie podpuszczasz.... Kawałek wykopu widać...tam idzie woda...

Ogród u stóp klasztoru 18:26, 24 mar 2014

Do góry
MARTA --- Rojniczki pokaże jak się pozbierają po zimie ..a ja po ciachaniu mam do dziś nie sprzątnięte rabaty w tyle ...ręce mi opadły na amen ...
Gabriela wybawiła mnie dzisiaj z kłopotu ...bo jak znam swoją głupotę to bym na tym zimnie tyrała , a tak spędziłam miło czas na pogawędkach nie tylko ogrodniczych ....

MARZENKA --- czosnki naprawdę wielkie i te giganty i te mniejsze ...jednak coś im u mnie pasuje że się tak pięknie rozmnożyły .
dodatkowo zostawiłam pałki aż do jesieni i wysiały się super na rabacie .
oczywiście pisałam o tym że nasionka z pozostałych czosnków które były w kompozycji tarasowej też wysypały się nasiona .
zebrałam je i też wysiałam w lutym . moje zdziwienie jest wieeelkie bo w skrzynce wyszło co innego niż na rabatach ....na rabatach igiełki jak to czosnek a w skrzynce podobne do maku wzeszły ...no przecie taka ciapa nie jestem żebym mak z nasionami czosnku pomyliła ....nie wiem co jest grane ....

czosnki po przekwitnięciu ścinam i do amfory z patyczkami z giganteusa wędrują jako letnia kompozycja tarasowa

Skrętnik - rozmnażanie skrętnika 18:17, 24 mar 2014

Do góry
Leśne Wzgórze 18:04, 24 mar 2014

Do góry
Forsycja

Ukojenie dla zmysłów.....taki ma być mój ogródek 18:01, 24 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
wstawiam fotki miłorzębu z pakami, porównaj

Wiuniu, mój miłorząb wygląda całkiem podobnie jak Twój.
Myślałam, że potrzebuje jeszcze trochę czasu...
Ale jak patrze na zdjęcie Irenki, to już nie wiem co myśleć

Ech, wieczne stesy ogrodnika...

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies