Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "brzozy"

Wzgórze chaosu 09:29, 01 wrz 2017

Do góry
Krakus napisał(a)
jałowców nie lubię ale dzięki za przestrogę jak gdzies w okolicy znajdziesz fajne brzozy to daj znać...doorenbos albo Fascination...

co pod brzozami planujesz? tylko jukki?

Na razie tylko jukki, może siwe hosty albo jakaś trawka też w zimnym odcieniu... Po wizycie u Kapiasów doceniłam moc iglaków w odciemniach zimnych: szarych, niebieskawych... Fajnie komponują się z bielą.

Białych sani nie planuję Ale stały się inspiracją do połączenia takich właśnie kolorów. Mam obok dwa srebrne świerki. I trzeci przerobiony na "niwak" a raczej dopiero jego zaczątek Pod nim bardzo kolorowe wrzosy. Wysadzę je na moje wrzosowisko, gdzie po zimie straciłam 18 dorodnych wrzosów. Pod niwak pójdzie 16 sztuk tylko białych. waham się jedynie nad kolorem liści, czy szara smutna zieleń czy bardziej jaskrawa żółtawa?
ogród z brzozami 08:55, 01 wrz 2017

Do góry
Witam. Ogród wygląda na zadbany i całkiem spory. Bardzo lubię brzozy...podoba mi się u Ciebie.
Ogród pod lasem 07:51, 01 wrz 2017

Do góry
UrsaMaior napisał(a)
Nie mam jednego źródła, jak widzę to kupuję, często teraz spotykam w szkółkach. Ostatnio duużą partię z wakacji w górach przytargałam, duże kępy za pół ceny były

Dziewczyny, tak poza tym to jesień już chyba. Mam pełno żółtych liści brzozy na trawniku.

No weż wypluj to słowo na J. Ja jeszcze chce lata, długo ,długo
Ogród bacowej 07:25, 01 wrz 2017

Do góry
Anusia napisał(a)
Super, dziękuję bardzo. Bardzo ładnie wyglądają. A przycinasz je czy sobie rosną jak chcą?

Przyciełam tylko dolne gałęzie jak brzozy były młodziutkie , żeby "podnieść "wyżej pień.
Ogród pod lasem 18:16, 31 sie 2017

Do góry
Nie mam jednego źródła, jak widzę to kupuję, często teraz spotykam w szkółkach. Ostatnio duużą partię z wakacji w górach przytargałam, duże kępy za pół ceny były

Dziewczyny, tak poza tym to jesień już chyba. Mam pełno żółtych liści brzozy na trawniku.
Kwitnące skarpy 09:36, 31 sie 2017

Do góry
Zastanawiam się co posadzić na skarpie za murem oporowym?, w pierwszej wersji miały być wiśnie ozdobne teraz się zastanawiam nad brzozami Betula Sentinelle D'Argent ´Minsent' lub dorenbosem?. Jeżeli wybiorę brzozy to podsadze je dereniami, śnieguliczkami, itp i jakieś trawy. Co wy na to
Ogród bacowej 07:48, 31 sie 2017

Do góry
Anusia napisał(a)
Ewa a podpowiedz na której stronie masz brzozy Dorembos bo przeglądam i wszystkie są do siebie podobne

Na tej rabacie są 4 szt.

Tutaj zwykłe, też ładne.

Ogród bacowej 07:42, 31 sie 2017

Do góry
Ewa a podpowiedz na której stronie masz brzozy Dorembos bo przeglądam i wszystkie są do siebie podobne
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 21:34, 30 sie 2017

Do góry
Aniu moje brzozy mają wysokość ok 120cm czyli mogę spodziewać szybkiego wzrostu. Paliki są potrzebne, gdyż w tej fazie przy dobrym wietrze mogłyby się złamać. Jak drzewka stężeją pójdą sobie precz Ja nie boję się zamawiać przez internet co prawda robię to rzadko ale jak do tej pory nie mogę narzekać. Paczki doręczane są w 24 godziny, więc rośliny przychodzą w stanie nienaruszonym. Chyba że masz jakieś złe doświadczenia i też zrozumiem Twoje obawy. Ja poszłam na żywioł
Wzgórze chaosu 10:25, 30 sie 2017

Do góry
jałowców nie lubię ale dzięki za przestrogę jak gdzies w okolicy znajdziesz fajne brzozy to daj znać...doorenbos albo Fascination...

co pod brzozami planujesz? tylko jukki?
Wzgórze chaosu 10:10, 30 sie 2017

Do góry
To miejsce przygotowałam na brzozy doorenbos.

Trudno zdjęciem oddać to miejsce, nie jest szersze po bokach. Lilak po lewej będzie przesadzony na wiosnę a na jego miejsce pojawi się jukka, taka jak po prawej. Jeśli jukki z brzozami będą dobrze wyglądać, dosadzę trzecią pośrodu.

