Asiu na pierwszym zdjęciu to sa Danici ,chodzi mi o te które sa przy tym podwyższonym obrzeżu??? czy tam stoi piec na nóżkach piękne widoki na zdjęciach
Asiu masz dużo kamieni ,czy pod kamieniami masz włókninę ??
Nie Jagódko, to są tuje, które mój tata sam ukorzenił. A że nie miałam gdzie dać takich w przyszłości dużych form to od małego cięłam ale z daleka łudząco podobna. Nie znalazłam żadnego innego zdjęcia tak aby były w pobliżu tych tui właśnie donic - an zdjęciu zaraz za oczarem są Donica, wyżej kulku bukszpanu a na samej górze te od taty
Kamień mam wszędzie bo jest to materiał naturalny i najtańszy a pod nim mam geowłókninę
Pozdrawiam
Z bliska chyba też ta cięta tuja wygląda jak Donica
Dla Marty i nie tylko - moje cięte rośliny od podstaw - zwykły pokrój
po jakimś czasie zmieniłam wizję i zaczęłam pierwsze cięcia
w następnych latach już wyglądało lepiej
A tak dla porównania warunków glebowych, stanowiska i może sąsiedztwa i tego na ile pozwalamy rosnąć roślinie - na dowód, że chyba wszystko można ciąć
Tuje w tym samym czasie kupione, ten sam gatunek, tej samej wielkości - małe porównanie
Tuja - mała kulka za magnolią
w głębi ogrodu na środku zdjęcia
Asiu pięknie to wyczarowały Twoje rączki ,ja niestety nic nie przycinam w ten sposób ,jedynie korekty ,jak mojemu M właśnie pokazałam Twoje fotki to oczywiście zachwycony ,ale od razu oświadczył,ze on ciąć nie będzie trudno ,pożyjemy zobaczymy