Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wiosna idzie, tralala... 23:23, 27 lut 2014

Do góry
arcobaleno napisał(a)
Każdy dzień zbliża nas do wiosny !

U mnie dziś tak

ooo w czort!!!krokusy w lutym????????????szok!!!

piknie!!!
Kwiatowy ogródek Monteverde 23:18, 27 lut 2014

Do góry
Na dobranoc troszeczkę wiosennego koloru

w Oborze też mogą być ogrody 23:18, 27 lut 2014

Do góry
Alisonek napisał(a)

I moja podręczna chemia dla roślinek i woreczek nasion facelii

wszyscy z facelią szaleją... muszę to przemyśleć.
Czarodziejskie miejsce na ogród dajany 23:10, 27 lut 2014

Do góry
Sonka napisał(a)
Danusiu, podgladam często, chwila z ogrodami daje mi odprężenie i chęci do działania , choć tych nie brakuje.Teraz tak, floksów tych płożących nie mam ale nie mam gdzie ich posadzić, więć dziękuję.Teraz parę słów dorady, proszę nie obraź się ale wiem że jeszcze jesteś na etapie nauki sztuki ogrodowej, tak jak my wszyscy zresztą.
Dąbrówka rozłogowa, którą Ci przywiozłam ponoć rośnie też w słońcu. Moja rada, wykop ją całą porozdzielaj i posadz każdą roślinkę oddzielnie, one sie b dobrze przyjmują, można to zrobić już.Dallię, te kłącza, bulwy, które miałaś mieć w garażu, posadź do doniczki wysadzisz w maju do gruntu, można je porozdzialać jak jest duża karpa, chociaż nie wiem czy to twój kolor- są czerwone. Miskant to Kleine silberspinne, on ma ok 1m wysokości, żeby był niższy można ściąc kwiatostany, zakwita jak na miskanty szybko, w sierpniu chyba. Marcinki daj gdzieś do tyłu, żeby Ci nie psuły efektu rabaty różanej.Pytaj proszę, bo zapomniałam co tam jeszcze ci zawiozłam?
Na zdjęciu miskant jesienią

Zastanów się nad ligustrem, ja to juz przerabiałam i nie chcę go więcej, fajny jest, szybko rośnie, ale bardzo dużo przy nim pracy, byłam najszczęśliwsza jak go sie pozbyłam, a korzenie to filc sięgające daleko.

Krysiu twoje porady są bezcenne dla mnie ,oczywiscie ze jestem laikiem nie mam zwyczaju obrazać sie za prawdę a tak w ogóle to nie mam natury obrażalskiej Wszelkie uwagi są przeze mnie pożądane są również dla mnie lekcją,za co bardzo dziękuję .Wszystkie roslinki od ciebie wykopałam oprócz traw tak jak pisałas Nie znalazłam żadnych chwastów Podzieliłam Dąbrówkę i mam cztery sztuki .Dalie posadziłam w doniczce marcinki przeniosłam Miałam coś oprócz tego co w garazu ,czyli dalii też z kłączami ,podzieliłam ale nie pamiętam co to było.I jeszcze jakaś roslina której nie pamiętam zobaczymy jak się rozwinie Oprócz Miskanta były jeszcze inne takie grubsze łodygi traw Podzieliłam je ale jesienią przy wsadzaniu do ziemi ,pamiętam ze mówiłaś ze tak można .Te miskanty są piękne a ja własnie chcę taki wysoki Bardzo się z niego cieszę.Piszesz o ligustrze to ze moze jest pracochłonny to mnie jeszcze tak nie przeraża ,ale te korzenie już zmartwiły sięgające daleko ,czyli jak są długie w głąb rosną czy na boki?
Mazurkowo 22:59, 27 lut 2014

Do góry
Elik napisał(a)
Nie mogę się już doczekać wiosny. Słońce pięknie przygrzewa, CHCIAŁO BY SIĘ Paluszki swędzą....15 lutego wysiałam.
....

Lobelię:

Oczywiście ile mogłam popełnić błędów - to popełniłam Lewkonia to drugi rzut - bo pierwszy zmarnowałam. Za dużo podlewałam i nasionka i młode siewki szlag trafił. Z pierwszego rzutu odratowałam parę siewek białej lewkonii - popikowałam bo MUSIAŁAM je przesadzić. Zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Nie zrażam się, a to że coś rośnie- daje niesamowitą radochę!

Co prawda lobelia zwisła w ogóle mi nie wzeszła, a z szałwii błyszczącej jednorocznej dosłownie JEDNA siewka. Nie zrażam się. Zakupiłam po paczce nasion innego producenta i jeszcze wysieję, a co! Wolnego place mam w bród. Jak będzie odrobinę kolorowo od letnich kwiatów to tym lepiej.

Z innych prac - w sobotę przekopaliśmy wspólnie z Panem Mężem 100 (słownie; STO) metrów kwadratowych ugoru na przedłużeniu trawnika. Ręce odpadają ale jest fajnie. Mam nasiona facelii błękitnej i chcę ją wysiać w miejscu gdzie mam mój sad - kolejne sto metrów do skopania. Aaaaaa! A to na przedłużeniu trawnika - zastanawiam się. Kusi by posiać trawę, bo nie trzeba by wtedy przekopywać tej facelii... Z drugiej strony ziemia kiepska i tak już męczymy się by z naszej trawy w ogóle COŚ było, może ta facelia coś by pomogła. W końcu nawóz zielony... Muszę pomyśleć.

