Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Małymi kroczkami do celu...

Małymi kroczkami do celu...

paulina_ns 11:35, 30 maj 2016

Kawa napisał(a)

Paulinko nie kwitną krótko
u mnie jeszcze jeszcze ale u ciebie małe sadzonki były poczekaj do przyszłego roku zobaczysz jak długo będą cieszyć oczy
przecież one kwitną już ponad miesiąc

dorzuce ci wtedy tego niebieskiego on jest piękny po prostu i jeszcze w pierdut kwiatków ma

Wydawało mi się,że gdzieś takie informacje przeczytałam, no i od Ciebie dostałam już prawie przekwitniete, więc byłam pewna,że kwitną krótko bardzo się cieszę,że jestem w błędzie .

O niebieski też może być piękny, kiedy mam się przypomnieć?
paulina_ns 11:37, 30 maj 2016

Filemon24 napisał(a)
jest biała szałwia chociaż ja takiej nie mam nigdzie nie spotkałam w ogrodniczym chociaż chyba już bym nie kupiła bo za dużo mam białych kwiatkków hehe

No, bo moja właśnie na 90 % taka będzie kurcze popsuło mi to trochę zestawienie, liczyłam na fiolet.
paulina_ns 11:39, 30 maj 2016

A ja od rana walczę dalej z chwastami, na samą myśl ile jeszcze tego jest robi mi się słabo, ale spokojnie całe lato przed nami przed weekend wyplewilam cześć teraz wzięłam się za drugą, a już na pierwszej widać pojedyncze
amelia_b 11:44, 30 maj 2016

Paulinko trawami i ja jestem rozczarowana, kora na pewno uszlachetni rabatę, mały szczegół, a efekt zniewalający orliki masz śliczne, box gardeny były kiedyś moim marzeniem ostatecznie mam 2 arowy warzywniak na dwóch działkach
BasiaLT 12:12, 30 maj 2016

Prace super idą i śliczne kwiatki u ciebie. Mam fioletowe i białe szałwie i z obu jestem bardzo zadowolona. Powtarzały kwitnienie i ładnie się rozsialy, mam w tym roku trochę młodych siewek.
paulina_ns 13:31, 30 maj 2016

BasiaLT napisał(a)
Prace super idą i śliczne kwiatki u ciebie. Mam fioletowe i białe szałwie i z obu jestem bardzo zadowolona. Powtarzały kwitnienie i ładnie się rozsialy, mam w tym roku trochę młodych siewek.

Basia nawet nie wiedziałam,że jest biała szałwia, poczekam jak będzie komponowała się z różami i liatra i jak nie będzie pasowała ewentualnie ja przesadze w inne miejsce. Buziaczki przesyłam u nas dzisiaj burzowo.
paulina_ns 13:35, 30 maj 2016

amelia_b napisał(a)
Paulinko trawami i ja jestem rozczarowana, kora na pewno uszlachetni rabatę, mały szczegół, a efekt zniewalający orliki masz śliczne, box gardeny były kiedyś moim marzeniem ostatecznie mam 2 arowy warzywniak na dwóch działkach

Amelka z tego co widziałam u większości osób trawy zawiodly, a szkoda, bo są pięknym dodatkiem i ciężko z nich zrezygnować.

Oj zgadzam się, mały szczegół,a od razu wszystko inaczej wygląda.

2 arowy warzywniak? Wow no to masz co robić, a gdzie tam jeszcze cześć kwiatowa ogarnąć, podziwiam
Kawa 13:38, 30 maj 2016

paulina_ns napisał(a)

Wydawało mi się,że gdzieś takie informacje przeczytałam, no i od Ciebie dostałam już prawie przekwitniete, więc byłam pewna,że kwitną krótko bardzo się cieszę,że jestem w błędzie .

O niebieski też może być piękny, kiedy mam się przypomnieć?

na jesień zobaczę jak się rozrośnie a jak nie to wiosną
o ile w matczynym zapale nie zapomnisz
paulina_ns 13:54, 30 maj 2016

Kawa napisał(a)

na jesień zobaczę jak się rozrośnie a jak nie to wiosną
o ile w matczynym zapale nie zapomnisz

Hehe no może być ciężko, ale mam nadzieję,że czasu na ogród mi starczy chociaż na pewno będzie go dużo mniej
L00zak 08:15, 31 maj 2016

U mnie tylko kilka sztuk padło, choć rozplenice Hameln takie sobie są….
Ale widzę, że wszyscy na trawy narzekają.
U mnie miskanty wszystkie ok i o dziwo szybko rosną...