Iwo, z łysej polany niedługo powstanie mięciutki zielony dywan u Ciebie
U nas praktycznie trzeba by było zdjąć to co nazywamy trawnikiem, wyrównać teren, uzdatnić ziemię i dopiero założyć nowy trawnik, ale ...niedługo wnuki wpadną na działkę i ta operacja nie ma szans
A jak mam do wyboru, to wole patrzeć na hasające szczęśliwe wnuki niż wypasiony pusty trawnik
Bez już ma takie duże pąki - czekam na kwiatki i ich cudny niepowtarzalny zapach
Ojejku, ale mnie rozpieszczasz..... dziękuje -śliczne sa jak jest ich tak wiele obok siebie......
U nas też dzis zimno ale popołudniu pracowałam w ogrodzie i nawet słońce wyjrzało na trochę.
Deszczu tyylko ciągle nie ma. a bardzo by sie przydał.....
Pozdrawiam !
No Jolu co Ci powiem, to Ci powiem, że Twoje kwiatki o wiele większe od moich, przyklad choćby na szafirkach, znowu pracowalaś w ogrodzie, tylko się nie przemęczaj milej niedzieli
Coś w tym jest. Miłośniczką storczyków też jestem lecz nie mam tak imponującej kolekcji tylko 6szt. a u taty czeka na mnie siódma sztuka - żółto-zielony. Zanim nauczyła się je hodować sporo wyrzuciłam Znajoma mówiła, że należy podlewać niewielką ilością wody (tyle co w garstce się zmieści) i ja je zasuszałam. Przez przypadek nauczyła się nimi zajmować i teraz jest dobrze
Oto cztery z nich
paniprzyroda - no Mariolko, jutro od rana szpadelek...grabki...i do ogródka... żeby tylko pogoda dopisała, bo coś mówili o opadach popołudniu. A hosty rosną zupełnie bez uzgodnienia ze mną...sama zobacz...
zdjęcie z poprzedniego weekendu
Basiu, werbenowy las też chciałabym ujrzeć
A póki co, to zapowiada się przetacznikowy las siewki z ubiegłego roku.
i także po raz pierwszy u mnie, chyba zakwitnie
i szałwia z ubiegłego roku, wysiewała się i zrobiłam następne sadzonki
i na dobranoc, bo zmykam za chwilę
Witaj Aguś... coś to znów wymyśliła ciekawego, nooo... super... ciekaw jestem jak sobie poradzą te bukszpanki pod tym zadaszeniem ławki... będzie trochę podlewania ale naprawdę super pomysł Moje czosnki choć dwa to też już "główki" widać Pozdrawiam
Szczerze mówiąc miałam mały problem z tego typu porównaniami. Z reguły mało kto robi zdjęcie roślinie na początku jej formowania. Jest to mało ciekawe i mało interesujące do fotografowane.
Porównanie cisa
Mały krzaczek na początku jego kształtowania. W dole zdjęcia mniej więcej pośrodku Takie coś małego [img
Mniej więcej dwa lata temu
Czyli warto kształtować od początku