Rabata ma 5 m na 1.20 (od tui do kamieni, które na razie muszą być bo grunt jest pochyły). Pozostaje mi tylko znaleźć ładne brzozy na wysokim pniu.
Trawiasto-hortensjowe ranczo ze stawem 08:51, 30 sie 2017

Do góry
Ogród prezentuje się wyśmienicie twoje trawy jak i byliny wyglądają super zauważyłem też fajne drzewa alejowe brzozy, ambrowce itp fajnie to wszystko masz ogarnięte
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 22:13, 29 sie 2017

Do góry
bacowa napisał(a)
Białe pieńki będą niebawem , te brzozy szybko rosną. Też takie małe u siebie sadziłam, a dziś to spore drzewa.

Ewa widziałam u Ciebie w wątku ale nie byłam pewna czy to te. Kupiłam miesięcznik Mój piękny ogród wrześniowy numer. Poczytałam o brzozach Dorembos bardzo mi się spodobały a decyzja o zakupie zapadła niemal, że natychmiast
W drodze do zieleni 22:00, 29 sie 2017

Do góry
no wyglada, ze wiesz poprostu ten kod zdjeciowy musi byc w innej linijce niz literki pisane. Na forum nie powinno sie wtawiac wiecej jak 4 fotki w jednym poscie.
Brzozy super Ci wyszly dla mnie to wyzsza szkola jazdy.

Zwierzaki super. Ja mam koty owce i przepiorki
Ogród Mirelli 16:36, 29 sie 2017

Do góry
Alicja kolejna zmiana hi hi, a już myślałam, że na 3 lata mam spokój ze zmianami

Ania brzozy widziałam Niech Ci zdrowo rosną
Niestety tak to już jest z tymi ogrodami, że ciągle coś by się chciało mieć inaczej, bo koncepcja się zmieniła i końca nie widać

Jola, Ewa myślę, że spokojnie rośliny powinny się zmieścić. Jestem mistrzynią upychania, ale tym razem wygospodarowałam więcej miejsca i powinno być ok

Iza z całą pewnością to nie ostatnia zmiana, ale ostatnia w tym roku Spoglądam na mój ogród i planuję co w przyszłym roku. Gęsto na rabacie ogiełkowej się zrobiło i tam muszę trochę wnieść świeżości i przestrzeni
Moja codzienność - ogród Oli 07:15, 29 sie 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Olu przy tych slupkach drewnianych to molinia to mialam na mysli, ale nie wiesz jaka. Napisz od kiedy posadzona czy takie jak na focie kupowalas.

Chce zrobic takie slupki ale z brzozy juz nawet mam pociete tylko grubsze i cienkie moze wiosna je zloze razem taka kompozycje w srodek nasypie ziemi i jakis bluszcz posadze albo powojnik.
Musze dobrze zaimpregnowac kore brzozy aby nie odpadla.

W zblizeniu ogrod bardzo ladny.

Molinie sadziłam zeszłej wiosny miała po cztery źdźbła
Brzoza to raczej długo nie postoi trzeba będzie za kilka lat wymienić, moje słupki są stalowe.
Mój ogród, czyli Skandynawia po krzyżacku 06:47, 29 sie 2017

Do góry
Białe pieńki będą niebawem , te brzozy szybko rosną. Też takie małe u siebie sadziłam, a dziś to spore drzewa.
Moja codzienność - ogród Oli 00:13, 29 sie 2017

Do góry
Olu przy tych slupkach drewnianych to molinia to mialam na mysli, ale nie wiesz jaka. Napisz od kiedy posadzona czy takie jak na focie kupowalas.

Chce zrobic takie slupki ale z brzozy juz nawet mam pociete tylko grubsze i cienkie moze wiosna je zloze razem taka kompozycje w srodek nasypie ziemi i jakis bluszcz posadze albo powojnik.
Musze dobrze zaimpregnowac kore brzozy aby nie odpadla.

W zblizeniu ogrod bardzo ladny.
Ogród z rzeźbą 23:07, 28 sie 2017

Do góry
Dla tych co nie wierzą w moje doły, proszę bardzo przekonajcie się, cała prawda. Muszę jeszcze cyknąć fotkę od przodu, bo całości jednak nie widać, zresztą powrzucana tam jest też ściągnięta darń, przykryta skoszoną trawą i zaburza rzeczywisty obraz tego dramatu. Jeszcze kawał za ławką i wokół brzozy do obrobienia, cholerka jak mi się nie chce tego kopać. Za to widać nietknięte jeszcze łopatą tyły, trampolina to już u sąsiadów.
No i mam problem jak pociągnąć linię rabaty, już nie wiem ile razy ten wąż rozkładałam i ciągle mi coś nie pasuje.

Pora najwyższa wziąć się za ogród, czyli krok po kroku w tym natłoku. 09:46, 28 sie 2017

Do góry
Brzozy w donicy: https://pl.pinterest.com/pin/353321533257656583/
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies