Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Borówcowy raj

Borówcowy raj

agam 12:35, 24 kwi 2014

Borbetko śliczna wiosna u Ciebie, sad robi wrażenie.

Myślisz że te kulki się odrodzą? Moim też takie suche badyle sterczą po cięciu i coraz bardziej nachodzi mnie ochota do ich wymiany.
atena35 13:17, 24 kwi 2014

Śliczna ta wiosenna odsłona
Borbetka 14:41, 28 kwi 2014

Dziękuję bardzo Wszystkim za życzenia. Oczywiście dopiero teraz odczytałam. Dzień się zaczyna i nie wiem nawet, że już go prawie nie ma. Szarawo i noc. Nie wystarcza mi czasu na wszystko, ale jakoś trzeba radę dać. Wrzucam trochę fotek.
Zrobiłam nową rabatkę. Już nie mogę się doczekać, kiedy "sałata" będzie miała takie wielkie liście. Najbardziej mi się ta roślina podoba właśnie ze względu na te liście. Dziś zakupiłam też imponującą ilość specyfiku na ślimaki (2500m2 na wydajności). Żyję nadzieją, że jej nie zeżrą. Poza tym wreszcie tulipany widać. Już za chwilę będą białe główki.

Tu robota wre ... pomału niestety. Najgorsza praca dla mnie w ogrodzie to usuwanie darni i przerzucanie kompostu. Nie mam siły tego robić. Wkrótce jednak będzie "mała woda" z żwirze i niewidoczna studzienka.

Uzupełniona trawka rośnie:

Borbetka 14:48, 28 kwi 2014

Prawie się już wyrobiłam z cięciem. Zostały tylko niedobitki. Nowe Szmaragdy zrobiłam "na wąsko", a niedługo zakwitnie lilak Palibin. Potem będzie obcięty w małą kulkę w celu odmłodzenia.

No i jak ja mam wyrzucić tego złotlina? Jest tak piękny tego roku, że już wiem kto winien był od tylu lat za jego bladość ... zima wstrętna.
Z tojeścią to se chyba nie poradzę .

Borbetka 14:53, 28 kwi 2014

I na koniec:

Żywopłot z bukszpanu przy żurawce czerwonej usuwam. Nie widać tego koloru żurawki, więc rabata będzie o wiele większa i bardziej widoczna bez obwódki. I tak patrzę, że to na kiju z brązowym w środku też wyleci. To niższe piętro za wolno mi rośnie coś. Chyba przez cień.

Zmykam już i pozdrawiam. Bywajcie!
Zeta 16:16, 28 kwi 2014

O rany ta wielka kulka na wprost to buksik??
asica 17:42, 28 kwi 2014

Ależ wypieszczone
reniutek 19:51, 28 kwi 2014

Witam, poproszę o zdjęcie lilaka po obcięciu w kulkę. Mam trzy lilaki które od kilku lat nie kwitną. Nie wiem jak im pomóc. Może faktycznie radykalne cięcie pomogłoby im? Co o tym sądzisz?
Borbetka 20:31, 28 kwi 2014

Zeto, tak to jest bukszpan.
Asica - .
Reniutek - właśnie jak obetnę, to może nie kwitnąć za rok. Zobaczymy, ale wymaga już radykalnego podcięcia. Za duży jest i niekształtny.
Jagodaa 20:40, 28 kwi 2014

Monika, ale kulek przybyło u Ciebie! Nie dziwię, się, że rzadko ostatnio tu bywasz... Idealne są!