Google mi dziś podrzucił mój ogród 9 lat temu
Po prawej, być może Jowey Mirella, ale nie jestem pewna. Coś posiałam parę fotek co jest w donicach....
Miło mi! Trochę warzyw rozdaję, korzystają dzieci, wnuki, czasem dalsza rodzina , czy znajomi Sałat, różnych ziół, kopru, szczypiorków, szpinaku, czosnku, ogórków ,cukinii i pomidorów zawsze mam full, ziemniaczków też na bierząco sporo i trochę za zimę.Porów, selerów i fasolki sadzę po ok 15 szt, marchew, buraczki, pietruszka i cebula średnio u mnie rosną. Ale wystarczy na bierząco i to co się da to zamrażam ( kroję w kosteczkę, albo małe całe)i do następnego sezonu wystarcza.Kapusty posadziłam tylko ozdobne Jarmuż kalarepka, rzepka, w tym roku nawet brukselka tylko dla urozmaicenia, po kilka sztuk i to nie każdego roku. Pewnie coś pominęłam ... Zainspirowana warzywniakami szefowej Danusi i Przemka(Gardener27) mój warzywniak zyskał trochę kolorów, różnorodności, zmiany ścieżek, ogólnie trochę uroku! Daleko mi do tych niedoścignionych ideałów, ale cieszę się z tego co udaje mi się osiągać
Ania, musisz się w końcu wybrać i zweryfikować te zachwyty z rzeczywistością Hansested rostock-róża o wielu twarzach!!! (wszystkie różyczki w pływającym bukiecie to ta sama róża Tu jej krzaczek:
Jeszcze jedno miejsce z potencjałem po lewej stronie przy tujach aureospicata - będą one cięte na żywopłot, a przed nimi po części planujemy borówkę i częściowo trawy jakieś Od ulicy ładnie widać nową rabatę przy domku, tam w oddali. Jeszcze w linii wierzby jakieś drzewko małe bym chciała - tutaj mój syn naciska na pissardi, lat 12 i docenia moje prace tylko tego drzewka mu brakuje wspomnienia z osiedla gdzie wcześniej mieszkalismy. Po lewej przy wierzbie rosną małe hortensje bukietowe i hakonki. Zywopłot bukszpanowy był pierwszy zaraz po trawniku
I w dodatku jest komiczny