Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Miejsko & sielsko 12:06, 05 mar 2014

Do góry
słoik z OBI
Miejsko & sielsko 12:05, 05 mar 2014

Do góry

Miejsko & sielsko 12:04, 05 mar 2014

Do góry
na zdjęciu
Miejsko & sielsko 12:04, 05 mar 2014

Do góry
na zdjęciu
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:57, 05 mar 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Nie tyle niewiarygodne co przepiękne

Marta, tylko dzięki cięciu, inaczej byłyby mizerne, cięcia nie dokończyłam, musiałam zbierać się do pracy, może jutro rano dokończę, o ile jakiś ,, Filip z konopi nie wyskoczy'

pigwowiec ruszył na dobre, choć pierwsze kwiaty miał w styczniu, jak była u mnie Danusia

ruszyły złocienie ogrodowe Clara Curtis i dziewanna

Miejsko & sielsko 11:54, 05 mar 2014

Do góry
ewakatowice napisał(a)
wiec... jako, że podkreślam póki co nie jestem specjalistką od bukszpanów.... jeszcze jedną akcje mi zorganizujecie to zostanę i pieczątkę sobie wyrobię

Ale kulasy
Miejsko & sielsko 11:52, 05 mar 2014

Do góry
wiec... jako, że podkreślam póki co nie jestem specjalistką od bukszpanów.... jeszcze jedną akcje mi zorganizujecie to zostanę i pieczątkę sobie wyrobię
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:50, 05 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
U nas zero padania z nieba...

dziś ponoć ma padać, czekam jak na zbawienie

i cd o lawendzie

młode ubiegłoroczne sadzonki, ścięłam leciutko, tak jak na fotce

a tak w sezonie kwitną te lawendy, które tak nisko ścięłam, niewiarygodne?
Ostatnie zdjęcie do kopiowania u mnie.A co do młodych sadzonek lawendy to te które dostałam od ciebie ukorzeniły się ładnie i co też leciutko przyciąć aby się rozrastały.Pozdrawiam
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:42, 05 mar 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)
Rzeczywiście to jest radykalne cięcie
A teraz można przesadzać tulipany, które są tam gdzie nie trzeba? Czy lepiej poczekać aż przekwitną?

Marta, stare krzaki lawendy trzeba tak ciąć, bo inaczej są dołem łyse, mam w tej materii doświadczenie
co do tulipanów, dopiero po przekwitnięciu przeniosę, o ile zakwitną, bo w gąszczu lawendy mogły osłabnąć..
tu mam kolejną taką starą, też ścinam do ziemi, aby miec w sezonie taki efekt, to 1 sztuka tu rośnie, ale o średnicy 1 metra
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:40, 05 mar 2014

Do góry
U nas zero padania z nieba...

dziś ponoć ma padać, czekam jak na zbawienie

i cd o lawendzie

młode ubiegłoroczne sadzonki, ścięłam leciutko, tak jak na fotce

a tak w sezonie kwitną te lawendy, które tak nisko ścięłam, niewiarygodne?
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 11:34, 05 mar 2014

Do góry
Tusiala napisał(a)

Ha

To przy okazji relacja z dzisiejszego ranka, bo wyszłam do ogrodu szukać psa, rottki takie duże, ale jednak przepadła i szukałam i miałam cykora, ale wszystko dobrze się skończyło
żeby odreagować stres, ruszyłam w lawendy pod domkiem letnim, ostatnio przy robotach ucierpiały, ponadto, to bardzo stare okazy, więc zdecydowałam się na radykalne cięcie i odmłodzenie, bo dzięki temu w sezonie są piękne

tu rosną w szpalerze, jest ich dużo, bo ciągle się nasiewały i rozrastały

nawet jakieś dawno temu tulipany wśród nich znalazłam, trzeba wykopać i przenieść, gdzie indziej

taka sterta ściętych i poniżej pokazałam, jak nisko cięłam

Ranczo Edy 11:23, 05 mar 2014

Do góry
Deszczowo
Ogród w cieniu brzozy 10:51, 05 mar 2014

Do góry
irena_milek napisał(a)
Wszystkie piękne, a ta Nymphe bardzo podobna do Sorbet, tylko czy pachnie jak ona?
Ciekawa jestem, jak u mnie w tym roku poradzą sobie piwonie sadzone na jesień, dostałam od znajomej, a jej okazy to stare pachnące odmiany
Dużo tych piwonii, w sezonie robią pewnie olbrzymie wrażenie, ja nawet same liście lubię, też są ładne
Ta biała w towarzystwie czosnków i róż fantastico wygląda

Sorbet nie mam, ma chyba większą czuprynkę w środku, moją muszę powąchać, ścinałam do wazonu dla zapachu raczej te odmiany pełne, a te typu japońskiego podziwiałam na rabacie.
Jeszcze raz białe plus irysy
Kwiatowy ogródek Monteverde 10:51, 05 mar 2014

Do góry
Dzisiejsza kartka
Mój skrawek zieleni 10:51, 05 mar 2014

Do góry
U mojej sąsiadki rośnie w pełnym słońcu od południ jeszcze oparta o białą ścianę domu i jest cudna....tylko akurat ta z białoobrzeżonymi listkami....

Chodzi ci o taką ? http://regiodom.pl/portal/sites/regiodom/files/imagecache/655x/images/regiodompl/23/trzmielina-na-niski-zywoplot.jpg?lkd80j

Fajnie mogła by wyglądać w zestawieniu z lawendą.
A jakbyś się nie mogła zdecydować... zobacz na kawałek ogrodu szefowej... Ona zawsze ma świetne rozwiązania.....bukszpan, a pod nim (w sumie, to nie wiem co to jest, wygląda bardziej jak tojeść rozesłana) mogła by być np trzmielina płożąca żółta, a za tym wszystkim twoja lawenda...

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:18, 05 mar 2014

Do góry
No Gabrysiu styropian już Ci nie grozi
Mi został jeszcze garaż (dołączone foto) dlatego nic na razie tam nie wsadzam. Szkoda mi by znów się roślinki zmarnowały. Ale kiedy to będzie? Nie wiem.

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:08, 05 mar 2014

Do góry

W przyszłości? Domek zatopiony w zieleni.... 10:07, 05 mar 2014

Do góry
Aniu u mnie to tak wyglądało jak przyszli fachowcy

Mój skrawek zieleni 10:04, 05 mar 2014

Do góry
Podjęłam decyzję, zacznę realizacje od części frontowej (od najmniejszej rabatki jak nie wyjdzie to chociaż będzie mało do naprawiania ha..ha..), bo to widok który najczęściej oglądam z kuchennego okna. Muszę tylko zdecydować co posadzić.

32 to Miłorząb Mariken na pniu
33 to lawenda Hidcole Blue

no i nie wiem co będzie ładniej wyglądać jako obwódka do lawendy: taka żółtawa trzmielina czy bukszpan, a może coś innego?
W cieniu - zacieniona 09:51, 05 mar 2014

Do góry
jotka napisał(a)
Widziałam listki begoniowe Dzisiaj wsadzę swoje bulwy do doniczek i mam nadzieję, że jako cieniolubne na parapecie od północnej strony też ruszą ...
Jolu...begonie ładnie rosną w cieniu i w półcieniu...nie przypalają się listki.Na pewno jak przyjdzie na nie czas, to pokażą na co je stać.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies