Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Z centrum wielkiego miasta na obrzeża małego miasteczka

Wiaan 21:08, 19 kwi 2023

Supertunie od tego dostawcy też tak miałam zapakowane, cieszę się, że jesteś zadowolona. Sadzonki bogate, mam nadzieję, że wstrzelę się u nich w dostawę jak ich nie lubieć supertunii oczywiście, dostawcy też
Nowa12 21:08, 19 kwi 2023

Judith napisał(a)
Przyszły supertunie zamówione w sklepie polecanym przez Wiaan.
Otwieram paczkę a tam:

Kazda sadzonka zapakowana w taki futerał:

No czegoś takiego jeszcze nie widziałam! Idealne zabezpieczenie!
A sadzonki piękne:

Wiaan! Dziękuję za polecajkę .

O matko. Piwrwszy raz widzę tak zabezpieczoną paczkę. Naprawdę się postarali. A sadzonki piękne. Jakie kolorki zamowiłaś?
Wiolka5_7 21:09, 19 kwi 2023

Extra zapakowane!
Bardzo ładne sadzonki ja kupię stacjonarnie,bo tylko do 2 donic

Tak po deszczu wszystkie kolory takie świeże i żywe uwielbiam piękna wiosna u Ciebie
Gruszka_na_w... 21:18, 19 kwi 2023

Ależ kolorów na rabatach! Aż się serce raduje.
A zakupy rzeczywiście nad wyraz solidnie zabezpieczone.
Bardzo lubię czytać Twoje opinie o czworonożnym domowniku. Jest w nich tyle ciepła.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Martka 21:27, 19 kwi 2023

Judith, chyba jeszcze do mnie nie dociera, że w naszych ogrodach wreszcie COŚ kwitnie, raczej nawet więcej niż coś Tulipany w oprawie świeżej zieleni prezentują się apetycznie, nic by mnie nie powstrzymało przed podziwami, akrobacje z telefonem i parasolką są nam znane Pokaz wystartował, hurra, fotki wstawiaj proszę często ten czas tulipanów tak szybko przemija...
Edit: opakowania eleganckie, ktoś miał świetny pomysł. Wyobrażam sobie, że mogłyby posłużyć jako mini-szklarenki dla wysiewów zimowych przechowywanych na zewnątrz.

Wiaan 21:28, 19 kwi 2023

Jaką masz śliczną wiosnę
Judith 22:02, 19 kwi 2023

Wiaan, jeszcze raz dziękuję . Odsyłałaś opakowania dla rabatu na kolejne zakupy?

Aga, zamówiłam Bubblegum. Najgorzej, ze muszę je utrzymać przy życiu jeszcze ze 2 tygodnie, zanim wsadzę do dużej donicy… A u mnie z tym problemy są

Wiola, ja wolałam zamówić ze strachu przed spóźnieniem . W zeszłym roku zbudziłam się, gdy dostępne były nędzne resztki i to tylko zwykłych surfinii…

Haniu, istotnie zakupy udane. Po zeszłorocznych wpadkach miałam już nie zamawiać przez Internet, tymczasem w tym roku poczyniłam już kilka sporych zamówień i kazde było udane.
Psina jest super, choć bywa paskudnym gadem, gdy mi rozkopuje rabaty .

Martka, co nie? Tak jakoś ta wiosna przyszła znienacka . Czas tulipanów się zbliża, będę focić nieustająco . W zeszłym roku wysłałam mamie 4 ujęcia jednego tulipana, kazde piękne i niepowtarzalne. Mama zapytała, dlaczego wysyłam 4 razy to samo zdjęcie . Ech, mieszczuchy .
Makao 22:28, 19 kwi 2023

Hejka
A to nie sprzedają u was supertunii stacjonarnie tylko musicie zamawiać przez neta?
Judith 22:35, 19 kwi 2023

Ania, gdy człowiek siedzi chory w domu z telefonem w ręce, to chodzi po sklepach internetowych i wydaje kasę .
A poza tym wcześniej było zimno i mokro, teraz jest mokro - komu by się chciało do CO jechać? . Ja w tym sezonie jeszcze nie byłam.
Basieksp 22:42, 19 kwi 2023

Judith napisał(a)
Basiu, magnolia ma w tym miejscu półcień i cień. Ale to raczej nie jest dobra wskazówka . Wylądowała tu z rozpaczy i z misją ostatniej szansy . Po kilku latach w dwóch innych miejscach bez kwitnienia wyeksmitowałam ją tutaj kątem przy forsycjach i zaczęła tu kwitnąć . Dziwaczka .

To może ta moja też będzie taką fajną dziwaczką szukam dla niej miejsca i tak w półcieniu wierzby mandzurskiej, najbardziej mi pasuje, w sumie wierzba nie daje dużego cienia, jest trochę taka ażurowa, trochę z boku, no i mogę ją przyciąć jakby coś. Aj chodzę i myślę, narazie zamówiona, jeszcze mam trochę czasu