Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy ".img"

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 21:23, 15 kwi 2014

Do góry
butterfly napisał(a)
A żeby zobrazować jak się powoli robi...

Całe lato będę tą darń zrywać... Normalnie mnie trafia... ale szkoda trawy, bo ładna, i trzeba ją gdzieś położyć. Ale pod koniec to już naprawdę spore kawały tej trawy wycinałam - ćwiczenie czyni mistrza...

Jeszcze dużo pracy tu czeka bo i ziemi trzeba dosypać, i posypać korą...

Teraz coś co misie lubią najbardziej

PRZED

I PO

Jeszcze świeżo malowana.
Już ją widzę w otoczeniu róż (za plecami będzie pergola)...

I na koniec pięknie ukwiecona Amanogawa

witam
Jak zobaczyłam tą ławkę, to aż mi się śmiać zachciało - mam dosłownie identyczną, choć białą. Rozbrojoną przez moich chłopaków, i też w tym roku planuję przeprowadzić jej metamorfozę Mam nadzieję, że u mnie efekt będzie choć w połowie tak dobry jak u Ciebie... Czy ta ławka też w "spadku"? Pozdrawiam, czytam dalej
Leśne Wzgórze 21:19, 15 kwi 2014

Do góry
Mathildis napisał(a)
zabawa w gonito

głębokie spojrzenie w oczy

Matylda no normalnie zazdraszczam
Minimalizm z odrobiną romantyczności 21:17, 15 kwi 2014

Do góry
a tu siano, jak mój M określił
zeszłoroczne gracki

Klon palmowy wypuszcza listki, ale jedna najwyższa odnoga niestety uschła..

hiacynty kończą swój popis...

a szafirki przeżyły, chociaż nie dawałam im szans po przesadzeniu..

Kwiaty z ogródka Marty :) 21:16, 15 kwi 2014

Do góry
mój nowy nabytek - liliowiec - bardzo jasny, niemalże biały, właśnie o takim marzyłam

a tutaj biała hosta - ta biała plamka
jeszcze tylko jedna odmiana host została mi do zakupienia (tak myślę o funkii Patriot) i jedna rabatka będzie gotowa
Co z tym ogródeczkiem począć 21:15, 15 kwi 2014

Do góry
ewa004 napisał(a)
O takie sobie szklane jajcochy kupiłam

Pienkne jajcochy a na dodatek pod kolor do moich
Pszczelarnia 21:14, 15 kwi 2014

Do góry
"Tu i ówdzie widniały wśród trawy ślady ścieżek a w narożnikach były altany z wiecznie zielonych roślin, z kamiennymi ławeczkami i kamiennymi, omszałymi urnami.(...) Tak te kiełkujące roślinki to pewnie krokusy albo przebiśniegi, a może żonkile - szeptała radośnie."

Minimalizm z odrobiną romantyczności 21:11, 15 kwi 2014

Do góry
Bratkowo

i tu...

i oniecane zdjęcia zakupionych trawek, roplenica...

Pszczelarnia 21:05, 15 kwi 2014

Do góry
"Rudzik sfrunął z gałązki i przeskakiwał z krzaczka na krzaczek (...). Ćwierkał i miał bardzo zaaferowaną minę, jakby chciał jej coś pokazać. Wszystko dookoła było dziwne i pełne ciszy. Mary zdawało się, że jest setki mil oddalona od wszystkiego co żyje, a mimo to nie czuła się tutaj osamotniona."
Dwa ogrody 21:02, 15 kwi 2014

Do góry
Gabriela napisał(a)

Zapowiada się rewelacyjnie ta rabata.
Czy to jajko we wianku to jest strusie?
Podziwiam też kolekcję sasanek. W starym ogrodzie udawało mi się je wysiewać, a tutaj już nie. Zakopywałam zerwane puszki z nasionkami po prostu obok. Może lepiej kiełkowały w piaszczystej ziemi, bo tam właśnie taka była.

Zobaczymy Ja pamiętam, jak tworzyłaś swoją z czyśćcem Dziś przyszły róże, namoczyłam i jutro na niej posadzę. Zastanawiam się, co tam jeszcze dodać: szałwię, ożankę, jarzmiankę czy niebieski bodziszek?