Do lobelii w ogóle ale to w ogóle nie mam cierpliwości, nie martw się ta zwisająca podobno tylko fachowcom dobrze wschodzi
100m2 powiadasz a ja się dziś cieszyłam że udało mi się jakieś 6m2 skopać ale na więcej sił i czasu brakło
Leśne Wzgórze 22:55, 27 lut 2014

Do góry
Elik napisał(a)
Cześć Aniu, zaglądam po prawdziwie zimowej przerwie... hi hi Fantastyczne zdjęcia wiewióry!
Pozdrawiam wiosennie.

Witaj po przerwie, cieszę się, że wiewióra się podoba
Lecę w kulki... 22:52, 27 lut 2014

Do góry
anna_studio napisał(a)
...jak pusto to KAPUSTA wpisze się idealnie

Kolorki subtelne...delikatne..tak jak lubię....krem,róż i delikatny srebrny odcień zieleni....
Aniu....mogą być takie kolorki ???
A....i kuleczki....obowiązkowo....maleńkie
Pozdrawiam Aniu....

Nadrabiam zaległości po przerwie i po prostu nie sposób przejść koło tych zdjęć obojętnie......
musiałam zacytować....
Testowe dodawanie zdjęć 22:50, 27 lut 2014

Do góry
no dobra, mam zainstalowanego internet explorera 10 i zobaczymy czy się uda, pierwsze podejście - to zdjęcie cudeniek które zagościły w naszym ogrodzie w zeszłym roku.
Co się stało kwiatom ... 22:32, 27 lut 2014

Do góry
Mirella napisał(a)

kwiaty mojego dzieciństwa....
tygrys bosssski, ale domowego lwa to chyba przegapiłam.....
Ogród u stóp klasztoru 22:26, 27 lut 2014

Do góry
AGNIESZKA ...no to kafffka ...kiedy wpadasz ?

BOŻENKA -----ciebie muszę słuchać ..kogo jak kogo ale ciebie muszę .

KASIA -- wiem że na forum bardziej teraz towarzysko się zrobiło , ale wiem po co tu wszyscy jesteśmy . chcemy wiedzieć co jest u nas do bani , a nie każdy chce poradzić ,żeby nie podpaść . ja jadę prosto z mostu ..ale nie muszę zawsze mieć racji . ale jak coś wiem z doświadczenia to radzę , bo wiem .

TERESA --- hasło na wiosnę u mnie TRAWA MUSI ODEJŚĆ .

EWKA --- dobrze piszesz ..ZARAZA . trawę muszę zlikwidować , tylko jak widzę ile roboty mnie czeka to słabnę . muszę wszystkie wyższe krzewy z obwódki koło drogi wysadzić .i co z tym zrobić ...ogród zapełniony a następnego bałagany sobie nie zrobię . swego czasu kupiłam za namową kogoś coniki , które miały być miniaturowe .....ładne miniaturki wyszły ...rosną jak szalone i już teraz widzę że żadne
miniaturki to nie będą .....

Chyba ogłoszę wysprzedaż garażową z ogródka ...żywotniki wschodnie też do eksmisji , "malutkie "coniki do eksmisji ....
ło MATKO I CÓRKO .

Nasze kaktusy 22:18, 27 lut 2014

Do góry
Witam wątek jakoś się zakurzył , a więc może pokażę moje kaktusiki

Aylostera fiebrigii

Gymnocalycium

Rebutia pygmaea

To na razie na tyle
Leśne Wzgórze 22:16, 27 lut 2014

Do góry
Mirella napisał(a)
Kurcze jak tu pięknie,zostanę na moment nacieszę oczy

Oglądaj ile tyko pragniesz
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:14, 27 lut 2014

Do góry
I iryski...

I ciemierniki.. ale reszta w pąkach i czeka... nie wierzy pogodzie

A z jarzębiną się waham.. ciąć, czy nie ciąć... gałęzie poskręcane na ziemi leżą...

Ryby drą sie jeść,wygrzewają się na płyciźnie do słoneczka .. zgłupiały... oj napstrykałam fotek, ale na dziś wystarczy ...
Leśne Wzgórze 22:13, 27 lut 2014

Do góry
monteverde napisał(a)

Witaj oglądam te Twoje wiewiórki czy one są przez Ciebie oswojone, bo widać, że odważnie sobie poczynają na Twoich włościach fantastyczne zdjęcia pozdrawiam

Wiewiórki oswojone nie są, ale o ile ze mnie nic sobie nie robią i z tarasu możemy korzystać wspólnie to jednak na widok mojej suni wskakują na drzewo i z góry się wygrażają.
Moja sunia

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:10, 27 lut 2014

Do góry
I jakieś takie złapane na szybko w obiektyw..

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:08, 27 lut 2014

Do góry
I łączki krokusowe.. reszta gotowa do startu.. zanudzę Was krokusami Jeszcze ze 2 tygodnie, a może i 3 ...
Na foto z daleka nie widać, w realu widać. coraz ich więcej...

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:06, 27 lut 2014

Do góry
Tu i tam... ale te samotniki... w trawniku też takei mam... nie wiadomo skąd..

Leśne Wzgórze 22:06, 27 lut 2014

Do góry
Alisonek napisał(a)
eee 85 km to niedaleko
a Twoje rh i tak wyglądają o niebo lepiej od moich.
Pozdrawiam

Mała Eleczka 22:05, 27 lut 2014

Do góry
proszę bardzo
Ogrodnik Mimo Woli cd 22:04, 27 lut 2014

Do góry
Krokusy.. nieliczne na foto... bo w realu są tu i tam Są wszędzie

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies