Co i jak? Nowicjuszka
10:47, 28 kwi 2016
Dobra Toszka kawę mam, więc mogę na "trzeźwo" myśleć
To jest południowa strona ogrodu, skarpa w której posadzone są tuje ma w najwyższym miejscu ok 1 m wysokości, rabata ma ( to co jest nad skarpą) 2,5m szerokości. W granicy bięgnie linia wysokiego napięcia i telekomunikacji dlatego nie chcę wysokich drzew, a żywopłot będzie utrzymany na h=2m
I teraz może w punktach będzie łatwiej
1. wiąż i hosty zostają jak jest
2. hortensje vaniliowe ( 2m wysokości i 1,5m szer.) zostawiamy 3 szt, a przed nimi różanecznik schneekrone (wolno rosnący do 1m wysokości i 1,3 szer.) też 3 sztuki.
3. Magnolia Genie (3-4 m wysokości), a za nią 4 miskanty variegatus, a przed hortensja bobo
(0,8 wysokości i 1m szer.) 3, czy 4 sztuki?
4. miskanty variegatus 2 szt. brzoza young, lawenda, kulki bukszpanu?
5. miskanty variegatus 7 szt. zawijas z bukszpanu, a w nim jabłoń royalty, czosnki
6. róże the fairy 4 szt. przed nimi lawenda, i dalszy zawijas z bukszpanu
7. hortensje limonkowe (1,5m wysokości i 1,2 m szer.), tylko z czym ????
8. morning light 2-3 szt. bukszpany kule, turzyca bronze form, szałwia omszona
zwróć uwagę też na 2 wersję krótszego boku

To jest południowa strona ogrodu, skarpa w której posadzone są tuje ma w najwyższym miejscu ok 1 m wysokości, rabata ma ( to co jest nad skarpą) 2,5m szerokości. W granicy bięgnie linia wysokiego napięcia i telekomunikacji dlatego nie chcę wysokich drzew, a żywopłot będzie utrzymany na h=2m
I teraz może w punktach będzie łatwiej
1. wiąż i hosty zostają jak jest
2. hortensje vaniliowe ( 2m wysokości i 1,5m szer.) zostawiamy 3 szt, a przed nimi różanecznik schneekrone (wolno rosnący do 1m wysokości i 1,3 szer.) też 3 sztuki.
3. Magnolia Genie (3-4 m wysokości), a za nią 4 miskanty variegatus, a przed hortensja bobo
(0,8 wysokości i 1m szer.) 3, czy 4 sztuki?
4. miskanty variegatus 2 szt. brzoza young, lawenda, kulki bukszpanu?
5. miskanty variegatus 7 szt. zawijas z bukszpanu, a w nim jabłoń royalty, czosnki
6. róże the fairy 4 szt. przed nimi lawenda, i dalszy zawijas z bukszpanu
7. hortensje limonkowe (1,5m wysokości i 1,2 m szer.), tylko z czym ????
8. morning light 2-3 szt. bukszpany kule, turzyca bronze form, szałwia omszona
zwróć uwagę też na 2 wersję krótszego boku