Jajko w wianku dobrze rozpoznalaś, to strusie. Ma tak idealną skorupkę, że szkoda mi było jej ozdabiać decoupage
Z sasankami robię podobnie, ale najlepiej rosną, kiedy wysieją się same.
Dla odmiany czas na zmiany... 21:00, 15 kwi 2014

Do góry
migawki z palcu boju

mamy żwirek

przyjechał 'ciężki sprzęt'

chłodziarka

nowa rabatka w tle, tzn. teren pod nią

więcej grzechów nie pamiętam, bo mi bateria padła

Pszczelarnia 20:59, 15 kwi 2014

Do góry
"Potem pełną piersią zaczerpnęła powietrza i spojrzała za siebie na długą ścieżkę, czy nikt nie nadchodzi. Nie było widać żywego ducha; zdawać by się mogło, że nikt tu nigdy nie przychodził. (...) Wśliznęła się do środka i zamknęła za sobą furtkę. Potem oparła się o nią plecami i zaczęła rozglądać się dookoła, oddychając pospiesznie ze szczęścia i radości. Znajdowała się w tajemniczym ogrodzie!"

Moja "przyziemna" :) pasja 20:59, 15 kwi 2014

Do góry
Znalazłam jakieś nędzne fotki cisa i to w dodatku od najgorszej strony. Muszę go jednak zwęzić, wtedy automatycznie się zagęści.

Nie zwracajcie uwagi na otoczenie, bo ten fragment jest przeznaczony do całkowitej zmiany.
Co z tym ogródeczkiem począć 20:56, 15 kwi 2014

Do góry
O takie sobie szklane jajcochy kupiłam

Pszczelarnia 20:51, 15 kwi 2014

Do góry
"Rozdział 8
Rudzik wskazuje drogę

Długo patrzyła na klucz. Obracała go na wszystkie strony i rozmyślała. Jak wiemy, Mary nie przywykła prosić starszych ludzi o pozwolenie lub radę, więc tylko pomyślała, że jeśli jest to klucz od zamkniętego ogrodu i uda się jej znaleźć furtkę, to ją otworzy, aby zobaczyć, co się dzieje z murem i co się stało z krzewami róż. Pragnęła tak bardzo zobaczyć ten ogród przede wszystkim dlatego, że od dawna był zamknięty. Wyobrażała sobie, że musi być całkiem różny od innych ogrodów i że przez te dziesięć lat musiał stać się miejscem niezwykłym."

Frances Hodgson Burnett, Tajemniczy Ogród, przekład Jadwigi Włodarkiewicz

Kwiaty z ogródka Marty :) 20:50, 15 kwi 2014

Do góry
Kwiaty z ogródka Marty :) 20:47, 15 kwi 2014

Do góry
Ogród cichy i przytulny 20:45, 15 kwi 2014

Do góry

To są 2 różne hortensje w doniczkach. Te akurat były przechowywane w domu, sama je rozmnożyłam odrywając młodą gałązkę z piętką na wiosnę. Większość hortensji zimuje w gruncie i mimo, że je okrywam gałązkami sosnowymi, lub ziemią kompostową co roku mocno przemarzają. Na wiosnę nawożę odpowiednim nawozem, a póżniej to tylko podlewanie i radość dla oczu.
Ogród w Puszczykowie 20:45, 15 kwi 2014

Do góry
wietrzyk napisał(a)
Słoiczki na druciku Dwa to tak ni przypiął, ni przyłatał, ale więcej drucików nie mam niestety

Ale śliczne dwa to więcej niż jeden A jak tam sadzenie Asiu Buziam
Kwiaty z ogródka Marty :) 20:38, 15 kwi 2014

Do góry
chwilke mnie nie było, grypa mnie do łóżka przykuła na parę dni, ale w końcu lepiej się poczułam i wyłoniłam się na zewnątrz kilka najświeższych zdjęć z ogrodu
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 20:25, 15 kwi 2014

Do góry
Pierwsza sasanka już przekwitła

Hiacynty kwitną w najlepsze, a jak pachną!

Jeden kaput, więc zabrałam do domu

A te miały być podpędzone w domu przed świętami, ale w tym roku trzeba by je raczej hamować w lodówce (są zadołowane w doniczkach, zobaczymy czy do niedzieli będą jeszcze ładne)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies