Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ogrodowa przygoda Łukasza :)

Ewik 16:00, 14 maj 2014

Przeczytałam od deski do deski, cudnie w twoim żurawkowym ogrodzie,a metamorfozy super.
Urszulla 19:46, 14 maj 2014

Widać posadzoną trzmieline. Nie wiem co posadzić w tym pustym polu w łezce z bukszpanu... jakoś trzmielina po całości mnie nie przekonuje

Ja u koleżanki też wymyślałam czym podsadzić trzmielinę na pniu
i zdecydowałam się na żurawki Marmelade albo Southern Comfort albo jakieś bordowe.
Ty możesz dzielić swoje żurawki i całą przestrzeń wypełnić jednym rodzajem

Takie wypełnienia u Syli możesz pooglądać uwielbiam je
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2587-ogrod-sylwii-od-poczatku-czii?page=135
tabliczkazna... 01:08, 15 maj 2014

Witam Cię Łukaszu
Byłeś u mnie, powitałeś wracam więc z rewizytą.
Po lekturze pierwszych 60 stron odpadłam - po pierwsze: pasja, pasja, pasja... Gratuluję i podziwiam.
Po drugie - zaraziłeś mnie tymi żurawkami. Tez już zamówiłam do siebie. Podsadze nimi hortensje, czuję, że na tym się nie skończy
Ale przez te Twoje zdjęcia liliowcow spać nie mogę

Zostaję na dłużej tu, bardzo mi sie podoba
Mille 10:15, 15 maj 2014

W otoczce z bukszpanu fajnie wyglądają lawedny albo róże jakieś niskie, okrywowe. Nie wiem tylko ile tam miejsca jest i jakie warunki, troszke nie na bieżąco jestem

Skalniaczek cudny, najładniejszy na forum Nie wiedziałam nawet, że niektóre okazy z Twoich fot zimują u nas.

Pozdrawiam
Luki 10:27, 15 maj 2014

Aganiu oczywiście przywioze chociaż te prognozy nie są optymistyczne, ale bardzo chciałbym jechać. Rozchodnika też przywioze, mam w doniczce, ale miernie rośnie to odkopie ze skalniaka ładniejszy

Agato ja również mam żurawki już wybrane w Rudniku, ale właśnie czekałem aż podrosną i niedługo jade sobie odebrać

Ewo bardzo mi miło, że poświęciłaś czas i za pochwały

Ula dziękuje za propozycje Żurawki tam będą w pewnym układzie, więc musi dojśc tam coś innego. Już pewną koncepcje mam, ale muszę zobaczyć na żywo niektóre rośliny, aby zdecydować, a mam nadzieję, że niedługo kilka ogrodów odwiedze

Marto bardzo mi miło, a takie pochlebiające słowa dają energie, aby było coraz lepiej. Dziękuje.
Żurawki jak dla mnie są najlepszą byliną dodającą koloru na rabatach i mimo ich kilku minusów dla mnie są bezproblemowe, a minusy widać gdy ma się ponad 100 różnych odmian
W tym roku masa nowych liliowców zakwitnie, więc dla dobra zdrowia i snu radzę nie zaglądać Oczywiście żartuje i zapraszam jak najczęściej.

Mileno bardzo dziękuje. Wyróżnienie skalniaka na prawdę bardzo zobowiązujące Muszę się postarać, aby nadal wyglądał dobrze, a kilka nowości na niego już mam
Różom ja podziękuje, bo jestem w poważnym konflikcie z tymi osobniczkami, z lawendy na pewno cieszyła byśie siostra i moja mama, ale nie wiem czy dam im taką przyjemnośc
Agatan24 10:33, 15 maj 2014

Wczoraj przejeżdżałam koło szkółki i widziałam że dużo tam roślin ale strasznie padało i nie wchodziłam. Mam tylko nadzieję że jak tam zajrzę to jeszcze coś tam będzie
Pozdrawiam
Gabrysia_ 10:53, 15 maj 2014

Luki...jak ja długo do ciebie nie zaglądałam,a tu takie piękne zmiany,zaszalałeś bukszpanowo...ale efekt powala ...pewnie przyjemniej sie teraz wraca do domu
Napracowałeś się,brawo
Gocha 10:55, 15 maj 2014

Łukasz a może nie lawendę tylko perovskię tam posadź. Wprawdzie rośniedużo wyższa od lawendy ale chyba y tam pasowała. Ja dopiero muszę posadzić zakupione rośliny ( jak przestanie lać ), najpierw były plany na posadzenie lawendy ale je zmieniłam. Jesienią będę mogła powiedzieć czy to był dobry pomysł. Pozdrawiam
Kindzia 18:18, 15 maj 2014

Nie będzie mnie Łukaszu w Pisarzowicach, muszę zrezygnować z Twojego rozchodnika...
Mala_Mi 18:51, 15 maj 2014

Nie doradzam co, bo każdy sadzi co mu w duszy gra...
Liliowce i bukszpany - moim zdaniem odpada... nie ta bajka..
Perwoskia nawet ta niska, nie pasuje mi .. to bylina która dobrze wygląda w kompozycjach.. i późno startuje... i ma pokrój taki dowolny..swobodny..
Żurawka Rio piękna..
Podoba mi sie kolorowa fala.. i może nie jest to ogrodowiskowe, ale dla mnie bomba.. taka energetyczna bomba Zwłaszcza, że są dobrane pokrojem.
Pod trzmieliną jak chcesz cos pośredniego.. to może azalie japońskie.. u siebie dziś pokazywałam keremsiny
teraz

jesienia

A latem masz byliny.. pokrój możesz trochę korygować przycinaniem. Azalie wielkokwiatowe masz, wiec możesz i azalie japońskie posadzić..

Fotki usunę jak obejrzysz, bo u mnie chciałam ci powiedzieć gdzie pokazywałam i tez już znaleźć nie mogę.. samo tak pędzi..